Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ennyi pénzből mennyit illene...

Ennyi pénzből mennyit illene hazaadni?

Figyelt kérdés

Diákmunkázom. Nem a megélhetésünk múlik rajta, azért csinálom hogy a nyaram hasznosan teljen. Viszont körülbelül 80ezer lesz a fizum amit nemsokára kapok meg. Ebből mennyit illene hazaadnom szerintetek? Itthon nem kérik, de akkor is ők tartanak el, az a minimum hogy beszállok ha már van keresetem.

17/F

2015. jún. 30. 19:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
98%

Ha nem a megélhetés múlik rajta és nem is várják el, akkor szerintem 15-20 bőőőőven jó.

De egy másik megoldás, hogy egyszer elmész vásárolni meglepiből, úgyis tudod, milyen kaják szoktak lenni a hűtőben és televeszed a hűtőt. (nyilván ésszel, nem úgy, hogy rátok romoljon) Vagy (nem tudom hányan vagytok tesók még), de esetleg egy vasárnap elviheted a családot Te étterembe, és akkor nem kell senkinek főzni/mosogatni. :) Szóval nem feltétlenül kell a pénzt odaadni. :)

2015. jún. 30. 19:31
 2/13 anonim ***** válasza:
48%
Kérdezd meg a szüleidet, hogy mennyit adj belőle. De azt is mondd meg, hogy mire akarod költeni a keresetedet.
2015. jún. 30. 19:31
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
Én a nyári pénzemből semmit sem adnék, max. elviheted őket egyszer egy olcsóbb étteremben. Nem értem, miért akarsz hazaadni a nyári diákmunkával megkeresett pénzedből... A nyáron legalább nem kell zsebpénzt adniuk. Be tudod majd iskolázni magadat, ez is valami, nem kell hazaadni főleg nem ennyiből, mert ez nem sok. :D
2015. jún. 30. 19:51
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Le a kalappal a gondolkodásod előtt!

Egy közös fagyizásnak, max egy ebédnek biztos nagyon örülnének és legalább együtt vagytok pár órát :)

2015. jún. 30. 20:20
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Egy közös ebédet ajánlok valami jobb étteremben
2015. jún. 30. 22:09
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Pèlda èrtèkű amit leìrtàl, ha szūleid nem igènylik, esetleg abban is sehìthesz igy nekik, ha a sajàt kiadàsaidat fedezed belőle. Most nem az ètelekre gondolok, de ha esetleg bulizòs tìpus vagy, akkor arra màr ne kèrj, ha eddig adtak. Vagy ha van hobbid, akkor azt. Ez is nagy segìtsèg hidd el.
2015. jún. 30. 22:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha nem igénylik és nincs rá igazán szükség otthon, akkor nem kell hazaadnod. Ha idősebb lennél, otthon laknál, akkor illene beszállni a rezsibe, de 17 évesen még kötelességük, eltartani, neked meg nem kötelességed dolgozni. Ezt biztos sokan nem értik meg, de jobb módú családoknál nem szokás kérni a gyerek önszorgalomból keresett pénzéből. Tedd félre inkább, kösd le, később jól jöhet még.
2015. jún. 30. 23:47
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

17 évesen 80 kilót keresel?

Öcsém, belőled ember lesz. És ezt most őszintén írom.

2015. júl. 1. 01:03
 9/13 anonim ***** válasza:
23%
Az én fiam se keres sokkal többet--kb.83-at pedig nem diákmelós már! Viszont együtt lakunk én mosok,vásárolok,főzök minden nap és ő havonta 50 ezer Ft-ot ad haza plussz a 8000 kajajegyet!Még így is sokkal olcsóbb és persze kényelmesebb mint egy albérlet!:)
2015. júl. 1. 10:56
 10/13 anonim ***** válasza:

szerintem is, hogyha nem igényli a kassza, akkor költsd arra amit jónak látsz. ha magadnak veszel pár ruhát vagy telefont vagy amit akarsz, már segítetted a családi kasszát ezzel.

legalábbis nekem se kérnek el egy forintot se a diákmelós pénzemből. keményebb meg kell dolgozni azért a pár száz forintért nekem, mint a szüleimnek. mármint tudják, hogy 440ft/óráért egy koszos gyárban végzem a munkát, szerintem nem is lenne szívük elfogadni, de nincs rá szorulva a kassza. ha nem lenne pénzünk számlára,vagy hitel lenne stb akkor nyilván adnék akkor is ha azt mondanák, hogy nem kell..te érzed

2015. júl. 1. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!