Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anya vőlegén...

Mit csináljak, ha anya vőlegénye teljesen korlátozni próbál? Költözés előtt fél évvel minek kellenek ezek a szabályok?

Figyelt kérdés

Anyáék sosem voltak velem szigorúak, pl. 14 évesen elengedtek fesztiválokra, 15 évesen mehettem külföldre nyaralni a barátaimmal, sosem volt megszabva, mikorra jöjjek haza. Nem "kallódtam el", 3 és fél éve van barátom, 2 nyelven beszélek a magyaron kívül és az átlagom is jó.

Sok az idősebb barátom, barátnőm (20-24 évesek), ezért egyetemista körökben is mozgok, azok a bulik meg ugye hétköznap vannak. Sokat alszok a barátomnál is.

Erre anya vőlegénye kitalálta, hogy új szabályok legyenek, mert nem igazságos, hogy teljesen máshogy nevelnek engem, mint az ő lányát.

-Hétköznap az iskolán kívül nincs más program.

-Hétvégente csak egyszer mehetünk el és hajnal 1-re itthon vagyunk.

-A barátom nem alhat itt és én sem nála, barátnők is csak havonta egyszer és előtte legalább 1 nappal szólni kell, ez fordítva is igaz és csak hétvégente ez is.

-Este 11 után kihúzzák a modemet (tehát se tv, se wifi).

-Hétköznap nem alhatok apánál.

-Nincs hajfestés, "műköröm" (géllakk amúgy, a saját körmöm), szempillázás.

-Nincs főtt étel vacsorára (szóval csak olyan, hogy müzli, szenvics,stb).

Engem ez nagyon kiborított, mert nyáron elköltözöm, erre olyan szabályokat próbál felállítani, mintha 12-13 éves lennék. A lányával teljesen mások vagyunk, neki nincs párkapcsolata, túl sok barátja sem, nem is annyira társasági ember, általában vagy itthon van, vagy az anyukájánál. Szórakozni sem jár, néha-néha elmegy moziba, délután meg kutyát sétáltatni. Szóval őt ez nem rázza meg, mert szinte az iskolája és a ház között ingázik, de én megyek mindenfele. Meg nálam a bulik alatt nem azt kell érteni, hogy lerészegedek, sokszor inkább a társaság és a zene miatt megyek, vagy mert tudom, hogy másokkal nem tudnánk megoldani, hogy máskor találkozzunk.

Értelemszerűen nem ezektől fog megváltozni a világnézetem, de anya nem mond semmit, csak hogy "ezt a pár hónapot már kibírom így, ne cirkuszoljak"...

2017. febr. 6. 20:51
1 2 3 4
 11/40 acelsziv ***** válasza:
94%
minden este egyél ruszlit. Az mocsok büdös. Ne panaszkodjon ok nélkül a marhája
2017. febr. 6. 22:00
 12/40 anonim ***** válasza:
87%

Acélszív jót mondott :-))

Ez azért gáz. Jaaj!

Szóval én anyukád helyében kerülném az ilyen férfiakat. A magam érdekében.

De nem akarom persze bántani.

2017. febr. 6. 22:23
 13/40 anonim ***** válasza:
85%

Ha 18 évesen van egy kis félretett pénzed, akkor szerintem menj el. Felnőtt vagy, éjszaka kimész, taxi, utazol apádhoz, és kész is. Persze, azért tudom, hogy a valóságban nem ilyen egyszerű de csak ezt tudom tanácsolni.

Illetve ha ez nem kivitelezhető, nem akarod, stb... én kiszúrnék azzal a pasassal.

Nincs főtt kaja? Nem baj, jó lesz egy tonhalas szendvics, hagymával, de jó erős szaggal.

Mobilneted nincs?

Amúgy ehhez szerintem semmi joga nincs, nemhogy köze nincs hozzátok, de a lányán is meglátszik a nevelési módszere eredménye...

2017. febr. 6. 22:24
 14/40 anonim ***** válasza:
19%

Még annyit, ahogy elolvastam megint, hogy lehet, hogy a műkörmöt és társait én se díjaznám, én nem szeretem, van rendes lakk, de gondolom nem ez a világ, meg a vége se. De ez igazán mellékes.

Ha az én lányom lennél, igen, azt szeretném, hogy a barátoddal itt aludjatok, ne legyetek kitiltva a lakásból, és ne egy parkolóban, meg ki tudja hol kelljen megoldanotok. Ha biztonságban szeretném tudni a gyerekemet, akkor azt szeretném, ha a barátai előtt is nyitva lenne az ajtó (remélem, ezt nem kiabáltam el, biztos rendesek :-)) ).

2017. febr. 6. 22:28
 15/40 anonim ***** válasza:
90%

"nem igazságos, hogy teljesen máshogy nevelnek engem, mint az ő lányát"

Hát ez pár éve még igaz lett volna, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy téged már nem kell "nevelni"...

2017. febr. 6. 23:05
 16/40 anonim ***** válasza:
89%

Miért neked kell ezt a pár hónapot kibírnod?

Bírja ki a faszi és majd akkor cuccoljon oda, ha te már elköltöztél.

Vagy ti költöztetek hozzá?

Ha az utóbbi, akkor biztos van olyan rokonod, barátod, barátnőd, ahova elköltözhetsz, betársulva a rezsibe.

Nekem birkatürelmem van, de már felrúgtam volna ezt a barmot.

Anyád megérdemli majd az életet egy ilyen törpecézár mellett.

2017. febr. 6. 23:09
 17/40 anonim ***** válasza:
87%

Érdekes, hogy anyád szerint is csak neked kellene alkalmazkodnod a helyzetben, pedig nagyon nem így van.

A helyedben én is átköltöznék édesapádhoz, ha nem változik a dolog, az a pár hónap ott sem kavarhat sok vizet.

Előtte azért beszélj újra anyáddal, hogy a nevelésről már picit lekéstek, az meg nem állapot, hogy mindenki az aktuális p..cs beteg nyűgjei szerint ugráljon, miközben annak eszében nincs a megszokott rendszerhez alkalmazkodni. Bizony, jól írták előzőleg, meglesz ennek még a böjtje, de az legyen anyád gondja, ha ez kell neki :D

Bocs a megfogalmazásért, de eléggé felhúzott a dolog...

2017. febr. 6. 23:56
 18/40 anonim válasza:
100%
Én konkrétan még javasolnám is, hogy tolj ki vele amíg lehet. Ha az én anyàm lenne ilyen helyzetben, foggal körömmel kűzdenék, hogy ne egy ilyen élősködővel kelljen leélnie az életét... az ilyen emberek rámásznak az emberre és roncsot csinálnak belőle.
2017. febr. 7. 08:47
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyen gyökeret agyoncsapnám. Közöld vele hogy nem az apád, tegye magát takarékra.
2017. febr. 7. 08:52
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem érdekelnének ilyen ostoba szabályok. Jesszus.

Az meg a pláne, hogy nem engedi, hogy az apádnál aludj hétköznap... ehhez mégis mi köze?

2017. febr. 7. 09:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!