18 évesen még viselkedhet úgy egy lány az édesanyjával mint egy tipikus kamasz?
"Az ilyen viselkedés nem megengedett, még a kamaszkor sem mentség, ez szimpla tahóság és elkényeztetettség."
Nem, ennek a világon semmi köze a megengedéshez vagy a tahósághoz. Egyszerűen nem jó a két ember kapcsolata, amit bizony kizárólag a fiatalabbra kenni eléggé téves hozzáállás.
Kérdezőnek: Nem kinőni fogja, hanem vagy változik a kapcsolatotok vagy nem. Kívülről nem lesz aki megmondja, hogy miként lehetne rajta változtatni.
A kulcsszó az "elváltam" lehet.
Mikor váltak el?
Egyébként azt gondolom, hogy ne ítélje meg a lányát a kora alapján.
Attól, hogy valaki már él 18 éve, még nem biztos, hogy intelligens, talpraesett, komoly, stbstb, csak mert elméletileg felnőttkorú.
Mert nem.
Élő példája a lánya.
Akit valószínűleg megtörhetett a válás, ha friss. Ha nem, akkor is. Szoros kapcsolatot ápol az apjával?
Másik pedig, hogy Ön hogy nevelte az elmúlt 18 évben.
Arra is tudok gondolni, hogy...hm, esetleg most kezdte az egyetemet? Főiskolát? Más környezettel érintkezett, értem ezalatt, hogy lecserélte a barátait, barátját (ha volt)?
Lehet, hogy befolyással van rá egy még viszonylag új társaság, vagy konkrétan egy személy.
És ha így is van, arra kérem, ne hibáztassa majd csak azokat az embereket, hiszen igen, lehetséges, hogy befolyásolták/ják a lányát, no de ki hagyta befolyásolni magát?
Ez egy.
Kettő.
Mi az, amit javasol a lányának? Mivel kapcsolatban nem hallgatja végig?
Lehet, hogy nem szeretné, ha Ön bármit is javasolna, mert ez egy olyan periódus az életében, amit szeretne ő irányítani, még ha úgy tűnik, nehezen is boldogul vele.
Ez igazából nem kamaszos viselkedés.
A kritizál alatt mit ért pontosan? Kritizálja a tanácsait?
Most olvastam, Kérdező, hogy mit írt.
Valószínűleg önállósodni szeretne, és dühíti, hogy nem tud a saját lábán állni.
Az pedig, ha tanácsokkal látja el, amiket nem kér, zokon esik neki, hiszen így is úgy gondolja, hogy nem tud egyedül elérni semmit.
Azt tudom tanácsolni, hogy egyszerűen csak hagyja, hadd találja ki, mi legyen a következő lépése, és ne álljon elő neki javaslatokkal, mert láthatóan nincs rá szüksége. :)
Ennyiből ami elhangzott én is hajlok a 8-as véleményére, már csak a fenti megfogalmazás után is:
"tényleg nem jó a kapcsolatunk. Én sem fogom megtudni miért mert nem mondja a gyerek"
A leírásból sok mindent lehet a lányodra mondani, de azt hogy gyerek sztem egyáltalán nem. Lehet hogy tényleg ennyi a probléma, gyerekként kezeled/gyereknek érzi magát melletted s ez már nem a megfelelő szerep számára.
Az is lehet, hogy egyszerűen csak teljese ellentétes személyiségek vagytok. Sokan elfelejtik, de attól, hogy anya-lánya vérkapcsolat van két ember között, még egyáltalán nem törvényszerű, hogy kedvelik egymást.
De ezek tényleg csak találgatások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!