Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél, ha egy ilyen...

Mit tennél, ha egy ilyen semmirekellő lenne a lányod barátja? Tanácstalanok vagyunk

Figyelt kérdés

A lányom 19 éves lesz most, ez az első párkapcsolata.

Nem vagyok olyan anya, aki minden fiút ellenségnek tekint a lánya körül, a kapcsolatunk is mindig jó volt, őszinte velem. De ettől a fiútól megőrülünk a férjemmel.

21 éves, semmit nem csinál. Nem tanul, nem dolgozik.

Azt mondja, hogy azért nem tanul, mert még nem döntötte el, mi érdekli igazán, dolgozni meg nem akar elmenni, amikor a legtöbb munkahely annyit fizetne, amennyit elkölt üzemanyagra egy hónapban... A szülei tartják el, ők fizetik a számláit, adják neki a "zsebpénzt". Az ő dolga, igazából nem is ez zavar a legjobban, hanem hogy befolyásolja a lányunkat.

Debrecenben tanul, elsőéves az orvosin. De a fiúnak ugye nem annyira tetszik, hogy ezért hét közben nem találkoznak és mondogatja a lányomnak, hogy hagyja ott az egyetemet, ő sem szeret ott, adja be most a jelentkezését Pestre és érettségizzen le megint, hátha több pontja lenne és felvennék (itt csak a 3. év végén tudna átjelentkezni). Én ezt nem akarom, mert szerintem ha felköltözne Pestre, nem a tanulás lenne az elsődleges neki, hanem a fiú. Ráadásul szerintem undorító, ahogy a szülei pénzével kérkedik folyamatosan, meg hogy neki mindent lehet, mert xy az apja. Közben tudom, hogy több eljárás is volt az apja ellen, meg pár éve elég nagy pánik volt, nehogy börtönbe kerüljön az apósával együtt.

Próbáltunk beszélni a lányunkkal közösen is, egyedül is próbáltam, de semmi értelme nem volt. Ráadásul most mondja, hogy jelentkezik Pestre, aztán meglátja, mi lesz... Csak eddig hallani sem akart arról, hogy ő ott tanuljon, mindig hallgattam, hogy mennyire nem szereti azt a várost, képtelen lenne ott élni és hasonlók.

2017. jan. 31. 17:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
39%

Én is megmondanám neki nyugodt hangnemben, hogy ha az eddigi kemény tanulást (mert az orvosin állami helyekre bekerülni iszonyú nehéz) és célokat a kukába dobja egy szimpla srác miatt, tegye nyugodtan, felnőtt ember, DE ha nem úgy sülne el a dolog, ahogyan azt képzeli, akkor saját lábra kell állnia, mert én levettem róla a kezem (ha tényleg otthagyja az egyetemet), innentől nem támogatnám tovább pénzügyileg.

Valamit valamiért. Felnőtt ember a lányod, igenis vállalnia kell a tetteiért a felelősséget.

Aki az orvosi egyetemet nem veszi komolyan, annak amúgy sincs helye ott, mert 100%, hogy kibukik, vagy évet ismétel, de az nagyon sokba fog kerülni. És mégis mire jelentkezne Pestre? Ezt nem mondta? Kérdezd meg tőle, hogy az eddigi kemény tanulást képes lenne egy olyan srácért feladni, aki nem dolgozik, nem tanul, és csak le akarja húzni magához? Elhiszem, hogy most nem lát a szerelemtől, de ostobának akkor sem kell lenni, mert ilyenkor is lehet ésszerűen gondolkodni. Az őszinte beszélgetés amúgy sokat segítene, tiltani felesleges, mert csak jobban fog hozzá ragaszkodni.

2017. febr. 1. 17:00
 22/70 anonim ***** válasza:
85%

#16 ""Miért most van az első párkapcsolata?"

Mert most találkozott valakivel, aki tetszik neki? Elképesztő, mibe bele bírtok kötni... " - neked és a többi csekélyértelmű lepontozónak: ez kb a kérdés LÉNYEGE.

Ha ugyanis azért, amit írsz, akkor van rá esély, hogy a kérdés magától rendeződni fog valamiképp. Ha viszont azért, mert eddig mindenki arra nyomta a lányt, hogy "most ne fiúzz, ne bulizz, ne járj senkivel, most csak tanulj, aztán majd" - na akkor kb annyi esélye van a tisztelt szülőknek, mint Quasimodonak a Miss Universe-n. (avagy miért lehet legkönnyebben az egyházi egyetemeken szexbulit szervezni)

2017. febr. 1. 20:38
 23/70 anonim ***** válasza:
80%
#15, szerintem nincs élő egyetemista, aki ekkora hülyeségbe belemenjen... a dologgal ugyanis nem nyerne semmit a világon.
2017. febr. 2. 02:13
 24/70 anonim ***** válasza:
51%

23-as, te valamit nagyon félrenéztél!

Mi a probléma?

Ne hagyja ott az egyetemet, a pasija költözzön Debrecenbe, ne ő Pestre, cserébe elfogadják a szülei a kapcsolatot.

Mi ebben a dráma szerinted?

2017. febr. 2. 10:12
 25/70 anonim ***** válasza:
51%
Látom szépen le lettek pontozva azok a válaszok, akik az egyetemet és a lány jövőjét előbbre merték helyezni egy faroknál.
2017. febr. 2. 10:25
 26/70 anonim ***** válasza:
56%

#24, dráma semmi, csak ügyetlen átverési próbálkozás az egyetemista lány felé... a kompromisszum lényege ugye az, hogy mindketten nyernek valamit, és mindketten engednek valamiben. A te verziódban a lány semmit se nyerne, és a szülők semmiben sem engednének.

Ha a lány nem nyeretlen kétéves, fennhangon kiröhög, és igaza is lesz ebben.

2017. febr. 2. 12:09
 27/70 anonim ***** válasza:
55%
Én csak az elfogultan szülőpárti, a nagykorú(!) lányt becsapni, kontrollálni akaró válaszokat pontoztam le.
2017. febr. 2. 13:14
 28/70 anonim ***** válasza:
40%

26-os!

Tényleg nem értlek!

A lány nem nyer semmit?

"Csak" egy orvosi diplomát a szülei anyagi támogatása mellett, plusz annak az ígéretét, hogy tudomásul veszik, azaz nem fúrják a kapcsolatát, hagynak szabad teret a lányuknak, befolyásmentesen.

Ezért cserébe csak annyit kérnek, hogy ne hagyja ott az egyetemet és a gyökértelen fickó költözzön Debrecenbe, ne a lányuk Pestre, a nagy bizonytalanságra.

Nem tudom, hogy a szülőktől még mit kellene elvárni?

De ha számodra ez még mindig érthetetlen, akkor én nem rágom tovább itt a gittet veled, kiszálltam.

2017. febr. 2. 13:17
 29/70 anonim ***** válasza:
42%

Látom 26/27-es neked nagyon csípi a szemed, hogy a szülők és az intelligensebb többség a tanulás mellett vannak.

Neked vagy a tanulással van/volt gondod és most irigykedsz, hogy másnak ez megfelelő szellemi szinten és anyagi háttérrel megadatik, vagy alapból szülőgyűlölő vagy, még akkor is, ha valaki csak jót akar a gyerekének.

A harmadik lehetőség, hogy esetleg te vagy az a lumpen alak, akiről a kérdés szól, vagy hasonlóan a szüleid által kitartott figura vagy.

2017. febr. 2. 13:26
 30/70 anonim ***** válasza:
46%

#28 Ezt írtad:

"Mivel a pasin nem dolgozik és nem tanul, ezért szabad mozgástere van, ne a lányt csalogassa Pestre, hanem ő költözzön Debrecenbe, míg a lányotok ott tanul."

Persze, ugráltassuk a fiút, csak azért, hogy a lány szülei kontroll alatt tudják tartani a kapcsolatukat?

"Cserébe ti többet nem tiltjátok tőle, nem szóltok bele, nem kritizáljátok, elviselitek a társaságát amikor hazajönnek." - Miért, szerinted egy nagykorú felnőtt lányt bármitől is tilthatnak a szülei??? Másrészt, ha Pestre költöznek úgyse lenne a kedves szülőknek lehetősége egyikre se - ami - ne tagadjuk, pusztán a normális emberi viselkedés minimuma részükről.

Figyelj, ha én lennék most 19, és nekem adnák ezt elő a szüleim, akkor hangulatomtól függően vagy harsányan kiröhögném őket, vagy rájuk vágnám az ajtót.

A nappali tagozaton (orvosin csak az van) tanuló nagykorú gyerek szüleinek tartási KÖTELESSÉGE meg független attól, hogy a lány Budapestre, vagy Debrecenbe jár egyetemre, ilyen kitételt nem tartalmaz a törvény. Ennek eldöntése a lány kizárólagos joga. Csak, hogy tudd...

2017. febr. 2. 13:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!