Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy szülő meddig...

Szerintetek egy szülő meddig szólhat bele, hogy a gyereke mit eszik?

Figyelt kérdés
Pl hogy vesz-e magának gyorsételt, mennyi édességet eszik, stb.
2016. dec. 30. 13:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

amíg a pénzt ő adja a kajára.

meg ha úgy gondolja hogy a gyerek amúgy is elég szarul néz ki, és lehet nem mekis kajával meg nasival kéne ezt orvosolni :)

2016. dec. 30. 13:27
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Kicsi korától kezdve kell valakit az egészséges táplálkozásra szoktatni. (Amúgy mindenből lehet enni - csak mértékkel.)
2016. dec. 30. 13:37
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Mi az hogy "beleszól"?

Egy szülőnek a gyereke a gyereke marad, ameddig élnek.

Nem beleszól, hanem HOZZÁSZÓL, esetleg tanácsot ad, ha látja, egészségre káros szemetet burkolsz.

Ha ezt a haverod, vagy a szomszédasszony mondaná, akkor elfogadnád, de ha a szülő, aki csak a legjobbat akarja a gyerekének, az már beleszólás, ... röhej tényleg egyesek gondolkodása.

2016. dec. 30. 13:39
 4/12 anonim ***** válasza:
14%
18 éves koráig mindenképpen
2016. dec. 30. 14:18
 5/12 piriiiii ***** válasza:
71%

Attól függ, hogy hogyan teszi ezt.

Az én anyám sosem szólt semmit az ilyen dolgokhoz. Igazából sajnos semmihez, semmiben nem adott tanácsot - ha kértem, akkor is csak nehezen. Én örülnék, ha beleszólna valaki az életembe ilyen téren (étkezés, egészség, stb).

2016. dec. 30. 14:31
 6/12 anonim ***** válasza:
84%
Általános iskolás korodtól már úgyis megtalálod a büfét, szóval onnantól már nem lehet mondjuk az édességfogyasztást kontrollálni. Inkább az a lényeg, hogy otthon megfelelő minőségű étel legyen.
2016. dec. 30. 14:34
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Nekem nem nagyon szólnak bele.
2016. dec. 30. 14:55
 8/12 anonim ***** válasza:
94%

Egy óvodásnak és kisiskolásnak még meg kell mondani,hogy pl mennyi édességet ehet. Nincs annál rosszabb, amikor egy kis gyerek a szüleinek hála túlsúlyos..Ennyi idősnél még következetesnek kell lenni és nem hagyni,hogy mértéktelenül egye a gyorskaját és az édességet.

De idősebb gyereknél(felsőtagoztattól) én már nem nagyon szólnék bele,hogy mit eszik és mennyit.

De persze mértéktelenül akkor sem támogatnám a gyors kaját.Ha van otthon normális,egészséges főtt kaja,akkor semmi szükség gyorsétteremből ennie minden nap..

De mondom, nagyon nem szólnék bele, de nem is adnék neki annyi pénzt,hogy minden nap ott tudjon kajálni, ha otthon is főzök.

2016. dec. 30. 15:48
 9/12 anonim válasza:
94%
Èn 25 vagyok de apám mèg mindig káromkodva veszekszik velem ha ebèdkor nem eszek levest csak másodikat, vagy ha valamihez amihez szerinte kellene mert úgy nem lakok jól nem eszek kenyeret. De mèg nem vette èszre magát hogy magasról teszek rá mit mond.
2016. dec. 30. 15:51
 10/12 piriiiii ***** válasza:
A kenyér nem is valami egészséges étek.
2016. dec. 30. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!