Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen lusta nőről/anyáról?

Figyelt kérdés

Olyanról, aki szinte semmilyen munkából nem veszi ki a részét, a gyerekeitől várja el, hogy takarítsák a házat. Amit csinál ez az anya: esetleg 2 hetente felmos a nappaliban és a konyhában (de általában még ennyiszer se), a gyerekei szokták a nappalit és a konyhát felmosni/kisöpörni, na meg a fenti emeletet is: a szobájukat, valamint a fenti előszobát, fürdőt, lépcsőt is ők takarítják (amivel nem is lenne probléma, mert ők vannak csak fent). Viszont a lenti rész sosincs kitakarítva, ugyanis az anyuka semmit se csinál, mint említettem ha 2 hetente 1x felmos már lehet sokat mondok. A lenti fürdő miatt állandóan hisztizik, hogy a gyerekek ne menjenek oda be, mert az az övé meg a gyerekek édesapjáé, tehát evidens hogy csak ők 2-en használják, még sincs kitakarítva az se, esetleg olyan számban megy a fürdő takarítása ahogy a nappalié. A lenti hálószoba 1x nem volt kiporszívózva, a szőnyegen centiméterekben áll a por/haj/szösz. Ezt a szobát is csak a szülők használják. Amit még tudni kell, az anyuka hétköznap esetleg 1x főz, akkor is valami egyszerűt, előre bekészítettet. Hétvégén szokott még főzni, akkor viszonylag valami normálisabbat. Hetente-2 hetente mossa ki a ruhákat mosógéppel, de arra is lusta hogy bepakolja a gépbe a ruhákat, pedig mindig a gyerekei teregetnek ki és szedik le a ruhákat a szárítóról. Ez az anyuka nem végez semmi megterhelő munkát (nem fizikai), 8-9 órát dolgozik max az is irodai munka. Az utazás sem fáraszthatja ki, mert oda-vissza kocsival jön, ami kb 15-20 perc. Az egyedüli amit megcsinál az a mosogatás, de egyébként azt se szívesen, ebbe is besegítenek a gyerekei amikor a szülők valahova kiruccannak.

Így összegezve nektek mi a véleményetek az ilyen nőkről?

2016. nov. 30. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
96%

"Sajnos magyar anyák többsége igénytelen, nagyon lusták. :("

A tied meg, sajnos, a fogamzásgátláshoz is hülye volt, pedig legalább erre figyelhetett volna.

2016. dec. 1. 10:07
 32/85 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi nem vilagos azon, hogy az anyuka a furdoszobat sem takaritja es a konyhat sem, esetleg 2 hetente 1x. Azon kivul a gyerekek szoktak a nappalit es a konyhat is, ez vilagosan le is volt irva, csak latom egyeseknek nehez az ertelmezes.

A masik meg: az normalis, hogy centimeterekben all a haloszabajaban a szonyegen a por, a haj, a kosz? Akkor ti is igenytelenek vagytok, de nagyon. Vagy az normalis, hogy a kedves anyuka a SAJAT szobajaban sem kepes rendet tartani ahol kb csak o tartozkodik? Ahova a gyerekei be se mennek. Vagy talan a szulo szobajanak kitakaritasa is a gyerek dolga? Na erre valaszoljon mar valamelyik megmondoember.

2016. dec. 1. 10:28
 33/85 anonim ***** válasza:
19%

Mit vártál ezektől kérdező ? Ezen az oldalon az anya tökéletes istennő, aki nem csináljon semmit, mert a férje főzzön, mosson helyette munka után. A gyereket is vele születnék meg, ha lehetne. A gyerek pedig már iskola mellett dolgozzon.

Én elítélem az ilyen lusta teheneket, akik elnézik, hogy tiszta kosz legyen a lakás és képes mindennel a gyerekeire várni.

2016. dec. 1. 11:06
 34/85 anonim ***** válasza:
78%

Nekem az az érdekes, hogy az összes Grimm mesében nincs annyi sanyarú sorsú, dolgoztatott gyerek, mint a gyakorin két nap alatt.

Illetve két kategória van, a sanyarú hamupipőkék, akik szín jeles bizonyítvány mellett takarítják ki az egész házat. És azok, akiknek a csóró, proli szülei egy sza.ros 60 ezres cipőt nem képesek venni, vagy egy új 500 ezres telefont, félévente.

Kérdező: sebaj, nem sokára külön költözöl, éled a saját életed, és ha majd neked lesz gyereked, akkor megmutathatod, hogy hogy kell ezt munka mellett csinálni, hogy a gyereknek ne kelljen megszakadni a munkában!

2016. dec. 1. 11:14
 35/85 anonim ***** válasza:
54%

" az anyuka a furdoszobat sem takaritja es a konyhat sem, esetleg 2 hetente 1x. Azon kivul a gyerekek szoktak a nappalit es a konyhat is, ez vilagosan le is volt irva, csak latom egyeseknek nehez az ertelmezes.

A masik meg: az normalis, hogy centimeterekben all a haloszabajaban a szonyegen a por, a haj, a kosz? "

Szerintem meg hazudsz, ennyi. Ha nem tetszik ami ott van akkor takaritsd ki te. Ki mondta hogy az anyad/feleseged a te hazicseleded? Ritka egy undorito ember vagy.

2016. dec. 1. 11:24
 36/85 anonim ***** válasza:
5%
Nem a kérdező ritka undorító ember, hanem az igénytelen, lusta anyja. És miért hazudna ? Vannak ilyen nők. Én élőben is láttam. Nem szégyelte, hogy tiszta kosz a lakás és a mosogatóban áll a mosatlan.
2016. dec. 1. 11:35
 37/85 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező!

Olyan lakásban, ahol nem állat módjára élnek az emberek, nem kell naponta felnyalni mindent, mert az már beteges.

Normáliséknál szokás az előszobában papucsra váltani, nem szemetelni, morzsázni.

Én 64 éves elmúltam, a férjem 69 éves, eljöhetsz hozzánk, nálunk a földről megeheted a túrós csuszát.

Pedig a konyha kivételével általában 2 hetente kerül sor 1-1 helységre.

A fürdőt pedig mindenki maga után takarítja, ez kultúremberek esetén evidens.

Kimászol a kádból, vagy a zuhanyzóból, neked a kötelességed magad után rendbe tenni és ez a WC-re is érvényes. Feltörölni is az töröl fel, aki a tócsát csinálta.

Hálószoba? ... ahol legfeljebb alusztok?

Miért nem elég azt egy dolgozó nőnek 2 hetente felporszívózni?

Ja, mert ti cipőben járkáltok be, azt vallva, hogy a lakás van értetek, nem ti a lakásért! ... kivéve az asszonyt, aki ledolgozza a magáét és cselédnek nézitek?

Ha te vagy a férj és szúrja a szemedet valami, akkor csináld meg magad!

Garantáltan a házasságodnak is jót fog tenni a szemléletváltásod!

Az pedig, hogy a gyerekek megcsinálják a saját részüket, nagyon rendben van, több szót nem is érdemel.

Főzés?

Miért kellene hétköznap minden este főznie bárkinek is?

A gyerekek esznek az iskolában főtt ételt délben - este már egészségtelen is - hétvégén pedig kapnak rendes ételt, mert főz az anyjuk, tehát a probléma kipipálva.

Ha te a DOLGOZÓ férj vagy, napközbeni étkezésed megoldott valamilyen formában, gondolom nem éthordóban lötyögtetnéd otthonról a kelkáposzta főzeléket fasírttal.

Ha NEM DOLGOZOL, akkor tessék szépen megoldani az egyéni főtt ételes gondjaidat, egy lecsóval, egy paprikás krumplival, egy-egy főzelékkel, vagy levessel, esetleg hozass magadnak kaját, hétvégén, - amiből marad hétfőre is - pedig telerakhatod a gyomrodat a házival.

Amúgy pedig hétköznap is főz 1x az anya, amiből másnapra is kell maradjon, tehát a férj eget rengető problémája heti 2 napra korlátozódik, de gondolom akkor sem éhezik/éhezel.

Ha az anyós vagy, akkor törődj a magad dolgával, vagy főzz meg a fiacskádnak!

Akárki is vagy, elsődlegesen nagyon szégyelld magad!

2016. dec. 1. 11:59
 38/85 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem nem a férj. " A lenti fürdő miatt állandóan hisztizik, hogy a gyerekek ne menjenek oda be, mert az az övé meg a gyerekek édesapjáé, tehát evidens hogy csak ők 2-en használják" Szerintem egy hisztis gyerek. Tuti nem felnőtt, mert akkor tudná, hogy a munka mennyivel megterhelőbb mint a suli. 7-8 óra gimiben? Nekünk ennyi sosem volt. Ebben gondolom már valami különórák is benne vannak, amiket a "lusta" anya fizet. Plusz egy ór5 45 perc, közte vannak 10-15 perc szünetek, meg olyan nyalánkságok, mint ének óra meg osztályfőnöki óra. Nehogymár te ezt össze hasonlítsd a 8-9 óra melóval, még ha "csak" irodai is. Nekem az a véleményem erről az anyáról, hogy vagy nagyon türelmes, vagy nem tudja, hogy a gyerek mit össze pocskondizálja őt a háta mögött. Ha én lennék ez az anya, akkor nem tudom mit csinálnék. Ha az itt nyafogó gyerek elmúlt már 18, akkor penderíteném kifelé, csak a rend kedvéért, hogy rájöjjön, milyen kemény dolog a munka. Ha nem, akkor meg semmit nem csinálnék meg, se vásárlás, se "egyszerű" főzés, se "normálisabb" főzés, se mosogatás. Felmosni hetente egyszer normális emereknél bőven elég. Ha nálatok többször kell, akkor nagyon koszosak lehettek. A többivel szerintem túlzol. De ha nem, akkor se érdekeljen, te takaríts magad után, anyádat meg hagyd békén, különben nagyon korán megtudhatod milyen "csak" 8-9 órát dolgozni egy nap.
2016. dec. 1. 12:45
 39/85 A kérdező kommentje:

#36 itt maximum te vagy az undorito, latszik rajtad hogy te is egy lusta, semmirekello, nonek nem nevezheto ember vagy. Visszataszito ez a nagy foku igenytelenseg. A masik meg: pont nem erdekel mit hiszel el es mit nem, hidd el en attol meg nyugodtan fogok aludni. Na meg egy idegenekkel teli oldalon miert hazudnek? Ennyi logikad van, mint egy konek.

Tobbiek is erdekes csak azt szurjak ki, hogy 9 orat dolgozik az anyuka, ki van irva hogy MAX 9, ami 10-bol elofordul max 1x. 8 ora munka jo megterhelo. Ja es normalis gimiben, ami ugyebar nem egy szakmunkaskepzo, siman elofordul a 7 ora, de akik 8 altalanost vegeztek azoknak mit magyarazzak?

2016. dec. 1. 13:29
 40/85 anonim ***** válasza:
25%
egyaltalan nem normalis, h ennyire nem takarit. de mint irtad, a konyhat nem is igazan hasznalja. ne foglalkozz az o terevel, kozos helyisegeket meg tuleled kitakaritani heti 1-2*. lehet en is koszos vagyok, de porszivozast, felmosast en is heti 1* csinalok. fozni azt sokat szoktam, de a mosatlant utalom utana... meg ahogy latom az irasodbol, nagyobb vagy mar es akar te is meg tudnal fozni magadnak tobb napra, anyud gondolom adna ra penzt vagy vasarolna hozza. es egyebkent en pl a szellemi munka utan jobban le voltam faradva, mint a fizikai utan.
2016. dec. 1. 13:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!