Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha az anyátok...

Mit tennétek, ha az anyátok folyamatosan az abortuszra célozgatna? Jogosan érzem azt, hogy csalódtam benne?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, van már két fiunk a férjemmel (6 és 4 évesek). Akartunk még egy babát, mert nekem mindig is nagy vágyam volt egy kislány és a férjem mondta, hogy ő 40 felett már nem akar gyereket, próbáljuk meg most (37 éves).

Sikerült is elég hamar, azonban kiderült, hogy ketten vannak. Nekünk nem jutott eszünkbe, hogy ezért az abortuszt kéne választanunk, mivel segítségem rengeteg van, anyagilag sem jelent gondot a négy gyerek és egyik "babakorszak" sem viselt meg minket, sosem voltunk zombiszülők.

De mióta az anyám tudja a hírt, folyamatosan felhozza az abortuszt. Hogy utána is lehetne még gyerekünk, meg nem tudhatom, mennyire viselne meg egy ikerterhesség, plusz a gyerekeknek sem lesz jó, ha csak minimális időnk jut majd rájuk.

Nem vagyok elvakult abortuszellenes, de nem érzem, hogy mi olyan kilátástalan helyzetben lennénk, hogy ezt kéne választanunk.

Úgy érzem, hogy csalódtam benne, mert a fiukat imádja, nem az a nagymama, akitől a hideg rázna minket, amikor megjelenik. De ezzel a viselkedéssel most nagyon meglepett...

2017. jan. 26. 09:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok a babákhoz!

Úgy látszik, megijedt a nagymama az ikrektől, pedig jobb helyre nem is jöhetnének.

A nagymama félelme nem ok az abortuszra. Ő mást képzelt, lehet, hogy rugalmatlan egy kicsit, és szereti ha az ő elgondolása szerint történnek a dolgok.

De ez a Ti családotok !

Ha előbb nem, a szülés után biztosan megbékél majd.

2017. jan. 27. 14:58
 22/27 anonim válasza:
100%
Igen, jogos a csalódottságod. Én kedvesen értésére adnám, hogy Ti szívből örültök a Babáknak, és szeretettel fogadjátok Őket, és szeretnétek ha Ő is így állna a megszülető új Unokáihoz, legkésőbb addigra, mire megérkeznek. Megkérdezném miért érez így irántuk, és az adott válasz tükrében próbálnám eloszlatni az ellenérzéseit. Ha továbbra is ellenséges lenne a Babákkal kapcsolatban, megkérném, hogy ne mérgezze meg az örömvárás hónapjaitokat. Azt is gondolom, ha megszületnek, utána már nem fog tudni ellenállni Nekik...hiszen sok ilyen példát láttunk már az életben. Nagy áldás ez a két új kis Jövevény az életetekben, gratulálok Nektek. Nagyon szép Család vagytok, és a két Ajándékkal még inkább azok lesztek! Nagyon sok örömet, boldogságot kívánok Nektek!!!!!
2017. jan. 27. 15:11
 23/27 anonim válasza:
77%
Hát, elég szomorú, hogy így gondolkodik anyukád. A 2 tesó biztos nagyon örülne az ikreknek és csak nyerhetnek vele, ahogy ti is. Remélem nem gondolkoztok az abortuszon, mert biztos vagyok benne, hogy jó dolguk lesz a babáknak nálatok és szeretetben nőnek föl. Sőt, még anyukád is "megbarátkozna velük", ez biztos.
2017. jan. 27. 20:59
 24/27 anonim ***** válasza:
24%

"És ha így van, neked ahhoz mi közöd, 17-es?"

Az, hogy kiírta egy tök nyilvános oldalra, és várja a véleményeket? Amúgy persze, nagyon irigylem tőle a vén paliját meg az életét :D

2017. jan. 28. 03:20
 25/27 TomiTailor válasza:
49%
Jó nagymama lessz (vigyázzatok hogy ne sokat legyen vele)
2017. febr. 2. 11:35
 26/27 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy rosszindulatú lenne. Valójában aggódik. Vannak emberek -én is ilyen vagyok- akik a saját igazságaikat egyenigazságként élik meg. Lehet, hogy valami miatt aggályai vannak. Kérdezz rá! Beszéld meg vele. Ha valóban nincs akadálya a gyerekek érkezésének úgyis elmúlik nála. De ha valami miatt mégis van, akkor lehetne érdemes meggondolni az abortuszt (itt leginkább arra az esetre célzok mikor valakinél mégsem szuper az anyagi helyzet). Ha nálatok ez nem áll fönn, nos szerencsés vagy. Fiatal is vagy még, nem is az első terhesség. De valami oka mégis van, hogy anyukád nyugtalan. Lehet érdemes meghallgatni.
2017. febr. 24. 08:01
 27/27 anonim ***** válasza:

Szerintem anyukad teged felt es azt akarja erzekeltetni, h o akkor is melletted all, ha igy dontesz.

Nem vagyok az abortusz mellett, de sejtem, mire gondol... nem ijeszgetni akarlak, de meggyozodesem, h a te erdekedben mondja.

2017. ápr. 23. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!