Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy szülő minden esetben...

Egy szülő minden esetben szépnek látja a gyerekét? Akkor is, ha pl túlsúlyos?

Figyelt kérdés
2016. dec. 30. 19:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
18%
Igen, Akkor is.
2016. dec. 30. 19:44
 2/18 anonim ***** válasza:
38%
Nem, több olyan esetet is tudok, hogy a szülők folyton beszólogattak a gyerek súlyára. Nálunk is így volt mindig.
2016. dec. 30. 20:01
 3/18 anonim ***** válasza:
46%
Legtöbbször igen.
2016. dec. 30. 20:11
 4/18 anonim ***** válasza:
20%
A normális szülők igen. Aki beszólogat, az idióta, ha nem a kinézet miatt tenné, akkor más miatt.
2016. dec. 30. 20:20
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

Nem, egy értelmes szülö reálisan látja a gyerekét. Ha nem szép, akkor azt is látja, de ennek ellenére ugyanolyan kedves neki, mintha szép lenne.

A túlsúlyos gyereknél meg ha nem látja a problémát, akkor baj van a szülövel.

Normális szülö ilyenkor megpróbál segíteni a gyereken/gyereknek, de nem beszólásokkal, hanem megfelelö étrenddel, sporttal, de föleg jó példával.

2016. dec. 30. 20:22
 6/18 anonim ***** válasza:
93%

Az enyém gyereknek túlsúlyos lett mandulaműtét után, ezenkívül még szemüveges is volt.

Imádtam és el nem cseréltem volna semmilyen szépnek mondott gyerekkel.:)

Kamaszként sportolt, lézeres szemműtétje volt és olyan srác lett belőle, hogy fürtökben lógtak rajta a szebbnél szebb lányok.

Fel a fejjel, semmi nincs veszve, biztos, hogy nagyon szeretnek a szüleid!

2016. dec. 30. 20:25
 7/18 anonim ***** válasza:
90%

Értelmes szülő szerintem is reálisan látja a gyerekét, és szükség esetén kritikusan is fel tud lépni ellene.

Persze ezt lehet normálisan csinálni, például anyám simán megmondja hogy fogynom kellene, de mellette tud adni 100 tippet, ötletet, hogyan kell(ene) egészségesen élnem. Az ilyen például segít.

Ezzel szemben apámtól soha jó szót nem kaptam. Kiskoromban "tapsifüles" voltam az elálló füleim miatt, "pápaszemes" a szemüvegem miatt, folyton a kiálló fogaim miatt szólt be hogy "kiharapod a pókot a sarokból", ahelyett hogy mondjuk elvitt volna fogszabályzásra. 18 éves koromig folyton azt hallgattam hogy "girhes" vagyok mert vékony voltam, utána elkezdtem hízni, amint egy kis hasam lett onnantól "kövér" meg "hájas" voltam.

Ezekkel a beszólásokkal sikerült elérni hogy egy végletekig önbizalom hiányos ember legyen felnőtt koromra.

2016. dec. 30. 21:04
 8/18 A kérdező kommentje:

Engem anyám nem tart szépnek. És ezt kétnaponta hangoztatja. Főleg azzal, hogy "dagadt vagy" "ne egyél, inkább fussál" (úgy hogy aznap először eszek és éhes vagyok) "kihíztad az összes ruhádat" "el fog hagyni a barátod mert dagadt vagy és neki szép nő kell"

amúgy 10 kiló felesleg van rajtam, rajta kb 20.

de ha nem az alakomra, akkor az öltözködésemre, hajamra, sminkemre, vagy éppen arra, hogy nem vagyok kisminkelve, hogy keveset aludtam és reggel kikelve az ágyból nem úgy nézek ki mint egy modell arca fotózáson, stb...

ja és már jogilag felnőtt vagyok, tehát a kinézetem terén szerintem nem neki kell döntenie

2016. dec. 30. 21:44
 9/18 anonim ***** válasza:
19%
Amellett, hogy a leírtak alapján nem értem, hogy miért beszél így veled, nem lehet, hogy más a hangsúlya, és azt akarja elérni, hogy rajtad ne legyen majd 20 kiló, mé még szebb legyen a sminked, és hogy sokaknak tetszél?
2016. dec. 30. 22:59
 10/18 anonim ***** válasza:
27%
Egy normális szülő szerintem is reálisan látja a gyerekét. Egy mangalicát például nem kellene hamisan bíztatni, hogy szép. Nem az. Sőt, a túlsúly árt az egészségnek. A legfőbb probléma ez.
2016. dec. 31. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!