Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van ennyi rossz apa?

Miért van ennyi rossz apa?

Figyelt kérdés
Most ne vigyük el ezt a témát olyan irányba, hogy sok rossz anya is van. Tudok róla. De ahogy elnézem az ismerőseimet, illetve a szüleiket, vagy csak az én, vagy a férjem apját és az itteni kérdéseket is, inkább az apák közt akad több olyan, akinek talán sosem kellett volna szülővé válnia. És persze nem is viselkednek úgy. Miért vállaltak mégis gyereket? Vagy kezdetben még jó apák voltak, és csak az élet, a felelősség, az aggodalom, hogy egy családért felelős, a sok munka, a feleséggel való kapcsolat megromlása, stb. miatt váltak az évek során "rosszá"?
2016. dec. 2. 22:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
27%

Mit értesz rossz apán? Mondjuk azt aki iszik?

Akkor rossz hírem van. Egy félresikerült párkapcsolatért mindkét fél egyformán felelős, még ha a nyilvánvaló tüneteit csak az egyik hordozza is.

[link]

2016. dec. 3. 09:10
 22/36 A kérdező kommentje:
Nem, azt aki úgy bánik a saját gyerekével, ahogy más a legrosszabb ellenségével sem. Amikor olyanokat vágnak a fejedhez, hogy "megszületned sem kellett volna", "az emberiség hulladéka vagy", "ebben a házban te csak egy megtűrt személy vagy" stb. Estig sorolhatnám.
2016. dec. 3. 09:23
 23/36 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nagyon sok jó apa van és kevés rossz, csak akinek rossz jutott, az másképp látja. Nekem csodálatos édesapám van, kívánni sem lehente jobbat, nagyon szép gyerekkorunk volt. A férjem is nagyon jó apa és a családban sok ilyen van még. Az egyik nagyapám alkoholista volt, ő rossz apa volt, a másik nagyon jó ember és apa volt. A barátaink, ismerőseink, munkatársaink is jó apák szerintem, legalábbis amennyit látok/hallok az életükből.
2016. dec. 3. 09:28
 24/36 A kérdező kommentje:
Egyébként ezektől függetlenül nem tartok haragot az apámmal, mert ugye mégis csak az apám, akármilyen is. De ezeket a dolgokat elfelejteni sem tudom. Nem esedezem a kegyeiért, és nem borulok földre előtte, hogy szeressen, mert azt aztán várhatom. De pl. a héten is voltam otthon, hívtam őket hozzám karácsonyozni. Mire a válasz: "Minek mennénk?" Azért szerintem egy normális szülő örül, ha hívja a gyereke. Nem?
2016. dec. 3. 09:31
 25/36 A kérdező kommentje:
# 23 Akkor Te is egy igazán szerencsés ember vagy. :)
2016. dec. 3. 09:32
 26/36 anonim ***** válasza:
12%
Neked a saját apáddal van bajod. Miért kéne ezért piszkolni úgy általában a férfiakat?
2016. dec. 3. 09:35
 27/36 A kérdező kommentje:

Na jó, ezt már nem hiszem el!

# 26 Kérlek áruld el, hol piszkolom úgy általában a férfiakat? Idézd tőlem, ami erre utal, hogy kijavíthassam magam. Neked is leírjam külön? Jó! Vannak jó apák! Csak én sajnos kevés ilyet láttam, de vannak.

Naná, hogy a saját apámmal van bajom! Nem kevés sérelmem van. Én rossz apából láttam többet, innen a kérdésem. Aki rossz anya mellett nőtt fel, és a környezetében is sok csapnivaló anya van, annál biztos az a kérdés merül fel, hogy miért van annyi rossz anya.

2016. dec. 3. 09:48
 28/36 anonim ***** válasza:
61%

Ki tudja..

Egyrészük talán mindig is rossz volt.

Van akinek nem volt apaképe így nem "tanulta" meg, hogyan viselkedjen ebben a helyzetben..

Van akin előjött a kapuzárási pánik és emiatt változott meg..

2016. dec. 3. 10:15
 29/36 anonim ***** válasza:
10%

Itt írtad: inkább az apák közt akad több olyan, akinek talán sosem kellett volna szülővé válnia.

Ne is tagadd! A legrosszabb fajta nősoviniszta vagy, aki itt valaha megfordult!

2016. dec. 3. 12:33
 30/36 A kérdező kommentje:

64%-os, te pedig egy bohóc vagy. Nyilván egy sértődött szar apa. Sunyi módon "csak" a mondatom elejét hagytad le, én pedig pontosítok: "ahogy elnézem az ismerőseimet, illetve a szüleiket, vagy csak az én, vagy a férjem apját és az itteni kérdéseket is, inkább az apák közt akad több olyan"

Tehát a saját környezetem, és az itt feltett kérdések alapján vontam le következtetést, és nem általánosítottam a világon élő összes apára. Vili?

2016. dec. 3. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!