Egy szülő minden esetben szépnek látja a gyerekét? Akkor is, ha pl túlsúlyos?
Attól, hogy valaki duci, még lehet szép. Attól, hogy valaki sovány, még lehet ronda.
Egy szülő más szemmel nézi a gyerekét, nem úgy, mint mások. Igen, látja, hogy esetleg nem tökléletes, de attól még szereti. Vagy te csak topmodell anyukát tudsz szeretni?
"Egy mangalicát például nem kellene hamisan bíztatni, hogy szép. Nem az. Sőt, a túlsúly árt az egészségnek."
Ez a válasz nagyon le lett pontozva, biztos szívükre vették a kövérek, pedig alapvetően igaza van.
Én magam is érzem felnőtt emberként, hogy milyen az a +10 kiló. Régebben volt +20 is, az már az a súly amit megérez az ember szervezete. Mr csak alapból túlterheled az ízületeid, azoknak elég egyszer tönkremenniük. Hosszabb távon meg simán lehetsz cukorbeteg, az sem játék. Vagy csak szimplán a napi közérzeted teljesen más túlsúlyosan.
Én magamon azt az "elrettentő" vizualizációt csináltam, hogy kézbe vettem a két 10 kilós kézi súlyzóm és eszembe véstem, hogy az a +20 kiló pont ugyanekkora totálisan felesleges súly a szervezetemnek.
Mindenkinek meg lehet mondani mindent, de nem mindegy, hogy HOGYAN!
Ez különösen a szülőre igaz, akitől nem durva bántást vár a gyereke, még ha igaza is van.
Tőle ez sokkal rosszabbul esik, mint ezer közömbös idegentől.
Az a szülő, aki lemangalicázza a gyerekét, az ne csodálkozzon, ha idősen megkapja a "vén sz@ros" jelzőt!
Ezek a dolgok ugyanis oda-vissza működnek.
Sikeresen közreműködtem a gyerekem lefogyasztásában, úgy, hogy soha nem gázoltam a lelkébe.
Esetleg egy kis intelligencia nem árt/ártana annak, aki gyerekvállalásra adja a fejét.
A gyerek nem a bokszzsákunk, akin kiélhetjük a frusztrációnkat!... még ha nagyrészt a MI HIBÁNKBÓL(!) túlsúlyos is.
Hát nem. Engem mindig aláztak, amikor kamaszként volt rajtam némi felesleg. Elkezdtem menstruálni, lett mellem, fenekem, csípőm. Ledagadtoztak, de nem elég, hogy ők gúnyoltak, még a suliban a tanárok és a diákok is. Emiatt lettem bulémiás. Szerencsére hamar abbahagytam, orvosi segítség nélkül, amikor elkezdett csomókban hullani a hajam.
Soha egy jó szavuk nem volt rám. Amikor 18 évesen lefogytam diétával és mozgással, akkor meg gebének neveztek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!