Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha az anyátok...

Mit tennétek, ha az anyátok folyamatosan az abortuszra célozgatna? Jogosan érzem azt, hogy csalódtam benne?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, van már két fiunk a férjemmel (6 és 4 évesek). Akartunk még egy babát, mert nekem mindig is nagy vágyam volt egy kislány és a férjem mondta, hogy ő 40 felett már nem akar gyereket, próbáljuk meg most (37 éves).

Sikerült is elég hamar, azonban kiderült, hogy ketten vannak. Nekünk nem jutott eszünkbe, hogy ezért az abortuszt kéne választanunk, mivel segítségem rengeteg van, anyagilag sem jelent gondot a négy gyerek és egyik "babakorszak" sem viselt meg minket, sosem voltunk zombiszülők.

De mióta az anyám tudja a hírt, folyamatosan felhozza az abortuszt. Hogy utána is lehetne még gyerekünk, meg nem tudhatom, mennyire viselne meg egy ikerterhesség, plusz a gyerekeknek sem lesz jó, ha csak minimális időnk jut majd rájuk.

Nem vagyok elvakult abortuszellenes, de nem érzem, hogy mi olyan kilátástalan helyzetben lennénk, hogy ezt kéne választanunk.

Úgy érzem, hogy csalódtam benne, mert a fiukat imádja, nem az a nagymama, akitől a hideg rázna minket, amikor megjelenik. De ezzel a viselkedéssel most nagyon meglepett...

2017. jan. 26. 09:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
10%
Nekem ez a sztori elég hihetetlennek tűnik.. :)
2017. jan. 26. 10:53
 12/27 anonim ***** válasza:
16%
11: igen, és már volt is ugyanilyen kérdés :D
2017. jan. 26. 10:54
 13/27 A kérdező kommentje:

Mi lenne a hihetetlen?

Az ikerterhesség, vagy hogy az anyám teljesen megváltozott?

Mert az utóbbi nekem is az.:)

A normális, nem kötekedő válaszokat köszönöm szépen!:)

2017. jan. 26. 10:56
 14/27 Nazaret ***** válasza:
87%

Sajnálom, hogy anyukád így reagált!! Nem látok a fejébe, nem tudom mi a gondja. Szerintem konkrétan kellene vele beszélni, hogy mi a problémája az újabb ajándék babák ellen?

Nem biztos, hogy erről van szó, de én még egyvalamire gondoltam. Nem tudom, hogy édesanyád hány éves, de a régebbi generációknál a materialista szemlélet miatt az abortuszt születésszabályozásnak tekintették. Nekem volt olyan barátnőm akik ketten voltak testvérek lányok, de a további terhességeit az anyukája elvetette. Az egyik fiú lett volna. Mégsem bánta egy cseppet sem. Akkoriban a két gyerek volt a minta, ha megengedhette valaki magának, ha nem. Az orvostudomány is sokat fejlődött. Mivel említette, hogy nektek még lehet gyereketek, ez azt jelenti, hogy az ikerterhesség miatt félt téged. Ezért próbál lebeszélni. Sajnos az nem mérvadó, hogy melyik terhességnél mi történik. Nem borítékolható semmi. Egy babás terhességeknél is lehetnek súlyos problémák. Neked meg kell nyugtatnod és részedről jó orvost keríteni, nagyon körültekintően és amennyire lehet a rizikófaktorokat kiiktatni. Ha a férjed is ennyire babapárti, az ritkaság manapság!! Nagyon szép dolog tőle, hogy vállalja a család eltartását és nem a haverokkal akar minden este sörözgetni, meg tunyulni!! Szóval szerintem jó helyre érkeznek a babák!! Reméljük az egyik kislány lesz!!:)))

2017. jan. 26. 11:07
 15/27 A kérdező kommentje:
45 éves, szóval egyáltalán nem mondanám idősnek, vagy konzervatívnak.
2017. jan. 26. 11:09
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan vagy csalódott. Nem egy családot ismerek, ahol 4 gyerek van. Sőt, nekem 4 testvérem van, egyik bácsikámnak 6 gyereke, nagyszüleimnek pedig 8 gyereke. Anyámnak és testvéreinek boldog gyerekkora volt. Nekem és testvéreimnek is. Bejárónő nem volt. Ennyi fizetés sem. Jutott idő minden gyerekkel fogalalkozni, beszélni. Nem érezten magam elhanyagolva. Elég hülye kifogás ez nagycsalád ellen. Csak tudom, mert abban élek.
2017. jan. 26. 14:12
 17/27 anonim ***** válasza:
43%
És ha így van, neked ahhoz mi közöd, 17-es?
2017. jan. 26. 20:08
 18/27 Nazaret ***** válasza:
73%

17-es! Süt belőled a gyűlölet!! A kérdező három gyereket szeretet volna, de négyre sikerült!! Akkor sem lenni semmi közöd, hozzá, hogy hányat szül, ha a tizediknél tartana!!

Nem ez volt a kérdés!! Tudod, mi a bajod?? Nagyon átlátszó!!! A sárga irigység beszél belőled!! Most csak azt nem tudom, ki volt aki ezt a választ ennyire felpontozta?? Biztos haonló de névtelen irigy emberek!! Gusztustalanok vagytok

2017. jan. 27. 10:49
 19/27 anonim ***** válasza:
66%
11 év aztán bazi nagy korkülömbség tényleg. Az apám 8 évvel idősebb mint az anyám. Engem 22 évesen szült és 4-en vagyunk testvérek, na bumm. Ezek szerint anyám is egy semmirekellő mert 22 évesen szült először és utána még 3 szor.
2017. jan. 27. 12:01
 20/27 anonim válasza:
100%
Még szép, hogy tartsd meg őket! Anyád meg úgyse tud mit tenni. Szerintem szégyen, hogy így gondolkodik az unokáiról. Engem a drága anyósom akart abortuszra küldeni, miután "elloptam tőle a 31 éves fiát." Mondtam, ha nélkülük is kell felnevelnem, akkor is megtartom. Nem vagyok GYILKOS! Aztán úgyse tudott mit csinálni, nyilván egy család lettünk, mert a férjemmel így akartuk. De én soha nem tudtam innentől kezdve bízni "mamában". Volt is belőle vita, miért nem bízom rá a gyereket. Hát, okkal. Csakhogy itt most édesanyádról van szó, aki egy lánynak/nőnek rettentően fontos. Nem irigyellek. Ettől függetlenül, ha elveteted őket, nem fog nyugodni a lelked, ebben biztos vagyok. Tartsd meg őket mindenképp szerintem! Jó egészséget kívánok!
2017. jan. 27. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!