Ha egy szülő elképzelt egy bizonyos jövőt a gyerekének, hogy mit tanuljon, mivel helyezkedjen el, és erre (akár erőszakkal is) ráveszi, de a gyerek kitör belőle és a saját álmai után megy, mennyi idő alatt fogadja ezt el?
Hozzátenném nem akkora a különbség, mint ha mondjuk a szülő orvost akar a gyerekéből csináltatni de a gyerek meg bolti eladó akar lenni.
Nincs nagy különbség, ugyanazon a karon megszerezhető diplomákról van szó, csak az egyikkel nehezebb elhelyezkedni, és a gyereket ez érdekli.
Ha felsőoktatásról van szó, akkor gyakorlatilag tökmindegy, mert felnőtt emberről beszélünk.
Egyébkként meg emberfüggő.
Szerintem el fogják fogadni, ha látják, hogy a gyerekük a másik diplomával is el tudott helyezkedni, jó állása van, korrekt fizetéssel. Ebben az esetben nem tudom, mit lehet kifogásolni a döntésen, hiszen a gyerek bebizonyította, hogy az általa választott területen is sikeres tud lenni.
Persze ideális esetben már korábban elfogadja a szülő a döntést és támogatja őt a tanulmányai alatt is.
Hamar megbékél, amint elérsz valamit. Addig is max csak morog.
Nekem 1.5 év volt, és még 1 évvel később nagy előrelépést értem el., akkor ismerte be, hogy igazam volt.
Sok sikert kívánok az elhatározáshoz!!!
Teljesen szülőfüggő.
Ha a szülő azért békétlenkedik, mert a legjobbat akarja a gyerekének, akkor hamar be fogja látni, hogy a gyereke jobban jár, ha követi az álmait. Ez a szerencsés eset, csak várni kell (meg tanulni :D ).
Ha a szülő harci helyzetnek fogja ezt fel, amiben őt legyőzték, mert nem az övé volt az utolsó szó, és így elveszítette a tekintélyét... akkor lehet, hogy soha nem békél meg (teljesen) a helyzettel. Ha erről van szó, akkor mutass tiszteletet, és tisztázd, hogy nem az ő véleményének a semmibe vételéről van szó, csupán ebben találod meg igazán önmagadat, és kérd, hogy bízzon benned és támogasson az utadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!