Miért van ennyi rossz apa?
Most nincs nagy kedvem kiteregetni a szennyest, túl hosszú lenne. Röviden: apám engem is, és a két testvéremet is gyerekkorunktól fogva egyfolytában elhordott minden szarnak, pedig mi jó gyerekek voltunk. A legdurvább, amit nekem mondott, sosem fogom elfelejteni, ez volt: "Amióta csak beszélni tudsz, egy szemétláda vagy!" Gyakorlatilag lelkileg terrorizált minket állandóan, és minden napos veszekedésekről beszélek. A férjem apja detto ugyanez, csak még ezek mellé keményen piált, és az anyját is verte. Baráti körömben is minden apa ilyen, és ezekhez hasonló dolgokat művel(t).
De az én kérdésem emiatt a kérdés miatt fordult meg a fejemben: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..
Na ez is egy például rossz apa.
Egyébként amit te írsz, hogy anyuka még véletlenül sem szexel, azt nem a gyereken kell kitölteni. Az a kettejük dolga, attól még apukának nem kell úgy bánni a gyerekkel mint a sz@rral.
# 5 Szó sincs erről, ismerek borzalmas anyákat, de erről most nem akarok beszélni. Ráadásul nekem nincs gyerekem, nem is lesz, szóval magamat sem akarom fényezni a kérdéssel. Ha erre gondolsz ezzel az ősanya dologgal.
Én egy szar apa mellett nőttem fel. Mindent megadott ami anyagilag megadható, de nulla érzelmet, szeretetet. El sem tudom képzelni, milyen az, ha valakinek jó a kapcsolata az apjával. Mindig irigyeltem az egyik barátnőmet, akinek az apukája egy nagyon jó fej fickó, és ők tényleg olyanok voltak mint amilyenről legfeljebb könyvekben olvastam. Az az igazi apuci, és az ő kicsi lánya. Na ezt én sosem tapasztalhattam meg. És ezen a barátnőmön kívül a környezetemben sem láttam több ilyet.
Van ilyen is meg olyan is. Páromnak az "anyja" idióta, nekem meg apám. Egyikkel sem tartjuk a kapcsolatot.
Mindig irigyeltem azokat akiknek jó fej apjuk van...aki meg akarja ismerni a lánya barátját, félti, lehet rá számítani stb...
Ehhez képest jutott egy olyan apa aki kiskorom óta utál, beszólogat, carik rám. Sosem érdekelte mi van velem, hol vagyok vagy èpp mi a bajom. Beszèlgetni sosem tudtunk, ha hozzámszólt azt sem normális stílusban tette. Folyamatosan szemétkedett.
Én meg bármit megadtam volna ha egy jó anyát kaphattam volna. De nekem meg a testvéreimnek ez nem adatott meg. Helyette egy agresszív, verekedős, alkoholista anyát kaptunk. Viszont apám volt az aki ennek ellenére felnevelt 4 lány gyereket. Ő volt az aki hol dadogva, pironkodva próbált beszélni a "nagy lányos dolgokról", és ő volt az aki egy szóra rohant ha valamelyik lánya bajban volt. Apám volt az aki végig sírta a nővérem esküvőjét. Apám volt az aki a kórházban addig harcolt az orvosokkal míg elérte, hogy végig velem lehessen egy súlyos motorbaleset miatt. Szóval vannak jó apák, mert időközben megismertem olyan embereket akiknek szintén csodás apjuk van.
Csak még egy példa. Van egy kollégám akinek 16 éves a lánya. Imádja, mindent megtesz érte. Pedig az anyja megmondta már az elején, hogy a baba nem tőle van. De nem érdekli. Sajátjaként tekinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!