Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy az anyám...

Mit csináljak, hogy az anyám ne üzengessen a páromon keresztül?

Figyelt kérdés

Hosszú történet, dióhéjban az történt, hogy nagyon összevesztem az anyámmal, mert neki nincs jobb dolga, csak állandóan beleszólni az életembe, annyira összevesztünk, hogy ő megbánta azt is hogy megszült, ezennel kitagad, stb stb. Egyébként külön élek a párommal.

Viszont bármi történik, anyám állandóan a páromon keresztül "keres" és már rohadtul unom. Apámmal szoktam beszélgetni, mert vele jóban vagyok, anyám meg gondolom hallgatózik, hogy miről beszélünk vagy nem tudom. De bármit mesélek apámnak, anyám rohan és irkál a barátomnak a Facebookon, hogy ez meg az hogy volt, meg ha kérdezni akar valamit, akkor is ezt csinálja. Pl a múltkor épp lomtalanított és nagy gőgösen megkérte a páromat, hogy kérdezze már meg tőlem, hogy szükségem van-e még az általános iskolai könyveimre, meg ilyenek...

Mondjuk semmi meglepő nincs ezen, mert ő ilyen hátulról mellbe támadó típus. Ossza az észt meg picsog, de annyi bátorság nincs benne, hogy a szemembe mondja, hát na, ő ilyen.

Szóval mit tudnék tenni, hogy ezt befejezze és békén hagyjon engem is meg a páromat is? Páromnak elég kellemetlen már így is, mert ő nem akar ebbe belefolyni, anyámnak meg már számtalanszor elmondtam, hogy hagyjon békén, említésre se méltasson inkább, de csak csinálja...

2016. febr. 29. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Írja meg a barátod,hogy nem egy posta galamb nem postás ha valamit kell mondani álljon veled szembe és ugy mondja engem pl nagyon iritálna ha én üzengetnék xy -nak egyszer -kétszer elmegy mert nem veszi fel a telefont de a barátodna vagy neked kell megmondani hogy van saját életed egyhéten 1x beszéltek telefonon és havonta 1 x találkoztok pl.
2016. febr. 29. 20:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Párod tiltsa le fb-on az anyádat és a probléma már meg is oldódott.
2016. febr. 29. 23:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Az első kettő válaszát egybe gyúrnám. MEgírnám neki, hogy ne üzengessen a párommal, ha valamit akar, rajta, szóljon neked, de a párodnál letiltod, mert agybajt kapsz az üzengetéstől.
2016. márc. 1. 08:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is az a legegyszerűbb, ha a barátod megírja, hogy kéri, hogy ha valamit veled akar közölni, akkor neked írjon, vagy hívjon fel és utána tiltsa le FB-n a barátod anyukádat.

Ugyanakkor szerintem azért rendeznetek kéne a viszonyotokat, és attól tartok, neked is változtatnod kéne a hozzáállásodon.

Ha lomtalanításkor megkérdezte, hogy az az ált. isk. könyveidre szükséged van-e még, abban mi a gőg? Szerintem figyelmes és korrekt volt. Ha akarta volna, szó nélkül kidobhatta volna, de szólt neked, nehogy utóbb derüljön ki, hogy rosszat tett vele neked. És mi ebben a "hátulról mellbe támadás"? Egyáltalán mi a támadás?

Egy csúnya veszekedés végén haragjában csúnyákat mondott neked, amit valószínű réges rég megbánt. Próbál nyitni feléd. Értem, hogy nehéz természetű, távolságot akarsz tartani tőle, de azért a kapcsolat teljes megszakítása túlzás csupán amiatt, mert beleszól az életedbe.

2016. márc. 1. 09:20
 5/8 anonim ***** válasza:
a barátod ne álljon szóba anyáddal, és ne adjon át üzeneteket neked, mond meg neki hogy nem vagy kiváncsi anyád üzeneteire és ne mondja el neked hogy anyád mit üzenget,és ő se álljon szóba vele.
2016. márc. 1. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:

4-essel teljessen egyet értek.

Tényleg mi is a probléma?

Most nem kellene ilyen gyerekesen viselkedni.

Értem, hogy megbántott, de sajnos az ember mond néha olyat, amit azon nyomban megbán, ahogy kimondja, de már késő visszakozni.

Anyukád próbál nyitni, ilyen-olyan csellel (kellenek még a könyveid) szóval neked is engedned kéne. Most anyukád fél, hogy elutasítod sztem.

Meg sztem nem rosszindulatból szól bele az életedbe, csak félt.

Gondolom.

Barátod tényleg írja meg neki, hogy ne üzengessen, beszéljen veled. Te meg beszélj vele, hisz az édesanyád, és nem örök életű... Nem jobb rendezni ezt a kapcsolatot, mint gyűlölködni?

2016. márc. 1. 17:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Az a probléma, hogy ő világéletében utált engem, mert lánynak születtem, nem fiúnak, ahogy ő arra vágyott. Soha semmi nem volt jó neki, akármit tettem, mindig csak a rossz oldalát látta mindennek és nem telt el nap hogy ezt ne dörgölte volna élvezettel az orrom alá. Kiskoromban eltört rajtam egy fakanalat és bezárt a sötét fürdőszobába, mert kis pisisként nem értettem a házi feladatot, többször is vert már meg, csippcsupp dolgok miatt, majd nevetve, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, azt mondja hogy jaj örüljek hogy én csak ennyit kaptam, őt sokkal jobban verte nagyanyám... Soha nem is érdekelte mi van velem, első csók, első pasi, letojta, mert ő elvolt foglalva a barátnőzéssel meg a henyéléssel amit apám pénzén művelt, soha életében nem dolgozott, aztán még engem kér szánom hogy mikor menjek dolgozni meg éjszakázás után miért alszok délutánig, mert ő épp porszívózni akart a szobámban, meg a páromnak is olyanokat mond hogy meneküljön tőlem amíg nem késő, mert én egy elmegyógyintézetbe való szörnyeteg vagyok........ Ez a legutóbbi veszekedésünk csak az utolsó csepp volt a pohárban.
2016. márc. 1. 21:00
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Mst ez komoly?

Ha tényleg igaz, amit leírtál, anyukádnak valami kezelésre kéne járnia.

Nem tudom, hogy mi lehet a baja, teljesen laikus vagyok a témában, de lehet, hogy tényleg valami odabent elpattant neki régen, és azóta sem javult meg. magától nem is fog.

akkor szépen zárd le vele a kapcsolatot, a párod is, és csak akkor beszélj vele, ha hajlandó elmenni vmilyen kezelésre. de akkor legyél mellette, támogasd.

2016. márc. 1. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!