Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anya vőlegén...

Mit csináljak, ha anya vőlegénye teljesen korlátozni próbál? Költözés előtt fél évvel minek kellenek ezek a szabályok?

Figyelt kérdés

Anyáék sosem voltak velem szigorúak, pl. 14 évesen elengedtek fesztiválokra, 15 évesen mehettem külföldre nyaralni a barátaimmal, sosem volt megszabva, mikorra jöjjek haza. Nem "kallódtam el", 3 és fél éve van barátom, 2 nyelven beszélek a magyaron kívül és az átlagom is jó.

Sok az idősebb barátom, barátnőm (20-24 évesek), ezért egyetemista körökben is mozgok, azok a bulik meg ugye hétköznap vannak. Sokat alszok a barátomnál is.

Erre anya vőlegénye kitalálta, hogy új szabályok legyenek, mert nem igazságos, hogy teljesen máshogy nevelnek engem, mint az ő lányát.

-Hétköznap az iskolán kívül nincs más program.

-Hétvégente csak egyszer mehetünk el és hajnal 1-re itthon vagyunk.

-A barátom nem alhat itt és én sem nála, barátnők is csak havonta egyszer és előtte legalább 1 nappal szólni kell, ez fordítva is igaz és csak hétvégente ez is.

-Este 11 után kihúzzák a modemet (tehát se tv, se wifi).

-Hétköznap nem alhatok apánál.

-Nincs hajfestés, "műköröm" (géllakk amúgy, a saját körmöm), szempillázás.

-Nincs főtt étel vacsorára (szóval csak olyan, hogy müzli, szenvics,stb).

Engem ez nagyon kiborított, mert nyáron elköltözöm, erre olyan szabályokat próbál felállítani, mintha 12-13 éves lennék. A lányával teljesen mások vagyunk, neki nincs párkapcsolata, túl sok barátja sem, nem is annyira társasági ember, általában vagy itthon van, vagy az anyukájánál. Szórakozni sem jár, néha-néha elmegy moziba, délután meg kutyát sétáltatni. Szóval őt ez nem rázza meg, mert szinte az iskolája és a ház között ingázik, de én megyek mindenfele. Meg nálam a bulik alatt nem azt kell érteni, hogy lerészegedek, sokszor inkább a társaság és a zene miatt megyek, vagy mert tudom, hogy másokkal nem tudnánk megoldani, hogy máskor találkozzunk.

Értelemszerűen nem ezektől fog megváltozni a világnézetem, de anya nem mond semmit, csak hogy "ezt a pár hónapot már kibírom így, ne cirkuszoljak"...

2017. febr. 6. 20:51
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

30-as vagyok.

Még azt elmesélném, hogy 65 éves vagyok, de már 14 éves koromban (1966-ban!!!) halványzöldre voltak festve a körmeim, mert nekem az tetszett, a szemem kifestve, a hajam léggömbre tupírozva(az volt a divat) és a bugyimat éppen csak takarta a szoknyám.

Mindenki hányta magára a kereszteket és szemforgató módon elítéltek, holott én voltam a középiskolai osztályban az utolsó minden szempontból szűzlány.

Külsőségek!

Lehet, hogy a pasi visszaszorított, elnyomott, apáca külsejű lányának több van, vagy lesz a füle mögött, mint neked valaha is.

2017. febr. 7. 13:36
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos sok családban van így,hogy az anyuka teljesen behódol a pasinak és őt helyezi előre,nem a gyerekét..

Undorító szerintem.Anyukádnak azonnal le kellett volna állítani a vőlegényét,amikor elkezdte felállítani a szabályait.

Mivel téged elég lazán nevelt az évek során, egyáltalán nem logikus,hogy most hirtelen teljesen beszabályozzanak és olyanokat tiltsanak meg,amiket pár éve lazán megcsinálhattál.

Én is azt javaslom,hogy költözz át apukádhoz. Ez a pasi nem normális és anyukád sem,hogy hagyja.

Nem sok értelme van amúgy ezeknek a "szabályoknak" ,némelyik kifejezetten nevetséges.:D

2017. febr. 7. 14:43
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Esténként hagymát vacsoráznék, és jó közel beszélnék az arcába. "NEM VAGY AZ APÁM." :)
2017. febr. 7. 15:10
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
A joghurtos vagyok!XD csak úgy visszaolvastam,és...Tejfölt vágj a képébe.Bevallom,én a te helyedben,mindent megszegnék.Egyébként mi van akkor,ha megszegsz valamit??Mész a szobádba?1 hétig nincs net?Nah,ne nevettess!Részvét
2017. febr. 7. 20:41
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem is idiótaság... Ne hogy már ő diktáljon a ti házatokban... Tényleg meg kéne próbálni elköltözni ha ez nem meg valósítható akkor pedig te is ki tudsz tolni vele. Amúgy ne foglalkozz a szabályokkal csinálj amit akarsz majd meg unja. Vagy tolj ki vele vidd bele a 'rosszba' a lányát :)
2017. febr. 9. 10:22
 36/40 anonim ***** válasza:
88%

Én a helyedben anyádnak is megmondanám, hogy jó nagy balek, ha hagyja, hogy egy idegen here parancsolgasson és szabjon olyan szabályokat a saját házában, amik felborítják az eddigi életeteket. Anyádnak komolyan szüksége van egy ilyen zsarnok idiótára?? Mert nem jósolok valami boldog jövőt nekik, az biztos.

A herebáróval meg közölném, hogy akadjon le rólam, nem az apám, nem is lesz az, és neked a saját házatokban nem állíthat szabályokat. Ha meg nem tetszik valami, el lehet húzni. Az eszem megáll komolyan mondom, hogy egy idegen f@ sz akarja megmondani, hogy a saját apádnál mikor alhatsz ott, meg mikor nem. Apád helyében leakasztanék ennek az idiótának egy maflást, de anyád sem úszná meg fejmosás nélkül.

Egyszerűen tegyél rá magasról, hogy mit akar, meg mit mond. Nem az apád, és semmi joga nincs téged korlátozni. Aztán ha nem teljesíted az óhaját, vagy a szabályait nem tartod be, akkor mit csinál? Sarokba állít? Bezár a szobádba? Nevetséges.

Viszont anyád is megér egy misét, annyi szent.

2017. febr. 9. 19:09
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

"de anya nem mond semmit, csak hogy "ezt a pár hónapot már kibírom így, ne cirkuszoljak"..."

Jellemző...anyád is tipikusan olyan, akinél a farok elsőbbséget élvez a gyereknél.

Én nyilván nem tennék meg neki semmit. Ritka nagy pofátlanság, hogy odaköltözik hozzátok, aztán tökéletesen nevelő szuperapukának képzeli magát, aki majd megmondja a tuti, és ő majd bevezeti a rendet. Szánalmas. Az meg, hogy nem engedi, hogy apádnál aludj, a pofátlanság teteje. Anyádnak ehhez komolyan csak annyi hozzáfűznivalója van, hogy "ennyit kibírsz pár hónapig"?? Jókora....khm...hiánya lehet, már ne haragudj, de nem is normális, ha a gyerekét áldozza be ezért.

Ha anyuci kukibárója panaszkodik, vagy a nemtetszését fejezi ki vmi miatt, akkor én minimum 10-szer elmondanám minden alkalommal, hogy nem az apám, és szálljon le rólam, mert én lakok itthon, és nem ő. Pont. Egyszer csak eljut a tudatáig és feladja. Anyád meg megérdemli, ha valaki zsarnokoskodik felette, ha még a gyerekénél is fontosabbnak tartja a palit.

2017. febr. 9. 19:23
 38/40 anonim ***** válasza:
Hát végülis anyud új párja kapcsolódik be egy új családba, neki kéne figyelembe vennie, és nem harcbaszállni a már ott előtte addig kialakult szokásokkal. Viszont hát hozza a lányát, de hát neked nem ő a te apád, a csajnak ő az apja neked meg a te anyád az anyád, hát a "nevelőapus" ne hozzon már neked új szabályokat, ha a te szüleidnek ez addig tökéletesen megfelelt. Most akkor köteles vagy ráhallgatni, mert jön a megtorlás? Legyen már toleranciával felétek hogy te másképp lettél nevelve, plusz anyudat is tisztelje már annyira; hogy nem írja fölül az ő régi szabályait. A lányának megszabhat dolgokat, de teneked nem. Milyen alapon? Te neked nem ő az apád, neked az apád az apád. Különben is, hogyha te nála akarsz aludni, azt nem tilthatja meg neked. De jó hát mondjuk ezek a konfliktusok igaz, hogy nem lennének jók, de mondjuk az a csajnak a baja lenne az ő lányának, ami bajokhoz neked semmi közöd. Mondjuk igen, most próbálom az apuka- anyud új párja- szemszögéből nézni a helyzetet, hogy akkor ne legyen konfliktus meg tényleg mindenki egyenrangú , most jövök rá, hogy valamilyen szinten ez nagyonis érthető. De hát amúgy nem tudom pl, hogy mi az a pár hónap. De ajj már, nem tudom. De talán a lánya van annyira értelmes, hogy megérti, hogy téged szabadabban neveltek, és azért lehet neked több dolgot. Esetleg talán lehetne olyat, hogy elmész apudhoz, ott lecuccolsz, hogy nála alszol, és akkor utána elmennél a barátnőkkel. Mert ő meg tudja, hogy nem anyud új párjának a lánya vagy, hanem anyudé. Szóval szerintem szépen meg lehetne dumálni ezzel a csajszival, hogy te szabadabban lettél nevelve, ő meg máshogy; és most akkor ne kelljen feladnod emiatt az eddigi életedet. És akkor már nem is lenne kötelességed anyud új párjára hallgatni, mert akkor minden rendben lenne, ha megbeszélnétek. De mondjuk nem is kell neki feltétlenül felhozni, mert szerintem rögtön meg fogja érteni, hogy te nem az ő apja lánya vagy, és azért vonatkoznak rád másik szabályok. Szóval hogyha kimondottan nem lenne ez felemlegetve, szerintem még jobb is lehetne, jobban is kijöhetne. De ez, hogy apudhoz nem enged el, hát ez milyen dolog már? Amúgy viszont tényleg nyárig talán még ki is lehet bírni, mert másnak meg pl nincs lába, akkor ezt te talán be tudod vállalni ezért a lányért. Hát , nem tudom, de akkor is rossz, hogyha ennyire szabadra lettél eresztve; és akkor most meg hirtelen nem. De mondjuk én nem fogtalak volna ennyire szabadon. Tehát én se engedélyeztem volna annyit, azt hiszem, mint anyukád, de felülírni a régi már bevált szabályokat. Hát ez azért durva. Meg lehet, hogy a másik csajnak igénye se lenne mászkálni. Meg ha pl nem is vagytok puszipajtások, hogy mindig együtt dumcsiztok, talán föl se tűnne neki, hogy időnként nem vagy otthon, és nem is zavarná. Amúgy most már fogalmam sincs.
2017. febr. 9. 20:10
 39/40 anonim ***** válasza:
8%

Az apukás dolgot nagyon ellenzem, azt nem szabhatja meg.

A pasisat is mar keso megszabni.

Amugy teljesen normalis nevelesi elvek. En is kb igy elek meg most is pedig 21 vagyok. Engem sem erdekel a buli, de ha megyek akkor koran hazajovok, csak a volegenyemmel (lassan a ferjemmel) maradok ki ejszakara.

Konnyen mondjatok meg szajkozzatok h 18 es nagykoru. Az meg nem jelent semmit. Most meg jol hangzik h a pasijahoz koltozik meg mit tudom en, de ott el kell tartania magat, plusz tanulas, vizsgak stb. Majd ha tenylegesen a sajat labadon allsz, annyit bulizol es koltesz amennyit akarsz.

En ugy latom hogy ha adok a gyereknek penzt amiert kemenyen dolgozok, ne herdalja mar el.

2017. máj. 31. 08:22
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
#39: nem azért mondjuk, hogy jogai vannak, mert nagykorú (én is utálom az "elmúltál 18, mostantól a szüleidnek csak ahhoz van joguk, hogy lakhatást biztosítsanak neked és eltartsanak" érvet), de ez a csávó most költözött oda hozzájuk, és egy már kialakult egyéniséget akar nevelgetni, amit már esélytelen. pláne tök fölösleges olyan szabályok szerint próbálni nevelni őt, mint a másik lányt, mert annak akkor se lenne igénye bulizni meg elmászkálni, ha engednék neki, így nem kell félnie a mostohafaternak.
2017. máj. 31. 20:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!