Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan köztetek, aki...

Van olyan köztetek, aki csalódott, mert okos gyerekre számított, de buta gyereke lett?

Figyelt kérdés
És mit csináltok? Elfogadjátok, hogy buta, vagy valahogy próbáljátok fejleszteni?
2017. febr. 10. 03:45
1 2
 11/18 anonim válasza:
81%
Mit értünk buta alatt? Amikor én azt érzékeltem hogy a gyermekemnek tanulási nehézségei vannak alsóban, akkor elkezdtem fejlesztésre hordani, és mindenfélét kipróbáltam vele. Igaz tudtam már kiskora óta, hogy nem teljesen kerek, de senki sem hitt nekem, és nem adtam fel. egy erős közepes iskolás viselkedést produkált harmadik feléig majd egyszerűen szétesett. És utánajárva összeraktam... Megkerestem a neki legjobb pszichológust, fejlesztési formát és fejlesztőt, és közben hagytam hogy csinálja amit szeret, már akkor is kiemelkedő volt angolból.... És másfél év alatt helyrejött a gyerek, mára erősen 4,5 környéki tanuló, és a legjobbak közé került. Ennyit az én egyik "buta" gyerekemről.... És van még egy "buta" fiam.... Egyes kettes és egyes kettes.... majd elmentünk a pszichológushoz és kiderült hogy ő abszolút nem buta, kicsit lassabb a többiekhez képest, és ráadásul a tanító néni sem igazán szívlelheti. Iskola és tanító néni váltás, fél év alatt a kettes gyerekből a másik suliban az osztály egyik legjobb tanulója lett... Mára ugyanolyan mint bármely más gyerek.... Hát ennyit az én két "buta" gyerekemről.... a különbség náluk csak a tanítónénikben volt, a lányomé támogatóan, a fiamé támadóan állt a dolgokhoz mikor velük próbáltunk beszélni.
2017. febr. 10. 09:11
 12/18 anonim ***** válasza:
8%
Nincs is miért büszkének lenni egy gyárimunkás / közmunkás palantára.
2017. febr. 10. 09:40
 13/18 anonim ***** válasza:
76%

Mit jelent az,hogy buta? Rossz jegyei vannak? Ezesetben szorgalommal,fejlesztéssel,együtt tanulással orvosolható.

Ha nehezen ért meg dolgokat,kis idétlen ezáltal,nehezen old meg gyakorlati feladatokat,rosszul megy a suli,pedig igyekszik akkor ez veleszületett,ami azt jelenti,hogy az IQ-ja is alacsonyabb,mint a kortársainak. Nekem az már az a kategória,mintha egy szellemileg beteg embert bántanak mert kevésbé intelligens.

Az én lányom teljesen reménytelen volt,alig akart beszélni,nem tudott megcsinálni semmit 5-6 éves koráig. Mindig rettegtem mi is lesz vele. 6 éven át jart korai fejlesztésre,mindenféle mozgasterápiára,logopédushoz,gyógypedhez és még sorolhatnám... Mindenkit lehet csiszolni,pallérozni,a legbutábbakat is. De az első az elfogadás. Akármilyen a gyerek. Mindig az tartotta bennem a lelket,hogy legalább szervileg rendben van. Mindennél és mindenkinél van rosszabb állapot,helyzet.

A fejlesztések kezdetekor 20 százalékkal elmaradt az intelligencia hányadosa a korcsoport átlagától. 2015-ben mérték újra,128-as lett a mért érték. Vuszont volt egy ovis társa,együtt mentünk a nevelesi tanácsadóba anno,megelégedtek az óvodai fejlesztéssel,a kissrác kétszer bukott. Aranyos,szeretem de nagyon butus. Simán lehet belőle egy szuper ács,vagy kőműves. Ha mar itt tartunk az enyémből is lehet még bármi. Lehet csak virágkötő lesz,de az enyém. Egészséges,ép,boldog,mert nem csesztetem,ha valami nem megy elsőre,vagy akár másodjára.

2017. febr. 10. 09:51
 14/18 anonim ***** válasza:
88%
Ahol ez téma egyàltalàn, ott csak a szülővel van gond.
2017. febr. 10. 10:01
 15/18 anonim ***** válasza:
37%
pipa
2017. febr. 10. 10:09
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Buta a gyerek?

Ne várja senki el a kismajomtól, hogy többet tudjon a nagymajomnál!

Az iskola tanít, nevelni pedig a szülő feledata.

Az ógörög bölcs szerint nevelni viszont csakpéldamutatással lehet.

Ha a gyereknek nem biztosítják az egészséges gyermek-létet, miközben rászorítják a tanulásra, örökre buta marad.

Ugyanúgy, mint szülei!

2017. febr. 10. 10:27
 17/18 anonim ***** válasza:
75%
Buta gyereket is lehet fejleszteni illetve ha kell neki olyan sulit keresni ami az ö képeségéhez valo.
2017. febr. 10. 11:32
 18/18 anonim ***** válasza:
20%
Utolsoelotti: okosnak szuletni kell. Siman lehet egy gyerek okosabb a szuleinel. Semmi koze a peldamutatasnak ehhez.
2017. febr. 10. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!