Mi a véleményetek az olyan apáról, aki több mint harminc éven keresztül rá sem hederít a gyerekére?
Ideje túllépned ezen. Ha eddig nem volt rád kíváncsi, akkor valószínűleg ezután sem fog keresni.
S a véleményem meg az, hogy nincs véleményem. Hisz csak annyit tudunk róla, hogy valamilyen okból kifolyólag, nem keresi a gyerekét. Ettől függetlenül lehet ő jó ember.
Figyelj, magadnak csinálod a feszkót. Ha 30 éve lelépett és vissza sem nézett, akkor ez van. Minek rugózni rajta?
Csak a saját életedet keseríted meg.
Eddig is nélküle éltél, csak így tovább.
És nem a levegőbe beszélek, én már gyerekkoromban elengedtem ezt a dolgot. Nincs harag, csak némi rossz érzés. Ha ez a helyzet,akkor ezt kell elfogadni.
Én azt gondolom tök mindegy, hogy fogant az a gyerek, ha már egyszer megszületett. Én ilyen esetben a pénzt vonnám meg, de a látogatását kötelezővé tenném.
Mindig történik olyan dolog az emberrel a világban, amiről nem dönthet, vagy más dönt helyette. Akkor is, ha a másik hülye.
Pl akik lebénulnak, mert a részeg sofőr beléjük ment. Nem mondhatja, hogy bocs, én szabályos voltam, kérem vissza a lábam.
Az igazsagtalannak ítélt dolgokat is meg kell tanulnunk kezelni, lehet ez egy igazságtalan kirugatás, egy pletyka miatt szétment párkapcsolat, vagy egy becsúszott gyerek. A következmény ott marad egy életre, senkit nem érdekel, hogy akartad e vagy sem.
Én aláíratnám mind két féllel, hogy amennyiben a nő megtartja a babát a férfi akarata ellenére, lemond a gyerektartásról. De a férfinek akkor is apai kötelességei lennének. Választhatná azt is a férfi, hogy nem látogatja a gyereket, de akkor utalja a gyerektartást.
Szerintem egy gyenge és gyáva jellem a férfi, ne legyen ott az esküvőn, a nőben nincs sok empátia, ha erőlteti.
30 évvel ezelőtt is voltak kiváló módszerek a fogamzásgátlásra, az óvszer pl. pont ugyanolyan jó minőségben, mint most. Nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy a 80-as években még kőbaltával hadonásztak az emberek.:D Az, aki rá se hederít a gyerekére, nem nevezhető apának, csak nemzőnek, teljesen lényegtelen, hogy akarta-e vagy se, hogy megszülessen. A szex egyik lehetséges mellékhatása az utódlás, aki nincs ezzel tisztában, az hülye és felelőtlen, arra meg senki nem kényszeríthető, hogy kapartassa ki magából a magzatot, csak azért, hogy a nemző jobban érezze magát.
A kérdéshez visszatérve: én nem erőltetném a menyasszony helyében a meghívást, mert ez tipikusan olyan dolog, ami abszolút magánügy, még a párunk sem szólhat bele. Nyilván megvan az oka, amiért a vőlegény ezt nem szeretné, békén kéne hagyni és elfogadni a döntését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!