Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ennyi rossz apa?

Miért van ennyi rossz apa?

Figyelt kérdés
Most ne vigyük el ezt a témát olyan irányba, hogy sok rossz anya is van. Tudok róla. De ahogy elnézem az ismerőseimet, illetve a szüleiket, vagy csak az én, vagy a férjem apját és az itteni kérdéseket is, inkább az apák közt akad több olyan, akinek talán sosem kellett volna szülővé válnia. És persze nem is viselkednek úgy. Miért vállaltak mégis gyereket? Vagy kezdetben még jó apák voltak, és csak az élet, a felelősség, az aggodalom, hogy egy családért felelős, a sok munka, a feleséggel való kapcsolat megromlása, stb. miatt váltak az évek során "rosszá"?
2016. dec. 2. 22:06
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
19%

Nekem nem túl jó a kapcsolatom az apámmal, de ez még szerintem is egy provokatív, gyűlölködő, vagy csak simán rosszul feltett kérdés.

Azt kérdezed, miért van ennyi rossz apa? Aztán amikor leírják az emberek, hogy rossz anya is ugyanúgy van, te azzal jössz, hogy arról nincs kedved beszélni. Azzal védekezel, hogy tudod, hogy vannak ugyanúgy rossz anyák is... ehhez képest mégsem úgy szólt a kérdésed, hogy "Miért van ennyi rossz SZÜLŐ?" hanem úgy, hogy "Miért van ennyi rossz APA?"

Á de te nem gyűlölködsz, dehogyis, sőt, még az a hülye, aki ezt szóvá meri tenni...

A válaszaidból inkább nekem úgy tűnik, hogy az lenne a kérdésed, hogy neked miért van ilyen rossz apád? Csak nyilván erre senki nem tudna válaszolni... úgyhogy inkább kiterjeszted a kérdést az egész világra, általánosítasz, aztán aki nem ért egyet, azt jól lehordod.

Én elhiszem, hogy rossz dolog, és apádnak nagyon sok köze van hozzá, hogy ilyen kis méreggel teli pukkancs lettél (most ezt nem bántásból írom!!!), de már felnőtt vagy, ideje lenne ezen változtatni, vagy különben te is ugyanúgy fogod vinni tovább a gyűlölet keresztjét a válladon, amit apád tett oda, hogy vigyed...

2016. dec. 4. 11:10
 32/36 A kérdező kommentje:
Utolsó, akkor most lapozz vissza szépen a 2. oldalra, és olvasd el a # 20 hozzászólásomat. Kösziii!
2016. dec. 4. 12:40
 33/36 anonim ***** válasza:
19%
Látom átment a lényeg :D :D :D
2016. dec. 4. 20:35
 34/36 anonim ***** válasza:
33%

azért van ennyi rossz apa, hogy a jó apák tényleg jók tudjanak lenni. Ha minden apa jó apa lenne, akkor igazán egyik se lenne jó apa, hiszen a jó a rossz ellentetje, és ami nincs annak ellenkezője sincs.

A kérdésedre érdemi válasszal nem szolgálhatok, mert nem konkretizáltad a kérdésedet.. A rossz apák mennyiségét csupán "ennyi" ként jelölted meg.. Ez az "ennyi" lehet bármennyi, ha szátalékosan fejezem ki akkor 0.0000% tól akár 99.99999%ig terjedő intervallumot foglaltad bele a kérdésedbe, ami alapján a kérdésed értelmét veszti.

Az, ha találsz egy rossz apát miért rossz apa... Igen jó kérdés, vannak emberek akik nem alkalmasok arra hogy apák legyenek.. van, hogy alkalmas, de pl a lánya mellé apának nem alkalmas..

azt vannak azok az apák akik belebolondulnak a gondoskodásba, amiből nem lát a többi családtag semmit.. Tipikusan ilyen apák akik eljárnak dolgozni hazajönnek kidőlnek elmegy dolgozni néha idegesek fáradtak stresszesek.. Ezeknek az apáknak egy része csupán rossz lehet, de a nagy része teherként éli meg hogy a családjáért dolgozik, fáradt kiégett, de csinálja.. Ez is lehet "rossz" apa, de azért mert nem tudja magában rendezni a dolgokat és a családjáért dolgozik még nem biztos hogy rossz. Van aki szeretetet tud kimutatni, van aki csak hajt hogy anyagi dolgokat adjon meg (ami azért fontos, mert aki kinn fagyoskodik az utcán az sokat adna egy rossz apáért is) van aki tudja a balanszot a kettő között, és van aki tényleg rossz.

De lehet rossz egy feleség miatt is, hazaér idegeskedés, felesége követelőzik idegesíti, van elég belőle.. Gyűlöl hazajárni, gyűlöli az egész házaséletét de van egy vagy 2 gyereke aki miatt haza jár, dolgozik, felneveli.. De nem tud hazudni, nem érzed rajta hogy ő olyan csodás.. Pedig az lenne, ha az, aki mellette van tényleg mellette lenne.

2016. dec. 5. 23:14
 35/36 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ott van a dolog elásva, hogy az emberekben még él ez a maradi beidegződés, hogy a feleség felel a család összetartásáért, míg a férj dolgozik, holott ez már nem így van. Ez elsősorban a 40-50-es korosztályra igaz. Én 26 vagyok és a mostani 30-asokon ezt nem látom.

Régen magától értetődő volt, hogy a feleség "kiszolgálja" a férjét és a gyerekről is ő gondoskodik. A férj más dolgokkal fog bajlódni, elég torz egy felfogás. De ma már ezt kevéssé látom.

A másik hogy a társadalom sajnos emiatt még mindig a nőtől várja el, hogy a családja rendben legyen, nem a férfitől. A férfitől a megélhetést várják el. Emiatt az apák "múlasztásait" nem is ítélik meg olyan szigorúan, mint az anyákét. Pedig ezt a gondolkodást nagyban ellenzem.

Aztán ott vannak az "ősanyák", akik nem tudják elviselni ha pici gyermekükkel a férjük nem tud mit kezdeni, miután nem engedik oda. Csodálkoznak, ha a gyerektől az ilyen teljesen elhidegül.

2016. dec. 10. 22:17
 36/36 anonim ***** válasza:
47%

Előző vagyok:

Egyébként kérdező, ne várd el, hogy a te kényed-kedved szerint fog itt bárki válaszolni. Mindenki elmondja a véleményét, ha tetszik, ha nem. Nagyon elfogult a kérdésed. Hidd el hogy rengeteg rossz, alkalmatlan anya is van nem csak az apák közt vannak szemetek.

Nekem az az elvem, hogy ne az elvárások miatt vállaljon valaki gyereket, hanem mert tényleg akarja.

2016. dec. 10. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!