Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz ember vagyok, ha nem...

Rossz ember vagyok, ha nem szeretem a szüleimet?

Figyelt kérdés
Egy időben lázadtam ellenük meg mindenáron megakartam változtatni a dolgokat, hogy jobb legyen. Aztán szép lassan beletörödtem, hogy ez van, már nem fel se veszem, amit mondanak meg úgy érzem hogy nem érzek irántuk semmit,teljesen közönyös lettem. Hálátlan szemét vagyok emiatt?
2017. jan. 27. 04:27
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Ha vertek éheztettek stb akkor jogos, hiszen nem kérted h megszüljenek, azaz nem ezt kellett volna kapnod. Ha viszont normálisan neveltek akkor igen, hálátlan vagy.
2017. jan. 27. 05:22
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

Egyetértek az elsővel, ha vertek, ok nélkül ordibáltak veled, kihasználtak, nem adtak enni, akkor teljesen jogos.

Ha nem vették meg az új telefont amit kinéztél, nem engedtek el 14 évesen bulizni, megkértek, hogy segíts be a ház körül, akkor szemét vagy.

2017. jan. 27. 08:04
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
nem vagy az, van ilyen
2017. jan. 27. 08:15
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

És az számít hogy mások szerint mi vagy? Tényleg számít ez, vagy változtat valamin?

Fog változni egy mákszemnyit is a helyzet ha leírják hogy jaj de szemét vagy? Ettől jobban fogod szeretni őket. Az emberek ferjében van egy normarendszer amibe ha nem férsz bele megmondják a véleményüket. És akkor azzal megváltoztattak? Ilyen esetekben a válaszadók többsége bele van betegedve abba hogy valami lelkiismeretfurdalást kicsikarjon, mert csak így áll helyre az Ő igazságérzetük.

2017. jan. 27. 08:30
 5/9 anonim ***** válasza:
36%
Én se szeretem őket különösebben. Néha örülök, hogy ők a szüleim, de van olyan is, amikor másra vágyom. Egyébként ők szeretnek engem és megértenek, de nem értenek velem egyet. Kérdező, próbáld meglelni bennük a jót és majd talán máshogyan tekintesz rájuk.
2017. jan. 27. 08:32
 6/9 anonim ***** válasza:
49%

Ha nincs semmi gond, nem bántanak, akkor majd elmúlik. Szerintem tinikorban ezen nagyon sokan átmennek. Én is lázadásként éltem meg egy pár éves időszakot. Igazából nem volt nagyon miért lázadnom, de mégis voltak konfliktusok, szerintem ez a felnőtté válás velejárója.

Meg is lepődök, hogy anno mennyire elegem volt a szüleimből. Most nagyon-nagyon jó kapcsolatunk van már így felnőttként. És nagyon szeretem őket.

Persze tiniként is szerettem őket, csak akkor voltak olyan gondolataim, hogy jó lenne tök egyedül lenni, nélkülük, nem akarom látni őket, nem akarok függeni tőlük.

2017. jan. 27. 11:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kínai mondás szerint a bölcsesség nem jár mindig együtt a korral. A kor leggyakraban egyedül jön.

Az az érzésem, nálad is ez valahogy így van.

2017. jan. 27. 11:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szeresd ki téged szeret csak hűtlen ne légy a szüleidhez! Szerintem nem vagy rossz ember, ha nem szereted őket, de ne mutasd ki. Viseld el őket méltósággal. Vannak emberek, akiket kapunk és nem válogathatjuk meg, hogy szeretem, vagy nem szeretem. Pl. szülők, testvérek, rokonok, tanárok, főnök stb.. A barátaidat meg tudod válogatni. :)
2017. jan. 27. 12:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Igen, persze azért nem szeretem őket, mert nem vettek iphone-t......jézusom...... Meg 12 évesen nem járhattam bulizni.... Ilyeneket már el is felejtettem kb. hogy mikor mehettem először bulizni stb.
2017. jan. 27. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!