Van olyan köztetek, aki csalódott, mert okos gyerekre számított, de buta gyereke lett?
Mit jelent az,hogy buta? Rossz jegyei vannak? Ezesetben szorgalommal,fejlesztéssel,együtt tanulással orvosolható.
Ha nehezen ért meg dolgokat,kis idétlen ezáltal,nehezen old meg gyakorlati feladatokat,rosszul megy a suli,pedig igyekszik akkor ez veleszületett,ami azt jelenti,hogy az IQ-ja is alacsonyabb,mint a kortársainak. Nekem az már az a kategória,mintha egy szellemileg beteg embert bántanak mert kevésbé intelligens.
Az én lányom teljesen reménytelen volt,alig akart beszélni,nem tudott megcsinálni semmit 5-6 éves koráig. Mindig rettegtem mi is lesz vele. 6 éven át jart korai fejlesztésre,mindenféle mozgasterápiára,logopédushoz,gyógypedhez és még sorolhatnám... Mindenkit lehet csiszolni,pallérozni,a legbutábbakat is. De az első az elfogadás. Akármilyen a gyerek. Mindig az tartotta bennem a lelket,hogy legalább szervileg rendben van. Mindennél és mindenkinél van rosszabb állapot,helyzet.
A fejlesztések kezdetekor 20 százalékkal elmaradt az intelligencia hányadosa a korcsoport átlagától. 2015-ben mérték újra,128-as lett a mért érték. Vuszont volt egy ovis társa,együtt mentünk a nevelesi tanácsadóba anno,megelégedtek az óvodai fejlesztéssel,a kissrác kétszer bukott. Aranyos,szeretem de nagyon butus. Simán lehet belőle egy szuper ács,vagy kőműves. Ha mar itt tartunk az enyémből is lehet még bármi. Lehet csak virágkötő lesz,de az enyém. Egészséges,ép,boldog,mert nem csesztetem,ha valami nem megy elsőre,vagy akár másodjára.
Buta a gyerek?
Ne várja senki el a kismajomtól, hogy többet tudjon a nagymajomnál!
Az iskola tanít, nevelni pedig a szülő feledata.
Az ógörög bölcs szerint nevelni viszont csakpéldamutatással lehet.
Ha a gyereknek nem biztosítják az egészséges gyermek-létet, miközben rászorítják a tanulásra, örökre buta marad.
Ugyanúgy, mint szülei!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!