Szerintetek egy szülő meddig szólhat bele, hogy a gyereke mit eszik?
amíg a pénzt ő adja a kajára.
meg ha úgy gondolja hogy a gyerek amúgy is elég szarul néz ki, és lehet nem mekis kajával meg nasival kéne ezt orvosolni :)
Mi az hogy "beleszól"?
Egy szülőnek a gyereke a gyereke marad, ameddig élnek.
Nem beleszól, hanem HOZZÁSZÓL, esetleg tanácsot ad, ha látja, egészségre káros szemetet burkolsz.
Ha ezt a haverod, vagy a szomszédasszony mondaná, akkor elfogadnád, de ha a szülő, aki csak a legjobbat akarja a gyerekének, az már beleszólás, ... röhej tényleg egyesek gondolkodása.
Attól függ, hogy hogyan teszi ezt.
Az én anyám sosem szólt semmit az ilyen dolgokhoz. Igazából sajnos semmihez, semmiben nem adott tanácsot - ha kértem, akkor is csak nehezen. Én örülnék, ha beleszólna valaki az életembe ilyen téren (étkezés, egészség, stb).
Egy óvodásnak és kisiskolásnak még meg kell mondani,hogy pl mennyi édességet ehet. Nincs annál rosszabb, amikor egy kis gyerek a szüleinek hála túlsúlyos..Ennyi idősnél még következetesnek kell lenni és nem hagyni,hogy mértéktelenül egye a gyorskaját és az édességet.
De idősebb gyereknél(felsőtagoztattól) én már nem nagyon szólnék bele,hogy mit eszik és mennyit.
De persze mértéktelenül akkor sem támogatnám a gyors kaját.Ha van otthon normális,egészséges főtt kaja,akkor semmi szükség gyorsétteremből ennie minden nap..
De mondom, nagyon nem szólnék bele, de nem is adnék neki annyi pénzt,hogy minden nap ott tudjon kajálni, ha otthon is főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!