Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha egy ilyen...

Mit tennél, ha egy ilyen semmirekellő lenne a lányod barátja? Tanácstalanok vagyunk

Figyelt kérdés

A lányom 19 éves lesz most, ez az első párkapcsolata.

Nem vagyok olyan anya, aki minden fiút ellenségnek tekint a lánya körül, a kapcsolatunk is mindig jó volt, őszinte velem. De ettől a fiútól megőrülünk a férjemmel.

21 éves, semmit nem csinál. Nem tanul, nem dolgozik.

Azt mondja, hogy azért nem tanul, mert még nem döntötte el, mi érdekli igazán, dolgozni meg nem akar elmenni, amikor a legtöbb munkahely annyit fizetne, amennyit elkölt üzemanyagra egy hónapban... A szülei tartják el, ők fizetik a számláit, adják neki a "zsebpénzt". Az ő dolga, igazából nem is ez zavar a legjobban, hanem hogy befolyásolja a lányunkat.

Debrecenben tanul, elsőéves az orvosin. De a fiúnak ugye nem annyira tetszik, hogy ezért hét közben nem találkoznak és mondogatja a lányomnak, hogy hagyja ott az egyetemet, ő sem szeret ott, adja be most a jelentkezését Pestre és érettségizzen le megint, hátha több pontja lenne és felvennék (itt csak a 3. év végén tudna átjelentkezni). Én ezt nem akarom, mert szerintem ha felköltözne Pestre, nem a tanulás lenne az elsődleges neki, hanem a fiú. Ráadásul szerintem undorító, ahogy a szülei pénzével kérkedik folyamatosan, meg hogy neki mindent lehet, mert xy az apja. Közben tudom, hogy több eljárás is volt az apja ellen, meg pár éve elég nagy pánik volt, nehogy börtönbe kerüljön az apósával együtt.

Próbáltunk beszélni a lányunkkal közösen is, egyedül is próbáltam, de semmi értelme nem volt. Ráadásul most mondja, hogy jelentkezik Pestre, aztán meglátja, mi lesz... Csak eddig hallani sem akart arról, hogy ő ott tanuljon, mindig hallgattam, hogy mennyire nem szereti azt a várost, képtelen lenne ott élni és hasonlók.

2017. jan. 31. 17:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
47%

#47 (és a többiek:))

Tudjátok, tegyük fel, hogy ebben a kötélhúzásban a szülők győznek - mert ti annak drukkoltok nagyon - és a srác hoz áldozatot, és költözik Debrecenbe.

Szerintetek a következő hasonló vita nem azon törne ki, hogy a lány miért akar a sráccal összeköltözni, amikor az "csak akadályozná a tanulásban" - amire ti megint beállnátok szépen a kedves szülők mögé...

Így van?

2017. febr. 2. 17:48
 52/70 anonim ***** válasza:
57%

Itt konkrétan arról van szó, hogy a lány nem veszi észre, hogy a fiú csak le akarja húzni az ő szintjére. A szülőknek pontosan ez szúrja a szemét, és nem a párkapcsolatuk.

Egy normális kapcsolatban a felek támogatják egymást, és eszük ágában sincs a másikat lebeszélni a tanulásról/egyetemről, pláne nem, ha ilyen komoly egyetemről van szó. Itt viszont a fiú le akarja a lányt beszélni az egyetemről, tele akarja tömködni a fejét, hogy neki az orvosi úgysem tetszik, hagyja abba, felesleges, és jelentkezzen valami büfészakra Pestre, és akkor mindennap találkozhatnak. És ebből a "mindennap találkozhatnak"-ból kiderül, hogy a lány albiba vagy koliba menne, és úgy talizgatnának mindennap, tehát nem a fiúnál lakna.

Ez semmiképpen sem normális. A fiú azért akarja lehúzni a saját szintjére, mert neki sincs semmi végzettsége, akkor a barátnőjének se legyen vagy max legyen valami büfészakja aztán szevasz. Emellett a fiú mellett fix, hogy nem fejezne be a lány semmilyen komolyabb egyetemet...kövezzetek meg, de ha én szülő lennék, én sem engedném ezt....

2017. febr. 2. 17:55
 53/70 anonim ***** válasza:
40%

#52, szerencsére meggátolni se tudnád:)

Túl azon, hogy még mindig szó sincs a tanulmányok abbahagyásáról, ahogy a budapesti orvoskar se büféintézmény. Tudod ott kellet volna gyanakodnod, hogy zöldséget beszélsz, hogy egy büfészakhoz miért kellene a lánynak újra érettségiznie, miért kellene oda több pont, mint a debreceni orvosira??? Mert kizárólag akkor kell ugye újra érettségizni, ha tavalyinál TÖBB pont kell neki. Pl. a budapesti orvoskarra... ugye?

2017. febr. 2. 18:01
 54/70 anonim ***** válasza:
68%

61%-os:

Ha már egyszer felvették az orvosira, akkor mi értelme lenne otthagyni, hogy aztán újra érettségizzen több pont reményében, hogy TALÁN felvegyék a budapesti orvosira? Átjelentkezni át lehet, de csak a 3. év végén. Addig nem bírja ki a pasija?

Aztán ha nem veszik fel, akkor mi van? Az egyik orvosit otthagyta, a másikra nem vették fel. Két szék közé ült.

Nem kell mániákusan lepontozni mindenkit, aki a szülőknek is igazat ad valamennyire, és leírja, hogy felelőtlenség lenne ez.

És miért is lenne baj, ha a fiú jönne Debrecenbe??? Így a lánynak nem kéne otthagyni az egyetemet, a szabadidejét meg együtt tölthetnék. A szülőknek NEM a kapcsolatukkal van a baja, hanem azzal, hogy a lány miatta akarja felrúgni az eddigi céljait. Nem azt írta a kérdező, hogy ne találkozzanak, ne legyenek együtt, hanem azt, hogy ne dobja el az eddigi terveit a rózsaszín köd miatt!

2017. febr. 2. 18:21
 55/70 anonim ***** válasza:
47%

#54, arra nem jöttetek még rá, hogy nem kell előbb otthagynia Debrecent, ahhoz, hogy újra érettségizzen? Ha nem jön neki össze a plusz, simán folytathatja Debrecenben, mint ha mi se történt volna...

Ha a fiú jönne Debrecenbe? Ld. 51. Fogadunk? :)))

(plusz ott a srác egyedül lenne, és fogadunk, hogy a lány szülei bepróbálkoznának, hátha "nevelni" tudják???)

2017. febr. 2. 18:26
 56/70 anonim ***** válasza:
38%

61%-os senki nem mondta (legalábis én nem) hogy a fiú menjen Debrecenbe. Maradjon mindenki a fenekén. Nem ők az elsők sem az utolsók egy ilyen kapcsolatban ahol nincs minden nap találka. Nem 30+os emberek még hogy jajj kéne család elköteleződés. Nyugodjanak le, aztán majd az idő eldönti hogy egyáltalán van e jövőjük. Ilyen nagy áldozatot hozni, mint orvosi egyetem váltás egy kapcsolatért ami még gyerek cipőben jár, butaság.

Azt meg nem hinném hogy írtuk volna hogy a pesti suli, büfé. Szerintem itt az előttem szóló arra akart célozni, hogy előbb a debreceni suliról beszélné le majd a másikról is. Olvastam itt már olyan kérdést, ahol a lány arról panaszkodott hogy egyetemre készül, de mióta sokat kell tanulnia a felvételi miatt a pasija (aki nem rendelkezik semmilyen végzettséggel) folyton nyúzza, hogy minek az neki, szerezzen ő is csak szakmát, elég az, meg hogy ne legyen túl okos az se jó (komolyan ez volt a kérdésben)...tehát hiába ágálsz ez ellen sajnos a probléma létezik. Nem minden kapcsolat éli túl azt ha ilyen nagy az iskolázottsági különbség a két fél között, főleg ha a lány van magasabban. Ilyenkor van a lebeszélés majd szakítás...sajnálom nem én találom ki ezeket.

Az meg szomorú hogy te még mindig ezen a dedós szinten közelíted meg a dolgot hogy mi a szülők mögé állunk be. Felnőtt emberről van szó, mellőzd már a szülőket, ez itt nem a gimi. Az anya írta ki a kérdést, oké, de akkor sem ez a tiltom nem tiltom eset. Én a lány mögé állok be, és az mögé, hogy senki ne akadályozza a párját semmiben, ha tényleg szereti.

2017. febr. 2. 18:27
 57/70 anonim ***** válasza:
28%
67%-os nem kell otthagyni valóban, de ha újra érettségizik az mint mondtam megint macera, készülés. Nincs vajon elég tanulni valója? Szerintem de. Miért kér valaki a másiktól ilyen áldozatot ha nem égbekiáltóan fontos.
2017. febr. 2. 18:31
 58/70 anonim ***** válasza:
47%

"61%-os senki nem mondta (legalábis én nem) hogy a fiú menjen Debrecenbe. Maradjon mindenki a fenekén. Nem ők az elsők sem az utolsók egy ilyen kapcsolatban ahol nincs minden nap találka." - aztán miért is kellene ezt elviselniük, ha egyikük se ezt akarja? Mert a lány szülei így látnák jónak? (bocs, hogy a szülőkre hivatkozok, mást ugyanis nem látok, aki ezt akarná, a lány Pestre akar menni a fiúhoz, ez elég egyértelműen benne van a kérdésben)

Az, hogy mások így meg úgy, meg láttunk már karón varnyút, az indifferens...

2017. febr. 2. 18:35
 59/70 anonim ***** válasza:
63%
Kedves #57, ezt nem a lány tudja eldönteni? Ki tudná nálánál jobban, hogy neki mi fér bele, és mi nem? Az aggódó szülei?
2017. febr. 2. 18:37
 60/70 anonim ***** válasza:
45%

lány Pestre akar menni a fiúhoz, ez elég egyértelműen benne van a kérdésben

ja meg az is benne van, hogy egész idáig érdekes módon hallani sem akart arról, hogy a fővárosba költözzön. Akkor had kételkedjen már bárki, hogy ez a fiú unszolására történt. Nekem gyanúsak ezek a hirtelen párfordulások, akármiről is van szó.

2017. febr. 2. 18:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!