Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondanátok, meg aszülei...

Hogyan mondanátok, meg aszüleiteknek, hogy már nem vagytok gyerekek? 18/F

Figyelt kérdés
A telefonomat este 19:30-ra ki kell raknom a szekrényükre,és pontban 20:00-ra aludnom kell. Magánéletem nincs, megmondták, hogy nekem nincsen "szobám" mert az az övék(ezt még megértem, mert az ő pénzükbőllett véve a lakás), de még a szoba ajtaját sem, csukhatom be. Nemrégiben szereztem egy barátnőt, hétvégente tudunk találkozni, mert én baranya megyében lakok, s ő pedig veszprém megyében él. Általában ő szokott eljönni, mert engem nemigen akarnak elengedi. Mikor itt van állandó felügyelet alatt vagyunk. Mimkr egyszer "úgy" voltunk, direkt beküldték az öcsémet valamiért. Ma van 6hónapja,hogy együtt vagyok vele. Eddig 3szor volt alkalmam felmenni hozzá a többi hétvégén ő jött le, én 1ősziszünetet egy fél téli szünetet meg 1 hétvét voltam náluk). Ha elengednek, akkor heteken át tartó veszekedések árán. Tudom, hogy még nincs önálló keresetem, a buszjegy oda-vissza kb 5000ft. Ha havi 2azer mennék az 10000ft, más ennyit iszik el 1hétvége alatt. Megmondtam nekik, ha akarják, akkor írják fel, hogy hányszor voltam el, és ha kell vusszafizetem, ha lesz keresetem, de lehülyéztek. A barátnőmet, anyám le"vérszívó piócázta" mert megmondta a véleményét a neveléséről. Én meg nem tudom, hogy mit tegyek. Ti hogyan kezelnétek egy ilyen helyzetet?

2017. febr. 12. 21:38
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
81%

Neked aztán vaskezű szüleid vannak . Mintha egy szekta tagjai lennének.

Mit akarsz kezelni ezen a helyzeten?

Kiharcolni engedményeket csak viták árán lehetne és kb 0 % eredménnyel.

Tűrsz, amíg nem vagy képes bármi áron saját lábra állni. Ha ez sikerül, még akkor is tuti megpróbálnak utánad nyúlni, ha hagyod.

A barátnőd a legrosszabbat tette, amikor idegenként kritizálta a szüleid nevelési módszerét. Ilyen emberek szerinted engednek bárkinek is beleszólni az általuk tökéletesnek gondolt életvitelükbe, amikor még neked sem sikerül?

2017. febr. 12. 21:57
 12/30 A kérdező kommentje:
#6 Eltekinthetnén, a,nyelvtantól? Tudom, hogy a 2 közt különbség van. Én az otthon jobban szeretem.
2017. febr. 12. 21:59
 13/30 anonim ***** válasza:
85%
Amugy mért vagy ébren aludnod kéne. Hisz a telod sincs nálad. Látszik ha kérdés kamu.
2017. febr. 12. 22:02
 14/30 A kérdező kommentje:
#15 Jó lenne, ha elolvasnád előző válaszaimat, és utána mondanád, hogy mi a kamu. Nem kötöszködni szeretnék.
2017. febr. 12. 22:05
 15/30 A kérdező kommentje:
#16 ugyaneztírtam le, nem fenyegetőztem, ugyanezt írtam le.
2017. febr. 12. 22:06
 16/30 anonim ***** válasza:
73%
Nem tervezel továbbtanulni pl. egyetemen másik városban?
2017. febr. 12. 22:06
 17/30 anonim ***** válasza:
93%

18 éves vagy

jön az egyetem vagy a szakma tanulás

menj olyan helyre továbbtanulni ahol tőlük független lehetsz.

Amúgy meg az ilyen szülőket már az ő idejükben is a halálfszára kívánták :)))))

Nyugodtam mutasd meg nekik amit írtam. Hivatkozz is én rám :)))

2017. febr. 12. 22:10
 18/30 anonim ***** válasza:
92%

Nem hiszem hogy egy troll ennyi energiát belelapátol egy kérdésbe...

De döbbenetes hogy még mindig vannak ilyenek

2017. febr. 12. 22:11
 19/30 A kérdező kommentje:
#22 Rendészettel szeretnék tovább tanulni, de nem tudom, még, hogy hol.
2017. febr. 12. 22:13
 20/30 anonim ***** válasza:
79%

Mindig nehéz dolga van a szüleit egyedülnevelő gyereknek.

Csinálj minden nap valamit, amin kiakadnak, és nem tudnak ellene tenni semmit! normális dolgokra gondolok, nem ártlmasakra. Pl szereltess fel zárat az ajtódra, legalább egy riglit. Csukd be, zárd be, ők meg hadd óbégassanak.

Ne kérj engedélyt ilyen szintű dolgokra, egyszerűen csináld meg.

A telefonodat és a laptopodat zárd be egy szekrénybe, és annyi.

Mit csinálnak, ha nem fekszel le 8-kor?

:))

2017. febr. 12. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!