23 eves vagyok es terhes , alig varom a picibabamat . Kulfoldon elek a ferjemmel , o dolgozik en meg tanulok itt . Most 8 honapos terhes vagyok es igy is terhesen is jarok iskolaba . Miutan megszuletik a baba a ferjem edesanyja hozzank koltozik majd azzal a cellal , hogy segitsen nekem a babara ugyelni mert nem szeretnem abba hagyni az iskolat . Az iskola altal sokkal jobb jovot biztosithatok majd a picikemnek . A lenyeg az , hogy sokan elitelnek , hogy folytatni akarom az iskolat es ez altal rossz anya lennek mert " nem mellette lennek " reggeltol kb 3 -ig lennek iskolaba . Szerintetek tenyleg olyan rossz anya lennek ezert ?
Nehéz lesz nagyon érzelmileg ez az időszak ha így csinálod, erre készülj fel. Mennyi idő van hátra a sulidból? Én biztos halasztanék a helyedben 1-2 évet. Éjszakázni se tudsz majd, ha minden nap iskolába mész. Nagyon fog kötődni az anyósodhoz, ami később okozhat gondot, mert aztán gondolom ő egyszer csak kikerül a képből, ami a babát meg fogja viselni. Neked is rossz lesz látni, hogy mennyire ragaszkodik hozzá, hiszen félig ő neveli majd. Tudom, hogy jövőjét alapoznád meg, de az érzelmi fejlődése legalább olyan fontos (sőt...), mint az, hogy az egzisztenciális dolgokat előteremtsd. Lehet, hogy maradi vagyok, de szerintem főleg az első évben nagyon fontos, hogy te legyél vele, egy elsődleges gondozója legyen, lehetőleg az anyukája.
2017. febr. 4. 10:39
12/52 anonim válasza:
Szia, szerintem jól csinálod, ne hallgass arra akik elítélnek!
Az anyós jó fej, hogy segít!
A barátnöm is így csinálta, hozzá az anyukája költözött segíteni a baba körül.
Èn is így fogom csinálni ahogy te.
2017. febr. 4. 10:41
13/52 anonim válasza:
Aztán majd jössz ide nyivákolni, hogy jajj a babám jobban szereti anyósomat mint engem.
Semmilyen anya sem leszel mert egy babának szeretet és biztonság kell de ezt nem tőled fogja érezni/megkapni hanem anyósodtól.
2017. febr. 4. 10:43
14/52 anonim válasza:
Alig várod a babát,de más fogja nevelni. Nem te leszel vele ha sír,ha vigaszra vágyik. Nem fogod valószinüleg szoptatni sem. Akkor mit vársz rajta annyira? Hogy fáradtan haza esel majd,próbálod babusgatni-ő meg majd tojik rád mert ő azt a személyt akarja akit megszokott,aki ugrik ha bántja a pocit valami. Nem leszel számára senki sem. Én senki kezébe nem adtam volna az újszülöttem az biztos,de lehet te is így gondolod majd miután elöször meglátod.
2017. febr. 4. 10:45
15/52 anonim válasza:
Nem leszel rossz anya, inkább csak érthetetlen számomra, hogy miért nem vártatok az iskola befejezéséig, és választottátok a "könnyebb" utat. De azzal egyetértek, hogy befejezed az iskolát, és emiatt ne érezd magad rosszul. Én is úgy tervezem, hogy pár hónapot otthon maradok és lazábban dolgozom, féléves kora után meg megyek vissza teljes állásba dolgozni. Külföldön alapból így van nincs otthon ücsörgés évekig, mint Magyarországon.
2017. febr. 4. 10:47
16/52 anonim válasza:
Nekem egyik csoporttársam is most fog szülni, de ő se hagyja abba a sulit. Lefeji a tejét előző nap és apuka otthon lesz vele amíg ő sulizik. Mondjuk az a lány levelezős így egy félévben 4x 1 hét az iskola neki közel is lakik szóval náluk nem para. Nappalin biztos nehezebb.
Ha jó a kapcsolat az anyóssal akkor nincs gond, de ezek ugyis élesben derülnek ki, hogy mennyire működik.
Szerintem ezen nem fog múlni hogy hogy neveled és milyen anya leszel.
Nálunk anyukám nevelt engem meg tesóm egyedül és annyit dolgozott hogy az alapokat biztosítani tudja nekünk hogy alig láttuk egymást. Ennek ellenére sem kallódtunk el és így felnőttként(25-27 évesek leszünk idén tesómmal) sokkal jobb a kapcsolatunk anyával mint mikor gyerekek voltunk.
Minden rajtad áll igazából. Idegenek véleményére meg nem kell adni. Mindenki azt mond amit akar. Nem látunk bele egymás életébe így objektív véleményt nem is lehet írni, mert mindenki a maga gondolatait ossza meg. Az meg nektek nem biztos hogy jó.
2017. febr. 4. 10:52
17/52 anonim válasza:
Tapasztalat amit írok: én is így csináltam, anyós vigyázott rá. Megbántam ezerszer. Nem is...milliószor! A fiam nem úgy kötődik hozzám, ahogy a tesói, akikkel már ÉN voltam otthon. Ráadásul éjszakázni is fogsz, mert a baba nem fogja átaludni az éjszakát, csak mert megszületett.
Ha újra kezdhetném, akkor én egy évet halasztanék.
2017. febr. 4. 10:58
18/52 anonim válasza:
Olyan, mint én. Én is kb. ennyi időt töltök másodunokatesóm gyerekével....
2017. febr. 4. 10:59
19/52 anonim válasza:
Akarmennyire is csunyan hangzik igy, de ebben a formaban te semmilyen anya nem leszel, csak szulni fogsz.
2017. febr. 4. 11:00
20/52 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat ! A helyzet az , hogy a szules pillanatatol kezdve szeptemberig szunetelnek sulival , igy szoptatni is szeretnek. Nem hagynam egyedul rogton ujszulottkent .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!