Anya nem akar elengedni szilveszterezni mit csinaljak? 15/l
#25: Tudod, senki nem azért indul buliba, hogy a kórház ambulanciáján kössenek ki...
Tudod, a barátnőm kórházi ápolónő. A szilveszter éjszakáktól mindig kikészül. Ugyanis olyankor a bekerülő betegek 90%-a alkoholmérgezés, vagy drog miatt kerül be. És szintén 90%-uk fiatalkorú.
Tavaly volt köztük olyan, aki szellemi fogyatékosként tért magához. Ugyanis újra kellett éleszteni, de csak későn sikerült.
16 éves volt. SOHA nem ivott alkoholt, csak a barátai úgy gondolták, nagyon jó poén lesz, ha belekevernek valamit az üdítőjébe... :/
Szintén ez a barátnőm mesélte, hogy volt kislány, aki nem volt magánál, olyan részeg volt. A bugyija spermafoltos volt (tehát nem védekeztek), és arra sem emlékezett, kivel/kikkel feküdt le.
És nem egy ilyen történet van. És egy a közös bennük: házibulin történt, állítólagos barátok közt.
Igen, tudom, nagyon sokan sok buliban voltak, és nem történt semmi baj.
De olyan sok helyen igen, hogy az éppen elég ok arra, hogy a szülő féltse a gyermekét!
Az is egy fontos szempont, hogy házibuliba szeretnél menni egy barátodhoz (a "stulo" gondolom szülő akart lenni, ebből következtetek erre) vagy pedig szórakozóhelyre. Én nem szoktam bulizni járni, nem szoktam inni, de sok barátom, ismerősöm igen valamint vannak egészségügyben dolgozó rokonaim is és nem csak jó sztorikat lehet hallani, hanem bizony előfordul, hogy különböző okokból (baleset, verekedés, alkohol) kórház a vége. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy minden buli így néz ki és nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de csúnya dolgok is előfordulhatnak (pláne szilveszterkor), hiszen ez nem csak az adott emberen múlik (egy ismerősöm például hiába próbált vigyázni magára, egy korty alkoholt nem ivott és két atom részeg csávó megverte). Biztosan mindenki ismer olyan szórakozóhelyet, kocsmát ahol kiszolgálnak 18 éven alattiakat is, én úgy gondolom, hogy nem is ezzel van a legnagyobb probléma mert sok családban már otthon is együtt isznak a gyerekkel, 16-17 évesen már nem egy nagy tragédia és aki nagyon akar az valamilyen úton-módon úgyis szerezne magának alkoholt, de azért szerintem egy 15 éves fiúnak, lánynak nem kell discoba vagy más szórakozóhelyre járnia. Szilveszterkor különben is sokkal nagyobb a tömeg, ilyenkor előfordul, hogy olyanok is vedelnek, akik egész évben egy korty alkoholt sem isznak és nagyon csúnyán el tudnak bánni magukkal az emberek. 15 évesen szerintem azért elég kockázatos így szilveszterezni (mondjuk azért idősebb korban sem egy életbiztosítás, tavaly előtt például egy harmincas éveiben járó rokonomat drogozták be egy munkahelyi partin). Engem sem engedtek volna el így a szüleim. Viszont barátokhoz, "ottalvós bulira", házibuliba simán elengedtek. Szerintem ez rendben van, ha lesznek szülők akkor meg pláne. Persze, otthon is lehet inni, de minden szempontból biztonságosabb mint egy zsúfolt szórakozóhelyen, idegenek között. Beszéld meg a szüleiddel, hogy mikor szeretnél hazamenni és mondjuk indulás előtt telefonálnál nekik, még tudnának beszélni a barátod szüleivel is.
Egyébként szerintem ebben azért nincsen olyan nagy kivetnivaló, azért 15 évesen már sokan nem a szüleikkel szeretnék tölteni az estét, hanem inkább a barátokkal és ez teljesen természetes. Persze, jól hangzik, hogy a családdal, szülőkkel is lehet jól szórakozni, viszont sajnos nem mindenkinek olyanok a családi kapcsolatai, hogy ezt meg tudja tenni. Én is itthon fogok szilveszterezni mert minden barátnőm a barátjával tölti az estét, viszont szerintem ha megemlíteném a szüleimnek, hogy üljünk már le és nézzünk meg egy filmet meg társasozzunk, akkor szerintem körbe röhögnének...nálunk nem működnek az ilyen dolgok, soha nem szoktunk ilyen közös programokat szervezni úgyhogy valószínűleg mindenki a saját kis szobájában fog gubbasztani.
Először is tanulj már meg helyesen magyarul írni...
Biztos nem engednélek el,ha már "piázós izéd" volt.
Talán anyukád okkal nem enged el (Félt meg gondolom nem is bízik meg benned kellőképpen)
Ennyi idősen maximum gyerekpezsgőt ihattam,és nem is mertem sehová menni este...
A sok szentfazeknak uzennem, mindenkk volt ennyi idos. Telorol vagyok, bocsi az ekezetek miatt. Teljeseb ertheto, hogy nem otthon akar lenni es nezni a kabaret a csaladdal. Nalunk ugyanez volt. Alig vartam, hogy elmehessunk vagy vmi. Kerdezo, az elozmenyek, valoban nem a legjobbak. Ha ragaszkodnak hozza, valoban ne mehetsz el.
, de hatha legalabb bnodet athivhatod es mar egy fokkal jobb lenne. Vagy uncsiteso. Es lehet ha latjak rajtatok akkor legkozelebb masabb leaz. Kitartas! :)
Őszinte vélemény:
Ennyi agyhalottat b*zdmeg.
Nézz rám,(ezt azoknak mondom akik azt mondják,hogy ülj otthon b*zdmeg és érezzd sz*rul magad)többször voltam már bulizni,de nem mindig voltam részeg(Max 1-2x).Szilveszterezni is megyek.És tudod miért megyek?Mert muteromék tudják hogy nem vagyok akkora idióta,hogy leugrok egy kib*szott hídról b*zdmeg(Valaki írta ezt példát,és ez a híd gondolom feltétlen a házibuli mellett van).Nyugodtan le lehet pontozni,sz*rok rá.Mégiscsak egy őszinte "vélemény"
Mielőtt valaki írná,hogy én is valami világi buta gyerek vagyok,megsúgom,hogy nem.Ahozz képest hogy 1-2x egy hónapban elmegyek szórakozni elég jól teljesítek a suliban.Az,hogy valaki alkoholmérgezést kap,és korházban köt ki,az nagyrészben a szülők hibája mert nem bírták a gyerek fejébe verni azt,hogy ne idd magad halálra.Meg a tipikus "g*ci menő ha iszol".Haver,fogd már fel hogy 1 évben legalább az év utolsó napján hadd engedje ki a gőzt az illető.Mint pl.a kérdező.
Kérdező: Mondd meg Anyukádnak,hogy ki szeretnéd adni a gőzt,hiszen mégis csak szilveszter illetve az utolsó nap az évben.Ha még akkor sem engedi,akkor köszönd meg neki hogy elrontja a szilvesztered.
16/F :))
Hajrá,lehet osztani az észt:)
#48: egyik legnagyobb különbség közted, és a kérdező között, a nemetek.
És amúgy én írtam a hidas példát, de igazán elolvashatnád az egészet, mert úgy látszik nem sikerült megértened.
Többször voltál bulizni? Örülj neki. Nem voltál részeg? Gratulálok. Őt viszont elengedték, és máris berúgott.
Semmi köze a butaságnak a jó jegyekhez. Lehet valaki kitűnő tanuló, ha közben életképtelen hülyegyerek...
Igen, ha a gyerek annyira leissza magát, hogy kórházba kerül, az részben a szülő, részben a társadalmi nyomás hibája.
Igen, kiengedheti a gőzt. Viszont a "piazos ize"-je miatt a szülei nem bíznak meg benne eléggé ahhoz, hogy el merjék engedni újév napján egy részegektől és idióta autósoktól bűzölgő városba csak úgy szabadon bulizni.
Amit a kérdezőnek tanácsoltál, szerintem butaság. Ennyitől nem fogja megengedni, ha pedig a lelkiismeretére akarna ezzel hatni, csak még jobban szétcseszné a szülő-gyermek kapcsolatukat.
Csak ennyit szerettem volna
Leugrok a hídról metafora írója.
L
#48: Gondolom, neked senki nem akarja kihasználni az alkoholos állapotodat, hogy ágyba vigyen! ;)
És épp ezért nem is fognak semmit a piádba keverni...
A csaj 15 éves, egyszer elengedték, be is rúgott... Szóval nem olyannak tűnik, mint aki tud kultúráltan alkoholt fogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!