Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek rossz anya leszek?

Szerintetek rossz anya leszek?

Figyelt kérdés
23 eves vagyok es terhes , alig varom a picibabamat . Kulfoldon elek a ferjemmel , o dolgozik en meg tanulok itt . Most 8 honapos terhes vagyok es igy is terhesen is jarok iskolaba . Miutan megszuletik a baba a ferjem edesanyja hozzank koltozik majd azzal a cellal , hogy segitsen nekem a babara ugyelni mert nem szeretnem abba hagyni az iskolat . Az iskola altal sokkal jobb jovot biztosithatok majd a picikemnek . A lenyeg az , hogy sokan elitelnek , hogy folytatni akarom az iskolat es ez altal rossz anya lennek mert " nem mellette lennek " reggeltol kb 3 -ig lennek iskolaba . Szerintetek tenyleg olyan rossz anya lennek ezert ?
2017. febr. 4. 10:07
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
61%
Nem, sot!!! Jol teszed!!
2017. febr. 4. 10:12
 2/52 anonim válasza:
59%
Egyeltalán nem. Ezzel csak a javát szolgálod a picinek. Ráadásul az anyós is biztos boldog, hogy ő vigyázhat a gyerekre. :)
2017. febr. 4. 10:17
 3/52 anonim ***** válasza:
25%
Én tisztellek ezért, de mindennap reggeltől 3-ig? Mondjuk nem dolgom beleszólni, úgy csinálod, ahogy akarod, ha nem oldható meg egyéni tanrend, akkor így marad. Ettől nem leszel rossz anya.
2017. febr. 4. 10:22
 4/52 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem semmilyen anya nem leszel. A kicsi biztos nem hozzád fog kötődni, hanem ahhoz aki vele van egèsz nap. Ki fogja szoptatni? A párod anyja? Egy fèl èvet nem lehet halasztani?
2017. febr. 4. 10:26
 5/52 anonim ***** válasza:
84%
Majd kiderül.
2017. febr. 4. 10:27
 6/52 anonim ***** válasza:
56%
Csak a kedves anyóspajti nehogy megkeserítse az életeteket. Más az ha néha néha találkoztok , meg más az ha együtt éltek.
2017. febr. 4. 10:28
 7/52 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Én a saját véleményemet fogom leírni. Ettől föggetlenül nem gondollak rossz anyának, mindenki a saját életéről dönt. :)

Viszont fontosnak tartok leírni néhány dolgot, amire eddig nem gondolhattál:

- reggeltől 3-ig iskolában lenni RENGETEG idő, főleg egy kisbabánál. Nem írtad, hogy mennyi idő után mennél vissza, de gondolom minél hamarabb.

- Egyéni tanrend. Minden iskolában lehetséges, nekem is végzett így kismama ismerősöm

- rengeteg iskola bababarát (még itthon is, gondolom külföldön szintén). Be tudod vinni a kicsit, vagy be tudják hozni hozzád, hogy megszoptasd (vannak baba-mama szobák)

- Ez a legfontosabb része: a babával nem veled fog kialakulni szoros kötődés, hanem az anyósoddal. Számára ő lesz az elsődleges gondozó (nem tudod megmagyarázni neki, hogy hát de te szülted). Ha téged nem fog zavarni, hogy az anyósod lesz a kicsi szemében a menedék, az "anya", akkor igazából lényegtelen a dolog.

A szoptatás, a kötődés kialakítása nagyon-nagyon fontos. Persze vannak a világon nők, akik hasonlóan cselekednek, mint te (pl munka miatt). Az ő gyerekeik is felnőnek, régen is így volt, erre voltak kitalálva a szoptatós dajkák.

2017. febr. 4. 10:29
 8/52 anonim ***** válasza:
85%
Mármint egyáltalán nem maradsz vele otthon, még pár hónapot sem? Akkor semmilyen anya nem leszel, nem te fogod gondozni, nevelni. Ennyi.
2017. febr. 4. 10:30
 9/52 anonim ***** válasza:
86%

Hát nem tudom. Most biztos sokaknak nem fog tetszeni a válaszom, de tényleg, ki fogja szoptatni? Az anyósod? Sokan szülnek suli mellett, én is, de halasztottam fél évet, ahogy a többiek is, mert vannak dolgok, amiket a első hónapokban csak az anyja tud megadni a csecsemőnek, a suli pedig megvárt.

Úgyhogy ezt azért gondold még végig.

2017. febr. 4. 10:31
 10/52 anonim ***** válasza:
80%
Osztom az előtte szólók véleményét.Semmilyen anya nem leszel.Szép-szép,hogy tanulni szeretnél,de ha már most bevállaltátok a picit,akkor kicsit nézd az ő érdekeit is.a kötődés az első hónapokban alakul ki.Ha nem te fogod gondozni,akkor nem hozzád fog,mint anyához kötődni.A szoptatásról nem regélek,mert gyanítom már az is el van döntve,hogy tápis lesz a baba.De gondold át ezt még egyszer.Olyan nagy gond lenne,egy fél évet halasztani,vagy egyéni tanrendet kérni?
2017. febr. 4. 10:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!