Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen lusta nőről/anyáról?

Figyelt kérdés

Olyanról, aki szinte semmilyen munkából nem veszi ki a részét, a gyerekeitől várja el, hogy takarítsák a házat. Amit csinál ez az anya: esetleg 2 hetente felmos a nappaliban és a konyhában (de általában még ennyiszer se), a gyerekei szokták a nappalit és a konyhát felmosni/kisöpörni, na meg a fenti emeletet is: a szobájukat, valamint a fenti előszobát, fürdőt, lépcsőt is ők takarítják (amivel nem is lenne probléma, mert ők vannak csak fent). Viszont a lenti rész sosincs kitakarítva, ugyanis az anyuka semmit se csinál, mint említettem ha 2 hetente 1x felmos már lehet sokat mondok. A lenti fürdő miatt állandóan hisztizik, hogy a gyerekek ne menjenek oda be, mert az az övé meg a gyerekek édesapjáé, tehát evidens hogy csak ők 2-en használják, még sincs kitakarítva az se, esetleg olyan számban megy a fürdő takarítása ahogy a nappalié. A lenti hálószoba 1x nem volt kiporszívózva, a szőnyegen centiméterekben áll a por/haj/szösz. Ezt a szobát is csak a szülők használják. Amit még tudni kell, az anyuka hétköznap esetleg 1x főz, akkor is valami egyszerűt, előre bekészítettet. Hétvégén szokott még főzni, akkor viszonylag valami normálisabbat. Hetente-2 hetente mossa ki a ruhákat mosógéppel, de arra is lusta hogy bepakolja a gépbe a ruhákat, pedig mindig a gyerekei teregetnek ki és szedik le a ruhákat a szárítóról. Ez az anyuka nem végez semmi megterhelő munkát (nem fizikai), 8-9 órát dolgozik max az is irodai munka. Az utazás sem fáraszthatja ki, mert oda-vissza kocsival jön, ami kb 15-20 perc. Az egyedüli amit megcsinál az a mosogatás, de egyébként azt se szívesen, ebbe is besegítenek a gyerekei amikor a szülők valahova kiruccannak.

Így összegezve nektek mi a véleményetek az ilyen nőkről?

2016. nov. 30. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
89%

" itt maximum te vagy az undorito, latszik rajtad hogy te is egy lusta, semmirekello, nonek nem nevezheto ember vagy. "

Valoban nem vagyok nonek nevezheto, mert ferfi vagyok, 40 eves. Tudod en nem nezem a felesegem hazicselednek, hozzank takaritono jar, a maradek munkat pedig elosztjuk. Nekem nem esik le gyuru az ujjamrol ha nekem kell kitakaritani a konyhat, vagy bepakolni a mosogepbe.

Undorito kis gorcs vagy, az emlitett no pedig minden csak nem lusta. Dolgozik, eltartja a csaladjat, hogy mikor takarit az meg az o dolga.

2016. dec. 1. 14:05
 42/85 A kérdező kommentje:

#42 latom neked fogalmi zavaraid vannak. Mar megirtam, hogy itt maximum te vagy az undorito, meg a felfogasod, "akkor takarit amikor akar".:D Hihetetlen mennyi igenytelen ember van, koztuk te is az elen. Faj az igazsag?

Nem attol lesz valaki undorito mert leirja a tenyeket egy lusta norol - aki a haztartasban semmilyen munkat se vallal - amit igen, az is negyed annyi mint amit a haztartasban elok vegeznek. Hat ha ettol undorito vagyok, akkor nem banom, hat az vagyok. Csak tudod, kicsit mast jelent a szo, de meghagylak abban a hitben hogy igazad van.

2016. dec. 1. 14:15
 43/85 anonim ***** válasza:
85%

Nem erted hogy marhara semmi kozod nincs ahhoz ki hogyan szervezi az eletet? Ha nem takarit akkor nem takarit, dolgozik epp eleget, eltartja a csaladjat.

De ha nem dolgozna ahhoz sem lenne semmi kozod.

Egy gyulolkodo, irigy, frusztralt kis gorcs vagy, gondolom anyos vagy sogorno, a sajat gyerekei csak nem beszelnek ilyen hangnemben az anyjukrol, vagy ha igen akkor alljanak a tukor ele es kopjek le sajat magukat.

2016. dec. 1. 14:25
 44/85 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező! Undorító az egész női nem, úgy ahogy van. 1-2 takarító néni kivételével - de hát ők meg hogy néznek ki?

Így összegezve mégis neked mi az álláspontod? Ki kéne irtani mind egy szálig a nőket? vagy mégis mi? miért nem tudjátok beosztani a takarítást, pl így:

vagytok négyen - papír toll, táblázat. Vetésforgó szerűen. Ma apa mos fel, anya mos, 1. gyerek porszívózik 2. gyerek port töröl, leviszi a szemetet. Azután forgás: holnap anya mos fel...stb stb apa port töröl, leviszi a szemetet és így tovább.

Működik.

2016. dec. 1. 14:43
 45/85 A kérdező kommentje:

#44 te megy egy senkihazi vagy, aki masnak osztja az eszt, emberileg 0. 40 eves ferfi letedre eleg durva komplexusaid vannak, kezeltesd magad. Embernek nem neveznelek. Na mostantol nem vagyok kivancsi a valaszaidra, foglalkozz a felesegeddel, mar ha letezik.:D Orultem.

#45 ilyen sajnos nem mukodik, mert az anyuka addig nem csinal semmit, amig valami vendegecske nem erkezik a hazba (ami eleg ritka), de van hogy meg akkor sem takarit, csak rokonoknal kapja ossze kicsit a hazat, amugy meg baratnoknel sosem.

2016. dec. 1. 14:57
 46/85 anonim ***** válasza:
100%
Te saját magaddal keveredsz ellentmonásba. Először azt írod, hogy 7-8 óra az iskolában. Erre írta, hogy nekünk azért nem volt ilyen sok. Erre ta írod, hogy simán ELŐFORDUL 7 óra. Vagyis van, hogy max. 7 órátok van, de nem minden nap. 8 meg nem szokott lenni? Most mi van? Amúgy nem 8 általánosom van, egyetemre járok, mellette dolgozok, mellette külön élek, mindent magamra takarítok meg főzök. Szerintem kicsit jobban értem anyád problémáit, mint te, aki gimiben elfáradsz a rajz órán. Mert ne mondd nekem, hogy az a néha 7 órád mind matek meg irodalom.
2016. dec. 1. 15:54
 47/85 anonim ***** válasza:
19%

Igazad van kérdező. A kommentelők 90%-a is olyan ember mint az anyád. Lusta semmirekellő stb. Aztán mivel magukra ismernek egyből ugranak ellened.

A szüleim is dolgoznak. Anya hajnal 4-kor megy el és késő délután megy haza mindennap. Még is tud főzni, mosni, takarítani és még az állatokat is ellátni. Apa szint ugyan így. Besegítenek a tesóim és én is ha otthon vagyok. Úgy hogy azt javaslom a gyerekek költözzenek el amint tudnak. Jah és érdekes hogy a mi családi körünk tehát a közeli unokatesók is szülők még sem lusták. Nem kell gyereket vállalni ha nem tudsz róluk rendesen gondoskodni.

2016. dec. 1. 16:08
 48/85 anonim ***** válasza:
79%

"Úgy hogy azt javaslom a gyerekek költözzenek el amint tudnak. "

na látod, kérdező, megoldódott a problémád. költözz oda a válaszolóhoz, biztos van eladó jány a családban, az az ideális feleségjelölt neked. Hagyd a fenébe a gimit, fölösleges, tanulj meg ganajozni, traktort szerelni stb., mint egy igazi férfi.:D Életed végéig nem lesz gondod a takarítással, főzéssel, mosással, ellátja azt mind az asszony, mint igazi nő, és neveli a 8 pulyátokat.

Sok boldogságot.:D

2016. dec. 1. 17:42
 49/85 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, takarìts ki te :D mutass pèldât
2016. dec. 1. 18:31
 50/85 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem ez az anya elviszi a házimunka nagyobbik részét még így is, hogy a másik felére hárman vagytok. Ha nem tetszik, fizessetek bejárónőt.
2016. dec. 1. 19:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!