Mamahotelesek, ti szoktatok pénzt hazaadni?
A) Pénzt?! A szüleim dolga eltartani engem 100 éves koromig.
B) Semennyit, hiszen spórolni kell a saját lakásra.
C) Igen, lehetőségeimhez mérten és persze arányosan fizetek a költségekbe.
A zsebpénzemet összeszedem diákmunkával. Ruházkodás,szórakozás,kozmetikumok.
Már a gimiben 11-ben elkezdtem a zsebpénzemet magamnak megkeresni.
Ahogy betöltöttem a 18évemet aznap mentem is beregiszzrálni diákszövetkezetekhez.
A szüleim akraták ,hogy egyetemre járjak. Sikerült is. Nehéz reál szakon vagyok,összevissza van az órarendem.
De ennek ellenére sza.rá dolgozom magam,sokat éjszakázok másnap.le se fekszek aludni,haanrm.megyek be órára.
De ha anya el fogja várni,hogy ezt a kevés pénzt ia hazadjam,akkpr bizros elelkezdtek fpgpk költözni. Miatta mentem egyetemre,persze magam miatt is,de ő is csak ezt akarta. Mehettem vol a szakközépbe, és akkor most már 20évesen régesrég önáll" tudnék lenni. De akarta,hogy gimibe menjek.
Ráadásul én szülői támogatással el se tudnék menni otthonról.
Más csoporttársamnak az albérletet os fizetik a szülei,mert messze laknak az egyetemtől.
Én erről álmod i se merek.
Szóval mamahoteles vagyok. De ennek ellenére sokat dolgozom az egyetem mellett.
Pénzt nem adok haza,mert nincs ákkandó keresetem.
De valoszinüleg hamarabb lelépek itthonról,még.mielőtt lediplomáznék.
Bár nem tudom havi 40ezerből hogy fog sikerülni
44% ezt pont te írod....elég ránézni más kérdéseknél mennyire is szólsz bele.
Nekem az öcsém mama-hoteles és ő bizony jól keresett, de egy fityinget nem adott anyámnak, nem is segített neki semmiben, még bevásárolni is lusta, pedig anyám néha sírva kérte, hogy legalább ennyit tegyen meg.
Nyilván az ő dolguk, de amikor azt látod, hogy a sokat dolgozó anyáddal ilyen hálátlanul viselkedik egy mihaszna gyökér, és kihasználja a jószívűségét, hát egy jóérzésű emberben felmegy a pumpa.
Nem azzal van a baj, ha valaki otthon lakik, hanem ezzel a fajta "a szülő csak azért van, hogy kiszolgáljon, nem én kértem, hogy megszüljön" sírással.
És tapasztalataim szerint (ismerősi körben is vannak otthon lakók) a legtöbb mama-hoteles semmit nem segít. De volt erről egy felmérés is, cikk is.
B
Lett is lakásom 26 éves koromra :) 26/N
Utolsó,gratulálok hozzá!:)
Szerintem ez attól is függ,hogy ki hogyan áll hozzá.
Láthatod van,aki 26 évesen összehozta a saját lakást,nem pedig nem adott haza,és közben elszórta a pénzt.
Szerintem a szülőnek is az az érdeke,hogy a gyerek hamarabb lábra álljon,így ha mondjuk gyűjtöget,akkor később jobb lesz mindenkinek.
És az a gyerek,akit pl a szülei nem húztak le pénzzel sokkal készségesebb is lesz velük öregkorukban is.
Ismerek olyan családot is,ahol bár nem szorulnak rá,akkor is elkérik a gyerektől a fele fizetését.
Elég szomorú.
Egyébként a szomszédomban lakik egy értelmi sérült nő,aki a te verziódban az "A" kategóriába sorolandó.
Ezért írtam neked,hogy nem ilyen egyszerű a kérdéskör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!