Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményed az ilyen...

Mi a véleményed az ilyen lusta nőről/anyáról?

Figyelt kérdés

Olyanról, aki szinte semmilyen munkából nem veszi ki a részét, a gyerekeitől várja el, hogy takarítsák a házat. Amit csinál ez az anya: esetleg 2 hetente felmos a nappaliban és a konyhában (de általában még ennyiszer se), a gyerekei szokták a nappalit és a konyhát felmosni/kisöpörni, na meg a fenti emeletet is: a szobájukat, valamint a fenti előszobát, fürdőt, lépcsőt is ők takarítják (amivel nem is lenne probléma, mert ők vannak csak fent). Viszont a lenti rész sosincs kitakarítva, ugyanis az anyuka semmit se csinál, mint említettem ha 2 hetente 1x felmos már lehet sokat mondok. A lenti fürdő miatt állandóan hisztizik, hogy a gyerekek ne menjenek oda be, mert az az övé meg a gyerekek édesapjáé, tehát evidens hogy csak ők 2-en használják, még sincs kitakarítva az se, esetleg olyan számban megy a fürdő takarítása ahogy a nappalié. A lenti hálószoba 1x nem volt kiporszívózva, a szőnyegen centiméterekben áll a por/haj/szösz. Ezt a szobát is csak a szülők használják. Amit még tudni kell, az anyuka hétköznap esetleg 1x főz, akkor is valami egyszerűt, előre bekészítettet. Hétvégén szokott még főzni, akkor viszonylag valami normálisabbat. Hetente-2 hetente mossa ki a ruhákat mosógéppel, de arra is lusta hogy bepakolja a gépbe a ruhákat, pedig mindig a gyerekei teregetnek ki és szedik le a ruhákat a szárítóról. Ez az anyuka nem végez semmi megterhelő munkát (nem fizikai), 8-9 órát dolgozik max az is irodai munka. Az utazás sem fáraszthatja ki, mert oda-vissza kocsival jön, ami kb 15-20 perc. Az egyedüli amit megcsinál az a mosogatás, de egyébként azt se szívesen, ebbe is besegítenek a gyerekei amikor a szülők valahova kiruccannak.

Így összegezve nektek mi a véleményetek az ilyen nőkről?

2016. nov. 30. 21:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
97%
de ezt miért nem beszélitek meg anyukátokkal? hogy szívesen besegítetek ti is, de akkor arányosan! írjatok egy heti beosztást, nem vicc, ez működik, egy családban mindenkinek meg kell, hogy legyen a feladata. Legyen egy heti órarend hétfőtől vasárnapig, hogy kinek mi a feladata. Heti 2 takarítás (porszívózás, felmosás), hétvégén portörlés is, szemétkivitel, mosogatás, főzés, bevásárlás, mosás, teregetés, vasalás, varrás, cipőpucolás, csekkbefizetés, hólapátolás, kertrendezés stb. Nyilván ebből a szülőknek kötelessége a nagyobb részt felvállalni, szóval arányosan, de írjatok egy beosztást. Azért egy középkorú anyának is lehetnek súlyos lelki gondjai, amikről nem beszél, amíg mások az alkoholhoz nyúlnak lazítóként, addig mások meg a henyéléshez, semmittevéshez, így kapcsolódnak ki, így dolgozzák fel a stresszt, ami éri őket nap mint nap. Én két lány anyukája vagyok, nagyon nehéz ám mindig minden téren helyt állni. Legyek jó a munkahelyemen is, teljesítsek, mert elveszítem az állásom, legyek jó a férjemnél is, mert amúgy elválunk, legyen rendben a ház és minden, a gyerekeknek is meglegyen ami kell... Egy anyát rengeteg stressz éri nap mint nap, neked lehet, hogy csak úgy tűnik, hogy beautózik az irodába, közben áll a dugóban, lehet, be sem ér időben, ki tudja mi várja a melóhelyén, annyi rosszindulatú ember van, mindenki mindenkit fúr, de azért este is legyen jó nő, ha a férje hazaér, és gondoskodjon két kamasz jövőjéről, akik folyton lázadoznak... Abba is gondolj bele, hogy vajon anyukád boldog? Ilyen életre vágyott gyerekként? Hogy gürizzen és otthon is helyt álljon mindig? Csak a filmekben vannak ilyenek, a valóság nagyon más. Ha ezeken a felszínes dolgokon túllépsz és próbálod őt magát megérteni, akkor már közelebb kerülsz a megoldáshoz.
2016. nov. 30. 22:00
 12/85 anonim ***** válasza:
88%

Van erre valami paragrafus, hogy egy nőnek kötelessége meló után mindennap bevásárolni (mert a hűtőbe, kamrába nem magától repül oda a kaja), főzni, mosogatni, felmosni, porszívózni és kerti munkát végezni? Ha van, tedd már meg, hogy belinkeled. Érdekes módon az, hogy az emeletet többen rendben tartják - ami feltehetőleg nem napi porszívózást, felmosást jelent - marha nagy munkának látod, a napi bevásárlást, heti többszöri és hétvégi főzést, kerti melót már nem, apuka is rokkant ahhoz, hogy végigtoszogassa a parvist, porszívót a földszinten.

Te vagy valami hisztis kamasz vagy, aki beleszakad néhány bugyi kiteregetésébe, vagy az anyós. Törődj a magad dolgával, a saját házadat majd naponta kétszer végig is nyalhatod akár a nyelvecskéddel is, addig se hülyeségek lotyogására használod.

2016. nov. 30. 22:01
 13/85 anonim ***** válasza:
96%

Az anyukád?

omg! Akkor értem az indulatod, azt hittem egy minden lében kanál szomszéd. Ebben az esetben tényleg értelmetlen a konstruktív párbeszéd.

A szokásos felnőtt rizsát lehet nyomni, beszéljünk erről 20 év és élettapasztalatok után, meg ne ítélj hogy ne ítéltess, meg hasonlók. Saját bőrömön tapasztaltam hogy ez falrahányt borsó most, de 20 év múlva érteni fogod, mikor látod hogy anyud milyen cipőben járt anno, min ment át.

Valamikor meg kell tanulnod ellátni magad, ne akarj felesleges pofonokat az élettől, főleg ne haragudj a tükörre!

2016. nov. 30. 22:02
 14/85 anonim ***** válasza:
27%
Ez nem a gyerek mert E/3ban beszél
2016. nov. 30. 22:05
 15/85 anonim ***** válasza:
76%

Ne hasonlítsd össze az iskolát a munkával, 8-9 óra egy irodában kb. 10x olyan fárasztó, mint a suliban egy egész hét. Majd ha felnősz, akkor megtudod.

Egyébként kár volt kiírnod a kérdést, nem nagyon fognak neked igazat adni, anyuka azt csinál a saját házában, amit akar, te meg költözz el, ha nem tetszik.

2016. nov. 30. 22:06
 16/85 A kérdező kommentje:

Azt irok ki amit akarok. Nem mellesleg nem kell igazat adni, nem en vagyok igenytelen. De eleg valoszinu, hogy az ide valaszolgatok is mind ilyen igenytelen, semmirekello, lusta nok. Faj az igazsag? Hat ez van, gondolom sokan magukra ismertek a leiras alapjan, eleg ha korbeneznek a hazukon ami uszik a mocsoktol.

A kerdes szempontjabol meg teljesen lenyegtelen hogy ki vagyok, nem en nem vegzem el a napi teendoimet. De ti nyugtassatok csak magatokat azzal, hogy mindent jol csinaltok. Aki ennyire nem kepes helytallni, az ne vallaljon gyereket. A masik meg, arra erdekes modon nem kaptam valaszt, hogy ha forditott esetben ugyanez lenne egy gyerekkel, akkor is ennyire megertoek lennetek? Ja, hogy nem. Az osszes ilyen noszemely kudarcot vallott mint anya, de ugyis mint haziasszony, jobb ha ezt meg most megtudjatok.

2016. nov. 30. 22:34
 17/85 anonim ***** válasza:
85%

Szóval, az anyádra panaszkodsz?

Mesélj, miért akadtál ki anyádra ennyire? el kellett porszívóznod a nappalit? Beleszakadtál abba a marha nagy házimunkába, ugye?

2016. nov. 30. 22:44
 18/85 anonim ***** válasza:
86%

"mind ilyen igenytelen, semmirekello, lusta nok. Faj az igazsag"

Röviden? Te egy elmebeteg tisztaságmániás barom vagy.

És kurkászol más életében. Valószínű ez az egyetlen örömöd. Sajnállak.

2016. nov. 30. 23:01
 19/85 anonim ***** válasza:
85%
A munkahelyi stresszt, csak az tudja elképzelni, aki már dolgozott. Sokkal jobban lefáraszt, mint bármi más. És nem értem, a gyerek miért ne segithetne a szülőnek a házimunkában.
2016. nov. 30. 23:26
 20/85 anonim ***** válasza:
78%

" ha forditott esetben ugyanez lenne egy gyerekkel, akkor is ennyire megertoek lennetek? "

Igen, amennyiben a gyerek eltartja az anyját, a saját házában, amiért ő dolgozott meg, gondoskodna a teli hűtőről/kamráról, rendben tartaná a konyhát, a kertet, mosna rá, és az anyjának csak annyi dolga lenne, hogy a saját szobáját takarítja, meg néha kitereget.

Ostoba, hisztis kis pitsa.:D

2016. nov. 30. 23:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!