Miért szeretem az egyik gyerekemet jobban mint a másikat?
Figyelt kérdés
Probálom nem éreztetni de kezdek félni,hogy rossz apává válok.Tudom hogy nem lehet a gyereket ugyanúgy szeretni,mert a fiút fius dolgokért a lányt a lányos dolgokért szereti az ember.De lehet őket azonos mértékben szeretni,de nálam nem ez van.Az egyiket jobban szeretem,és tudom hogy vele elnézőbb lennék.nehezemre esne ugyan olyan mértékű büntetést kiszbnom neki,úgyhogy inkább a másik kap enyhébbet.aminek nyilván örül de így nincsmeg az elrettentő erő.2017. jan. 29. 20:59
1/12 A kérdező kommentje:
büntetés alatt nem verést értek.
2017. jan. 29. 21:00
2/12 anonim válasza:
Nyugi, kérdező. Olyan szülőt még nem hordott a hátán a föld, aki egyformán szereti a gyerekeit. (Legfeljebb egyformán sehogy.) Mindenki igyekszik, sőt magával elhitetni is igyekszik, hogy ő más, ő képes egyformán szeretni, de ez teljes képtelenség. Akinek több gyereke az tudja, hogy mindegyikük egy külön egyéniség.
3/12 anonim válasza:
Ez csak olyan , hogy az egyikkel jobban kijössz mint a másikkal ;)
4/12 anonim válasza:
Nem tudom. Nézz vissza a gyerekkorodra, vizsgáld meg, hogy a másik gyerek miért kelt benned rossz érzést. Lehet, hogy a gyermekkori éned féltékeny rá? Ezek csak egy tipp. De jó úton haladsz, ha foglalkozol ezzel a kérdéssel.
5/12 Nazaret válasza:
Egyetértek, hogy mindegyik külön egyéniség. Nekem négy van. 3 lány 1 kisfiú. Anyuka vagyok. Én teljesen biztosan ki merem jelenteni, hogy egyformán szeretem őket. Mindegyiket másképp és mégis egyenlően. Számomra sok elrettentő példa volt a környezetemben. Főleg a régi korosztályból, ahol a mama a fiúgyereket istenítette.
6/12 anonim válasza:
Ezt neked kell tudni. Biztosan van valami oka.
Az teljesen hétköznapi és gyakori, hogy nem ugyanúgy szereti az ember a gyerekeit, mivel nem egyformák a gyerekek. De az, hogy konkrétan jobban szereti az egyiket, mint a másikat fura. Legalábbis kisgyerek korban.
Mert felnőttként már elképzelhető, hogy az egyikkel közvetlenebb a kapcsolata, a másikat meg sose látja. Na meg vannak fura gyerekek is, akik tesznek érte, hogy ne legyen jó kapcsolatuk a szülővel.
7/12 anonim válasza:
Bajok lehetnek még belőle, ha az egyik gyereked azt látja, hogy ő sokkal nagyobb mértékben van olyanért büntetve, amiért a másik alig kapott valamit. Ez széthúzáshoz vezethet a testvérek között, illetve kialakulhat ez a tipikus "nem vagyok elég" kép önmagáról. Próbálj meg ezen dolgozni, és ne hergeld bele magadat.
8/12 Költőnő? válasza:
Ha nincs egyenlő bánásmód, még ha nem is reális, a hátrányos gyerek el fog kezdeni versenyezni a szeretetért és torz önkénpe és önbecsülése lesz jó eséllyel. Ez egész életében belső bizonytalanságban tarthatja, kötődési problémái lehetnek. Dependens személyiség is kialakulhat. Ne tedd ki ennek, kérj szaksegítséget.
9/12 anonim válasza:
Az egyiket jobban szereted....és a másikat csak kevésbé szereted vagy nem szereted egyáltalán?
10/12 A kérdező kommentje:
Probálok egyenlő bánásmodra törekedni,de nehéz.
2017. jan. 30. 19:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!