Rossz ember vagyok, ha nem szeretem a szüleimet?
LuckyRose, úgy beszélsz, mintha pontosan tudnád, hogy a kérdezőnek nincs joga utálnia a szüleit. Valóban ,egy egészséges családban a gyerek szereti és tiszteli a szüleit. Viszont előfordulhat olyan, hogy megutálja őket. Nyilván nem egyik napról a másikra, de ezt a kérdező nem is állította.
Ha a gyereket folyton verik, bántják, megalázzák, nem törődnek vele, nem megfelelő körülményeket biztosítanak neki akkor szerintem igenis érthető, hogy elfordul a szüleitől. De mivel a kérdező nem mondott semmi konkrétat, így igen nehéz választ adnunk.
A szeretet nem érdem.
A szeretet nem az érzelmek túláradása.
Én is szoktam ezen a kérdésen morfondírozni.
Egyébként pont jól fogalmaztad meg. "Nem szereted"
Szerintem ez teljesen jogos mivel egészen biztos megvan rá az okod kivéve, ha iphone 20-at kértél karácsonyra és csak egy pulcsit kaptál és ez az indokod. Én nem utálom őket, csak nem érzem őket a családomnak. A családnak egy olyan dolognak kéne lennie akire bármikor lehetne számítani és szeretnél köztük lenni. Nos, nekem amikor első lehetőségem volt eljöttem otthonról. Ment a fenyegetőzés, hogy ha nem megyek vissza rendőrt hívnak stb stb.. Nem csináltak semmit. Még csak utánam sem jöttek ők maguk. Mellesleg akkori barátnőmhöz költöztem és féltékenyek voltak rá, hogy iránta több szeretetet mutatok mint értük. Mindegy..
Egyáltalán nem vagy rossz ember. Ez csak a buta emberek átlag gondolkodása. "A szüleidet szeretned KELL, tisztelned KELL, becsülnöd KELL"
Nem KELL semmit sem. Beszűkült gondolkozásmód. Nekem mai napig van hogy rémálmom van róluk.
Attól, hogy ők adtak neked életet... pff
Mintha te kérted volna, hogy szüless meg... Hagyjuk már az önámítást. A gyerekvállalás a létező legönzőbb dolog a világon. Főleg a mai világban.
Ebben a világban gyereket csinálni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!