Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan apáról, aki több mint harminc éven keresztül rá sem hederít a gyerekére?

Figyelt kérdés
2016. dec. 29. 01:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
51%

Ideje túllépned ezen. Ha eddig nem volt rád kíváncsi, akkor valószínűleg ezután sem fog keresni.

S a véleményem meg az, hogy nincs véleményem. Hisz csak annyit tudunk róla, hogy valamilyen okból kifolyólag, nem keresi a gyerekét. Ettől függetlenül lehet ő jó ember.

2016. dec. 29. 07:30
 12/41 anonim ***** válasza:
76%

Figyelj, magadnak csinálod a feszkót. Ha 30 éve lelépett és vissza sem nézett, akkor ez van. Minek rugózni rajta?

Csak a saját életedet keseríted meg.

Eddig is nélküle éltél, csak így tovább.

És nem a levegőbe beszélek, én már gyerekkoromban elengedtem ezt a dolgot. Nincs harag, csak némi rossz érzés. Ha ez a helyzet,akkor ezt kell elfogadni.

2016. dec. 29. 08:47
 13/41 A kérdező kommentje:
Nem magamért kérdem. Egy barátnőm vőlegénye miatt kérdem. A lány szeretné, hogy meghívják a párja apját esküvőjére, de a pasi nem. És szerintem igaza van.
2016. dec. 29. 09:00
 14/41 A kérdező kommentje:
Ha addig nem kereste a gyereket, valószínűleg úgysem menne el az esküvőre. Nem?
2016. dec. 29. 09:01
 15/41 anonim ***** válasza:
53%

Én azt gondolom tök mindegy, hogy fogant az a gyerek, ha már egyszer megszületett. Én ilyen esetben a pénzt vonnám meg, de a látogatását kötelezővé tenném.

Mindig történik olyan dolog az emberrel a világban, amiről nem dönthet, vagy más dönt helyette. Akkor is, ha a másik hülye.

Pl akik lebénulnak, mert a részeg sofőr beléjük ment. Nem mondhatja, hogy bocs, én szabályos voltam, kérem vissza a lábam.

Az igazsagtalannak ítélt dolgokat is meg kell tanulnunk kezelni, lehet ez egy igazságtalan kirugatás, egy pletyka miatt szétment párkapcsolat, vagy egy becsúszott gyerek. A következmény ott marad egy életre, senkit nem érdekel, hogy akartad e vagy sem.

Én aláíratnám mind két féllel, hogy amennyiben a nő megtartja a babát a férfi akarata ellenére, lemond a gyerektartásról. De a férfinek akkor is apai kötelességei lennének. Választhatná azt is a férfi, hogy nem látogatja a gyereket, de akkor utalja a gyerektartást.

Szerintem egy gyenge és gyáva jellem a férfi, ne legyen ott az esküvőn, a nőben nincs sok empátia, ha erőlteti.

2016. dec. 29. 09:10
 16/41 anonim ***** válasza:
67%
Apát nem ismerek ilyet, csak anyát, de nemtől függetlenül elítélem az ilyen lényt. Direkt írtam lényt, mert egy ember kíváncsi a saját gyerekére.
2016. dec. 29. 09:44
 17/41 anonim ***** válasza:
89%
Igaza van a vőlegénynek, semmi keresnivalója a biológiai apjának (mert az ilyen ember csupán az) az esküvőjükön. Jómagam több, mint 25 éve nem tudok semmit az "apámról", sem idővel, sem törődéssel, sem pénzzel nem segített felnevelkednem a válásuk után (pedig mi házasságban született,tervezett gyerekek voltunk a testvéremmel). Nincs már bennem régóta tüske (kamaszkorom lázadó éveiben éreztem utoljára kis haragot), elengedtem, nem érdekel. A közömbösség a teljes megsemmisítés, nincs bennem felé semmilyen érzelem és már nem is lesz. Nem érdekelene ha helyre akarná hozni. Nem értek egyet azokkal, akik azon a véleményen vannak, hogy a család a vérkötelékről szól. Mert ez nem igaz. Nem értek egyet azokkal, akik "mégiscsak az apád/anyád" felkiáltással újrakezdésre, elfogadásra bíztatnak ilyen helyzetekben. Ugyanis bármily hihetetlen, de nem a vér tesz senkit családtaggá. Gondoljunk csak az örökbefogadottakra. Az a családom, aki törődik velem, aki felnevelt, aki ott volt jóban rosszban, akire felnőttként is mindig számíthatok, aki az életét adná értem. Ez az ember nem mindig az édes szülő. Az a szülő, aki elfordul, otthagy, cserbenhagy, csupán biológiai funkcióját látja el. Bár szerencsénkre anyánk mindent megoldott flottul, ha apánkon múlt volna mehettünk volna a híd alá, vagy akár éhen is halhattunk volna. Se egy szülinapi/karácsonyi képeslap, se egy telefon, semmi. Most akkor ő az apám? A lópikulát az. Gondolom a kérdezőé is ilyen. Nekem az anyám volt az apám is, illetve később lett társa, akit apámként szerettem. Meg sem fordult a fejemben, hogy az esküvőnkre meghívjam a bilológiait, vagy hogy egyáltalán keressem. Akkor jut csak eszembe, ha ilyesmiket olvasok, vagy hallok valakitől, magamtól már szinte sosem. És ez bizony nem az én szégyenem, hanem csakis, kizárólag az övé.
2016. dec. 29. 09:57
 18/41 anonim ***** válasza:
43%

30 évvel ezelőtt is voltak kiváló módszerek a fogamzásgátlásra, az óvszer pl. pont ugyanolyan jó minőségben, mint most. Nem tudom, miért gondolják egyesek, hogy a 80-as években még kőbaltával hadonásztak az emberek.:D Az, aki rá se hederít a gyerekére, nem nevezhető apának, csak nemzőnek, teljesen lényegtelen, hogy akarta-e vagy se, hogy megszülessen. A szex egyik lehetséges mellékhatása az utódlás, aki nincs ezzel tisztában, az hülye és felelőtlen, arra meg senki nem kényszeríthető, hogy kapartassa ki magából a magzatot, csak azért, hogy a nemző jobban érezze magát.

A kérdéshez visszatérve: én nem erőltetném a menyasszony helyében a meghívást, mert ez tipikusan olyan dolog, ami abszolút magánügy, még a párunk sem szólhat bele. Nyilván megvan az oka, amiért a vőlegény ezt nem szeretné, békén kéne hagyni és elfogadni a döntését.

2016. dec. 29. 10:08
 19/41 Szűcs Emese Dóra válasza:
19%
Attól függ hogy az anya engedi-e az apának hogy találkozzanak ,ha engedi akkor rossz apa.
2016. dec. 29. 10:19
 20/41 anonim ***** válasza:
47%
Ez attól függ,hogy mi történt 30 évvel ezelõtt.Egyáltalán az apa tud arról,hogy van gyereke?
2016. dec. 29. 10:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!