Mit tennél, ha egy ilyen semmirekellő lenne a lányod barátja? Tanácstalanok vagyunk
A lányom 19 éves lesz most, ez az első párkapcsolata.
Nem vagyok olyan anya, aki minden fiút ellenségnek tekint a lánya körül, a kapcsolatunk is mindig jó volt, őszinte velem. De ettől a fiútól megőrülünk a férjemmel.
21 éves, semmit nem csinál. Nem tanul, nem dolgozik.
Azt mondja, hogy azért nem tanul, mert még nem döntötte el, mi érdekli igazán, dolgozni meg nem akar elmenni, amikor a legtöbb munkahely annyit fizetne, amennyit elkölt üzemanyagra egy hónapban... A szülei tartják el, ők fizetik a számláit, adják neki a "zsebpénzt". Az ő dolga, igazából nem is ez zavar a legjobban, hanem hogy befolyásolja a lányunkat.
Debrecenben tanul, elsőéves az orvosin. De a fiúnak ugye nem annyira tetszik, hogy ezért hét közben nem találkoznak és mondogatja a lányomnak, hogy hagyja ott az egyetemet, ő sem szeret ott, adja be most a jelentkezését Pestre és érettségizzen le megint, hátha több pontja lenne és felvennék (itt csak a 3. év végén tudna átjelentkezni). Én ezt nem akarom, mert szerintem ha felköltözne Pestre, nem a tanulás lenne az elsődleges neki, hanem a fiú. Ráadásul szerintem undorító, ahogy a szülei pénzével kérkedik folyamatosan, meg hogy neki mindent lehet, mert xy az apja. Közben tudom, hogy több eljárás is volt az apja ellen, meg pár éve elég nagy pánik volt, nehogy börtönbe kerüljön az apósával együtt.
Próbáltunk beszélni a lányunkkal közösen is, egyedül is próbáltam, de semmi értelme nem volt. Ráadásul most mondja, hogy jelentkezik Pestre, aztán meglátja, mi lesz... Csak eddig hallani sem akart arról, hogy ő ott tanuljon, mindig hallgattam, hogy mennyire nem szereti azt a várost, képtelen lenne ott élni és hasonlók.
" Én csak az elfogultan szülőpárti, a nagykorú(!) lányt becsapni, kontrollálni akaró válaszokat pontoztam le."
Milyen szülőpártiság, milyen kontroll?
Eltévedtél, itt nincsenek kiskorúak (kontrollálni azokat szokták), meg tiltó szülők. Kontrollálni senki nem akarja a lányt, kora révén nem is igen tudná, de azért had ne tapsikoljon már a szülő örömében, ha az értelmes okos orvosnak készülő lánya el akar dobni mindent egy olyan srác miatt aki nem csinál semmi, 21 évesen a szülei tartsák el a seggét, és nem utolsó sorban a lányt is arra bíztatja, hogy hagyjon fel minden eddigivel. Mindent dobjon sutba amit eddig elért, adja fel a vágyát, hogy orvos legyen. Mit akar a srác? Hogy a lány is olyan léhűtő legyen mint ő? És ez neked miért is szimpatikus? Csak nem te is ilyen léhűtő vagy/voltál?
40-es!
Élni és szórakozni lehet egyetem mellett is. Ezekért nem kell eldobni mindent, amit eddig elélt. Nyilván orvosi mellett nem sok szabadideje van, de ez nem ok arra, hogy a "kiélésért" meg a "szórakozásért" eldobjon minden eddigi elért célt.
#41 "Én ezt nem akarom, mert szerintem ha felköltözne Pestre, nem a tanulás lenne az elsődleges neki, hanem a fiú." - ez mi szerinted, ha nem kontrollálás???
"Ráadásul most mondja, hogy jelentkezik Pestre, aztán meglátja, mi lesz..." - szól a kérdés. Te HOL olvastál a tanulmányai abbahagyásáról? HOL olvastad, hogy a fiú azt szeretné, hogy a lány ne legyen orvos?
Az meg külön édes, ahogy a dologról másként gondolkodó válaszát személyeskedéssel hitelteleníteni szeretnéd...
"Az ő dolga, igazából nem is ez zavar a legjobban, hanem hogy befolyásolja a lányunkat.
Debrecenben tanul, elsőéves az orvosin. De a fiúnak ugye nem annyira tetszik, hogy ezért hét közben nem találkoznak és mondogatja a lányomnak, hogy hagyja ott az egyetemet, ő sem szeret ott, adja be most a jelentkezését Pestre és érettségizzen le megint, hátha több pontja lenne "
Így van a kérdésben. Nos lehet én vagyok fura, de ha az én párom egy nagyon komoly egyetemet végezne egy adott városban, nekem eszembe nem jutna arra biztatni hogy váltson, hagyja ott, vagy bármi. Támogatnám és biztatnám. De mondom, ez csak én vagyok, és lehet én gondolkodom hülyén. Orvosira járni nem játék ahogy előttem is leírták. Bekerült Debrecenbe, megszokta már ott, lehet ismeri a tanárokat, kialakult társasága van, akikkel segíthetik is egymást. Miért kellene onnan kicibálni, csak mert nem találkozhatnak minden nap. Rengeteg egyetemistának van otthon a barátja, barátnője, de én még olyat nem láttam, hogy ez miatt lebeszélnék egymást.(én is felsőoktatásban tanultam még nem is olyan rég). Egyik volt évfolyamtársam a barátnőjével más más megyében tanultak, volt hogy a lány hétvégére sem ment haza. Ma már együtt élnek.
Aki szereti a másikat kitart mellette, támogatja, nem lehúzza.
83%-os, ezt Te írtad? (18. Több ilyen esetet is ismerek. Aztán amikor majd rájönnek, hogy az ilyen hülyékből se jó apa, se jó férj nem lesz (vagy nem is akarnak azok lenni), akkor meg már mindjárt megy a sírás, meg a családhoz való visszafutás.)
Mert ez volt az első olyan, amitől ledobta az agyam a gépszíjat... ismeretlenül miért haragszik valaki annyira a Kérdező 19 éves lányára, hogy ebben a korban férjnek és apának való csávót kíván neki???
És ahogy az előző is írta, a kérdésben szó sincs az orvosi tanulmányok abbahagyásáról.
#44, egyszerű a képlet, szerinted a dolog (Debrecen/Budapest) KINEK a döntése legyen?
a, az aggódó szülőké
b, a lányé
c, a párjáé?
2, Ha szerinted is a lányé, akkor miért van tele a kérdés olyan válaszokkal, hogy a szülő hogy kényszerítse/zsarolja a lányt a neki tetsző döntés meghozatalára?
A lányé a döntés. Zsarolni nem kell a lányt, én sem azt mondtam. Csak mindig kinyílik a bicska a zsebemben, mikor ilyen kérdés kerül ki. Aki itt zsarol az a srác. Mint mondtam a döntés a lányé, de nekem felháborító hogy eleve a kérdés felmerült.
És lehet hogy konkrétan nem mondta a srác hogy hagyja abba az egyetemet, de mivel ennyire erőteljesen beszéli rá, hogy Debrecent hagyja ott -holott gondolom tudja hogy a lánynak fontos az iskola- így idő kérdése, hogy az egész orvosiról lebeszélje.
Ja meg ez:"most a jelentkezését Pestre és érettségizzen le megint, hátha több pontja lenne és felvennék"
Hátha,talán, esetleg, jó esetben. Na kösz. Egy orvosi egyetemről beszélünk. Álljon neki újra érettségizni, mikor van elég tanulnivalója így is, macera, hogy talán sikerüljön, és ezt mind miért? a srácnak így kényelmesebb. Na jó....én nem kívántam a lánynak 19 évesen férj-és apajelöltet, de azért kívánnék neki egy olyan fiút, aki tiszteletben tartja a döntéseit, és támogatja, nem pedig zsinóron akarja rángatni.
Erősen sanszos, hogy emellett a fiú mellett Pesten az életben nem fejezi be az orvosit.
Itt legjobban a fiú befolyásol, ráadásul nagyon rossz irányban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!