Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha rájönnétek,...

Mit tennétek, ha rájönnétek, hogy a gyereketek 10 éven keresztül átvert benneteket?

Figyelt kérdés

A fiam 10 évig úgy tett, mintha tanulna az egyetemen, 10 éve derült ki, hogy még az elsőt se végezte el. akkor pattant ki a dolog, mikor elküldték a leckekönyvét.Az egész család lefagyott.A Diákhitelt felvette, ami legalább 2 milla +kamatok.Még arra se volt képes, hogy bocsánatot kérjen tölünk. Se diploma, se végbizonyítvány, se semmi, az elszórakozott 10éven kívül.Olyan jól alakította a

"szerepét", hogy senki, álmában se gondolta volna, mekkora kamu az egész.Havonta kapta az egész családtól-a szüleimet, és a tesómat is beleértve-a rendszeres anyagi támogatást.Úgy érzem, abszolút kudarcot vallottam.Ő meg simán megúszta, mert apám "fátylat borított az egészre. Én meg azóta nem tudok hinni a kedves fiacskámnak.

2016. jún. 12. 20:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
8%
Jól tette 'D
2016. jún. 12. 20:48
 2/25 anonim ***** válasza:
17%
Van más gyerek?
2016. jún. 12. 20:50
 3/25 anonim ***** válasza:
87%
Nos, ha eddig otthon élt volna, akkor mehet máshova. Anyagi támogatás beszuntetve, minden egyéb segitsegnyujtassal együtt.
2016. jún. 12. 20:50
 4/25 anonim ***** válasza:
27%
Sikeres anya vagy.....
2016. jún. 12. 20:52
 5/25 anonim ***** válasza:
43%
Ha egy szülő ennyire "figyelmetlen", akkor csak magára vethet. Normális szülő néha megnézi a leckekönyvet, érdeklődik a tanulmányokról, a tankönyvekről....
2016. jún. 12. 20:56
 6/25 anonim ***** válasza:
84%
Már megbocsáss, de ilyen hogy történhetett? Tényleg senkinek nem volt gyanús? És én ezentúl szóba nem állnék vele és egy fillért nem adnék neki a továbbiakban, mostmár boldoguljon ahogy tud, ha ekkora ********* volt..
2016. jún. 12. 20:59
 7/25 anonim ***** válasza:
37%
Útilapu a talpára. Takarodjon az ilyen lusta, semmirekellő, hazug mocsok. Szerződést iratnék vele, több tanú jelenlétében, hogy mikor és hogy fizeti a hitel részleteket. Ha nem fizet még fel is jelenteném.
2016. jún. 12. 21:08
 8/25 A kérdező kommentje:
Nem tudtam figyelni a leckekönyvét, mivel Miskolcon"tanult", a könyv pedig értelemszerűen ott volt vele.
2016. jún. 12. 21:11
 9/25 anonim ***** válasza:
75%

Először is el kell gondolkodni hogy miért nem volt őszinte. Sokminden múlik a szülőn. De legalább elgondolkodtál rajta hogy mit nem csináltál jól, ezt veszem ki a szavaidból.

Tőle sem volt szép, de régen nekem pont olyen volt a szüleimmel a kapcsolatom, hogy nem lehetett az ember őszinte, mert hiányzott a bizalom. Mondjuk én másképp oldottam meg, elmentem dolgozni.

2016. jún. 12. 21:12
 10/25 anonim ***** válasza:
89%

A korábbiakkal ellentétes álláspontot képviselnék. Egyetemről beszélünk, nem általános iskoláról. A szülő nem nézi az egyetemista fia ellenőrzőjét naponta. Legtöbb barátom szülei azt sem tudnák összefoglalni, hogy a gyermekük milyen tárgyakat tanul az egyetemen, vagy hogy mit jelent valójában a tárgyuk. És ez így van rendjén, nem kell mindenkinek tudósnak vagy mérnöknek lennie, a szülők csak megteremtették a lehetőséget a következő generáció számára.

Pszichológusként azt is tudom, hogy vannak színészek, akik képesek a legokosabbakat is megvezetni. Mivel a szülők nem látnak rá az egyetemre, ezért nagyon kevés információt kell csurrantani-cseppenteni nekik ahhoz, hogy elképzeljék, milyen jól is zajlanak a dolgok a háttérben. Igazából nevetségesen könnyű bárkivel is elhitetni. (És a bárki alatt tényleg bárkit értek.) Minél tovább húzódik az ügy, nyilván annál gyanúsabbá válik, de hogy a gyanúra ki és hogyan reagál, az már más kérdés. A gyanú okozhat pl. bűntudatot (hogy gondolhatok ilyet a fiamról?), vagy haragot (miért nem fejezi már be?!), de nagyon kevés logikai útvonalon vezetnek egy olyan kérdésig, hogy "jár egyáltalán egyetemre?"

Kedves kérdező, szerintem itt és most egy hibát vétettél: komoly kérdéssel jöttél a Gyakori Kérdésekre. Ez a kérdés nem idevaló. Itt gyűlölközést és ítélkezést kapsz önjelölt igazságosztóktól. Ez a kérdés egy szakemberhez - tanácsadó vagy pszichológus - való, aki segít feldolgozni az esetet, új keretbe rendezni a kapcsolatotokat, és átlendülni a nehezén. Ajánlom a pszichológus keresőt (üsd be google-be és megtalálod), ami segít a számodra megfelelő szakembert megtalálni.

2016. jún. 12. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!