Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha az anyátok...

Mit tennétek, ha az anyátok folyamatosan az abortuszra célozgatna? Jogosan érzem azt, hogy csalódtam benne?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, van már két fiunk a férjemmel (6 és 4 évesek). Akartunk még egy babát, mert nekem mindig is nagy vágyam volt egy kislány és a férjem mondta, hogy ő 40 felett már nem akar gyereket, próbáljuk meg most (37 éves).

Sikerült is elég hamar, azonban kiderült, hogy ketten vannak. Nekünk nem jutott eszünkbe, hogy ezért az abortuszt kéne választanunk, mivel segítségem rengeteg van, anyagilag sem jelent gondot a négy gyerek és egyik "babakorszak" sem viselt meg minket, sosem voltunk zombiszülők.

De mióta az anyám tudja a hírt, folyamatosan felhozza az abortuszt. Hogy utána is lehetne még gyerekünk, meg nem tudhatom, mennyire viselne meg egy ikerterhesség, plusz a gyerekeknek sem lesz jó, ha csak minimális időnk jut majd rájuk.

Nem vagyok elvakult abortuszellenes, de nem érzem, hogy mi olyan kilátástalan helyzetben lennénk, hogy ezt kéne választanunk.

Úgy érzem, hogy csalódtam benne, mert a fiukat imádja, nem az a nagymama, akitől a hideg rázna minket, amikor megjelenik. De ezzel a viselkedéssel most nagyon meglepett...

2017. jan. 26. 09:35
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%
Hat engem is meglepett volna. Ti akarjatok, nem az o dolga, egyebkent meg a leendo unokajarol van szo. :(
2017. jan. 26. 09:39
 2/27 anonim ***** válasza:
96%
Figyelj, ha nektek a férjeddel ez jó akkor senkinek nincs beleszólása. Szerintem anyukád bepánikolt, félrebeszél. Ha meglesznek a babák hidd el még szégyellni is fogja hogy mit hordott össze. Ha megint célozgat vagy szóváteszi, ne légy szívbajos, állítsd le. A babák jönnek, neki meg nincs beleszólása. Ne is gondolkodj rajta mit mond.
2017. jan. 26. 09:43
 3/27 anonim ***** válasza:
96%
Célozgat -> elég erőteljesen leállítanám. Amíg nem a nyakára szülöd, semmi köze hozzá. Az én nagyanyám is közölte a testvéremnél (11 voltam) hogy "ez nem maradhat meg" "eszükbe se jusson megtartani" "minek mégegy gyerek" Aztán mégis lett, mostmár persze szereti.
2017. jan. 26. 09:45
 4/27 anonim ***** válasza:
95%
Ugyanaz a véleményem, mint első kettőnek. Sok sikert :)
2017. jan. 26. 09:46
 5/27 anonim ***** válasza:
96%

Minősíthetetlen és nagyon sajnálom. Nálunk amikor jött a harmadik, anya egy az egyben megkérdezte, hogy miért nem vetetjük el... Szóhoz sem jutottam a döbbenettől.

Viszont azt írod, elég sok segítségetek van. Ez anyukádat jelenti? Mert lehet, hogy egyszerűen úgy érzi, hogy ő már nem képes többet segíteni, és ilyen szerencsétlen, bunkó módon próbálja a tudtotokra adni.

2017. jan. 26. 09:50
 6/27 A kérdező kommentje:

A segítség alatt a bébiszitterre, bejárónőre gondolok, meg hogy nem kell naponta főznöm.

A nagyszülők is sokat vannak velük, de azt mi sosem kérjük, ők jönnek, vagy mondják, hogy elviszik őket ide-oda, aludjanak náluk a gyerekek, stb.

2017. jan. 26. 09:55
 7/27 anonim ***** válasza:
94%

Megértem a csalódottságodat. Az én szüleim is ilyenek.

Hosszú időbe (és több év pszichoterápiába) telt, mire rájöttem, hogy ők a saját bizonytalanságuk, félelmeik miatt akarják kontrollálni az életem és beleszólni az engem érintő kérdésekbe.

Valószínűnek tartom, hogy a ti esetetekben is erről van szó: félt téged, hogy nem fogsz tudni helytállni anyaként, hogy túl sok lesz neked ez a feladat, és tart attól is, hogy ha te nem állsz helyt, akkor rá is több feladat hárul és nem bírja.

Csak ő ezeket az érzéseket képtelen adekvát módon megfogalmazni (valószínűleg még önmagának sem), ezért azt a végkövetkeztetést mondja ki, ami a saját fejében a vívódásai után megszületett. Aki nem beszél az érzéseiről és a saját fejében él, az néha egészen torz gondolatokat alakít ki, hiszen a félelmeire nem nyer semmiféle megnyugtatást, önmagában gerjeszti a végletekig. Ennek a végeredményével szembesülhettél most.

Hogy mit tudsz tenni?

Vagy elbeszélgetsz vele mélyen, megpróbálod kimondatni vele a valódi (!) érzéseit, együttérezni vele, megnyugtatni. Sajnos itt nagy a kudarc lehetősége: sok ember nem tud szembenézni a kellemetlen érzéseivel, hárítja azokat és évek gyakorlása kell ahhoz, hogy képes legyen másképp működni. Nem biztos, hogy egy ilyen éles helyzetben a legszerencsésebb "gyakorolni"...

Azt is megteheted, hogy a saját érzéseidről beszélsz, hogy hogyan esik ez neked... Ez, hasonlóan a fentiekhez, megint csak nem elsőre vezet sikerre. Nekem nagyjából 3 évembe telt elérni, hogy a szüleim képesek legyenek egyáltalán meghallani az érzéseimet, igényeimet és újabb évekbe, hogy figyelembe vegyék azokat.

A harmadik lehetőség, hogy magasról teszel arra, amit mond, egyik füleden be, a másikon ki. Hidd el, ha megszületnek az ikreid és szeretni fogja őket, szépen el is fogja felejteni az "ötletét" - túl kínos lesz számára, hogy valaha el akarta távolítani őket.

2017. jan. 26. 10:07
 8/27 anonim ***** válasza:
92%

Leülnék vele beszélgetni és megkérdezném, hogy miért csinálja ezt. Mivel eléggé meglepő annak fényében, hogy jó nagyi, jóban vagytok. Tehát semmi előzménye nincs a dolgoknak.

Talán volt valami kellemetlen élménye ikerterhességgel?

Nálunk van az ismerősi körben, akinek ikrei közül az egyik meghalt. Ő azóta nagyon az ikerterhességek ellen van. Nem is lehet előtte ilyesmiről beszélni.

2017. jan. 26. 10:28
 9/27 anonim ***** válasza:
93%

A csalódásod teljesen jogos, akkor is, ha csak azért mond ilyet, mert az egészséged félti.

Nagyon sok kismama gond nélkül ki tud hordani ikreket, meg is tudja szülni természetes úton, egyébként meg azért vannak az orvosok, hogy támogassanak ha gond lenne. De nem lesz!

Nekem ez azért nagyon fura, mert én eleve úgy vagyok vele, hogy minden gyerek érkezése a családba egy ajándék. Főleg ha körbenézel, milyen sok párnak kell évekig is küzdenie, hogy akár egy baba is sikerüljön.

Mivel ikrekre amúgy is kicsi az esély, így az ikerterhesség még nagyobb ajándék, mint ha egy baba lenne, és sokkal nagyobb bűnnek tartanám, ha valaki kényelmi okokból elveteti. (Nem, nem vagyok elvakult abortuszellenes, mindenki magánügye.)

Anyád valószínűleg egyáltalán nem így gondolkodik, és ez elég szomorú. :(

Nem vagyok nagyon türelmes típus, én már az első halvány utalásnál kiakadtam volna, és elküldöm a búsba, hogy szégyellje el magát, amiért képes ilyenre csak gondolni is.

2017. jan. 26. 10:29
 10/27 anonim ***** válasza:
92%

Ez teljesen a ti döntésetek. Ha a 4 gyerek nem dönt le a lábatokról, akkor hajár! Én szurkolok nektek! ;)

Én leülnék vele beszélni. Mondd el neki a véleményedet, és a lehetőségeiteket (a felettem említett segítségeket), és akkor remélhetőleg ő is elmondja, hogy miért nem akarja, hogy vállald.

2017. jan. 26. 10:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!