Mi a véleményed az ilyen lusta nőről/anyáról?
Olyanról, aki szinte semmilyen munkából nem veszi ki a részét, a gyerekeitől várja el, hogy takarítsák a házat. Amit csinál ez az anya: esetleg 2 hetente felmos a nappaliban és a konyhában (de általában még ennyiszer se), a gyerekei szokták a nappalit és a konyhát felmosni/kisöpörni, na meg a fenti emeletet is: a szobájukat, valamint a fenti előszobát, fürdőt, lépcsőt is ők takarítják (amivel nem is lenne probléma, mert ők vannak csak fent). Viszont a lenti rész sosincs kitakarítva, ugyanis az anyuka semmit se csinál, mint említettem ha 2 hetente 1x felmos már lehet sokat mondok. A lenti fürdő miatt állandóan hisztizik, hogy a gyerekek ne menjenek oda be, mert az az övé meg a gyerekek édesapjáé, tehát evidens hogy csak ők 2-en használják, még sincs kitakarítva az se, esetleg olyan számban megy a fürdő takarítása ahogy a nappalié. A lenti hálószoba 1x nem volt kiporszívózva, a szőnyegen centiméterekben áll a por/haj/szösz. Ezt a szobát is csak a szülők használják. Amit még tudni kell, az anyuka hétköznap esetleg 1x főz, akkor is valami egyszerűt, előre bekészítettet. Hétvégén szokott még főzni, akkor viszonylag valami normálisabbat. Hetente-2 hetente mossa ki a ruhákat mosógéppel, de arra is lusta hogy bepakolja a gépbe a ruhákat, pedig mindig a gyerekei teregetnek ki és szedik le a ruhákat a szárítóról. Ez az anyuka nem végez semmi megterhelő munkát (nem fizikai), 8-9 órát dolgozik max az is irodai munka. Az utazás sem fáraszthatja ki, mert oda-vissza kocsival jön, ami kb 15-20 perc. Az egyedüli amit megcsinál az a mosogatás, de egyébként azt se szívesen, ebbe is besegítenek a gyerekei amikor a szülők valahova kiruccannak.
Így összegezve nektek mi a véleményetek az ilyen nőkről?
75 gratulálunk! Valóban ügyes vagy.
de még ilyen butaságra is jut időd, hogy ilyet károgj: "Komolyan mondom a válaszadók 80% városi nő! Azok ilyen semmire nem való, semmit tudó lusta, retkes nők! "
-mégis ezt az ítéletet honnan veszed? és miért? és miért hápogod ide? nem tartozik a kérdéshez, és lövésed sem lehet, hogy kik írnak ide, mit dolgoznak és milyenek, te meg mint valami látnok "80%-ban retkesnek" nevezed.
Igen, 75-ös, én is ezt láttam az anyámtól. A férjemmel, aki szintén ezt a mintát látta otthon, közöltem, amikor összeköltöztünk és megkérte a kezemet, hogy nem vagyok hajlandó így élni. Ugyanolyan felelősségteljes szellemi munkát végzek, mint ő, ugyanúgy van igényem a pihenésre, kikapcsolódásra, önmagam továbbképzésére is, és eszem ágában nincs a mindennapi főzésre, sikamikára pazarolni az időmet és az energiámat. Erre jó a 8 osztályt végzett takarítónő is óránként 600-800 forintért, a hétvégi teendőket, maradék feladatokat pedig elosztjuk.
Nem is volt erről vita köztünk, mivel intelligens pasiként valódi társra és nem ingyencselédre van szüksége.
Kedves utolsó!
Az én párom is inteligesn sőt...és az az asszony aki elvégzi a feladatát már cseléd? Nagy baj van itt a világgal! Kedves utolsó nekem bérszámfejtő a hivatalos szakmám! Mai napig ebből keresem a pénzt! Én is szétlökhetném a lábam és Relaxálhatnék! De engem az tölt fel, hogy tiszta a lákásunk, a gyerekeimnek firss étel jut vacsorára mindig és nem kell szégyenkeznem ha valaki hirtelen jön nálunk! Te csak relaxálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!