Gyereket egyedül nevelő anyuka - új pár. Hogy fogadtassak el bizonyos dolgokat a gyerekkel? ( bővebben lenn )
Van egy 5 és fél éves kisfiam, az apukájával már kb. 2éve nem vagyok együtt. Ritkán tudnak sajnos találkozni az apukával, de jó a kapcsolatuk nagyon - köztünk is baráti viszony maradt.
Viszont van most egy párom pár hónapja, akivel úgy néz ki hosszabb távú lesz a dolog. Legtöbbször még egyelőre igyekszünk kettesben szervezni programot, de így hogy komolynak vélhető a dolog, a fiammal is összeismertettem már.
Nincs is köztük gond, a kisfiam is elfogadta őt, ahogy a párom a fiam, játszanak együtt, ha jön, akkor rendesen örömmel várja őt a fiam, stb.
Meg is érti, meg tudja régóta, hogy nem vagyok az apukájával, illetve hogy nekem más párom van. Látszólag nagyon jól fogadja ( rosszabbra számítottam).
De van egy kis gond... egy szobánk van, így a gyerek is adott esetben velünk egy szobában alszik - bár ez idáig csak 2x fordult elő.
És itt jön a kérdés, meg első esetben a sértődés a gyerek részéről:
"anyu, te miért a "Jóskával" alszol? Ne aludj vele!"...
... és ez rettentő kellemetlen számomra, nem tudom, hogy vezessem be ezt a gyereknél, azt se akarom, hogy szegénynek a lelkivilága bánja ezt az egészet.
Főleg ha esetleg a későbbiekben szó lenne ilyenről, hogy összeköltözés vagy hasonlók, akkor ez "mindennapos" probléma lenne...
Nektek hogy fogadta a gyereket az ilyet? Tudnátok tanácsot adni?
Soha nem aludnék így egy szobában a gyerekkel. Ötévesen már sok mindent észrevesz, és valóban a lelkivilága sérülhet.
Más megoldást kell találnotok.
Egy hónapja vagytok még csak együtt, de már kétszer ott kufircoltatok a gyerek mellett...
Mellesleg egy hónap után még ne állíts olyat, hosszabb távú lesz.
Régóta ismerem az illetőt, szeretjük is egymást és bizonyos vagyok benne, hogy az ő részéről illetve az én részemről is komoly a dolog, hosszabb távra tervezünk, ezért is alakult így, hogy találkozott a fiammal.
Ennek eszem ágában sincs kitenni annak gyereket, hogy pár havonta mással lásson engem.
De viszont a családom részéről nem sok segítségre számíthatok felügyelet terén, szval örülök, ha meg-meg tudjuk oldani egy estére, hogy kettesben találkozzunk.
Az meg nyilvánvaló szerintem, hogy ha ilyen elő is fordul, hogy a párom itt alszik, akkor semmi minimálisan intimebb dolog sem történik köztünk.
Akkor rosszul értelmezted, NEM SZEXELTEM a gyerekkel egy szobában, de még csak hasonló sem.
Illetve nem 1 hónapja vagyunk együtt, hanem fél éve kb. hogy pontos legyek.
Most mit szépítek rajta???
ha kötekedni akarsz akkor keress mást, én csak tanácsot szerettem volna kérni.
Írtam hogy pár hónapja van párom ----> relatíve fél éve, akit régóta ismerek illetve szeretnénk mindketten, ha tartósabb lenne a dolog.
Sztem nem követtem el hibát ezzel, hogy fél év után bemutattam a fiamnak.
Előtte is vtak próbálkozásaim, de 1 pasim se találkozott a gyerekemmel, mivel én sem szándékszom összezavarni a gyereket. Csak ha látom hogy komolynak és hosszútávúnak tűnik a dolog.
Sztem te vagy beteg, ha te erről rögtön arra asszociálsz, hogy a saját gyerekemmel egy szobában kefélek.
Tudod a nemi életemet megoldom máshogy. Másrészt vannak emberek, akiknek lehet nem a szex körül forog a világ.
És nem azon okból aludt egyszer sem nálam a párom, mert bármelyikünknek dughatnékja volt.
Arról szólt a kérdésem, hogy ha ilyen helyzet adódik, esetleg több napos közös programjaink lesznek... vagy netalántán összeköltöznénk, hogy vezesse be ezt egy anya a gyerekének?
Pl. ha együtt lakunk, akár egy szoba akár több, nyilvánvalóan tudatosul benne, vagy látni fogja h mással alszok.
Erről szólt a kérdésem.
De ha ezt neked nem világos, akkor eléggé szegényes és primitív a lelkivilágod.
miért lenne beteg a kérdező? csak mert nem lehet minden embernek nyolcszobás villája, hogy távol legyen a gyerek? szerinted régen, mikor három generáció élt egy szobában, akkor mit csináltak? néztek egymásra szépen, aztán potyogtak a gyerekek?
és írta is, hogy nem történt semmi.
csak hogy a kérdésre is válaszoljak, az eslővel értek egyet.
Nálam hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel, hogy 4 éves volt akkor a fiam, és ő már jó ideje, kb. 1,5 éve külön szobában aludt tőlem. Ő megkapta a hálót, én a nappaliban aludtam.
Utána jött az életünkbe "Jóska", akit ő is régebb óta ismert, és elkezdte, hogy "De ne aludjon itt a Jóska, mert nem akarom!" Meg hogy velünk akart aludni.
Én gyorsan leszereltem, hogy ha itt van a "Jóska", ha nincs, neked semmi nem változik, mert Te így is, meg úgy is a saját ágyikódban alszol.
Ennyi.. elfogadta. Kicsit féltékeny rám, anyás nagyon, én fél éves kora óta voltam vele egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!