Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy ilyen anyáról meg kell...

Egy ilyen anyáról meg kell emlékezni?

Figyelt kérdés

Az édesanyánk alkoholista és agresszív volt. 14 éves koromba, miután a 12 éves húgom után dobot egy baltát és megsérült, állami gondozásba kerültünk. 18 éve voltam mikor meghalt, ennek már 10 éve.

A húgom a közösségi oldalon megosztott egy képet amire az van írva, hogy gyújtsunk egy gyertyát azokért az édesanyákért akik már nem lehetnek köztünk.

Felhívtam, kérdeztem mi volt az? Azt mondta, hogy mégis csak az anyánk volt és most már kimehetnénk hozzá együtt a temetőbe, hogy legalább egy szál virágot vigyünk.

Most komolyan, egy ilyen nőről meg kell emlékezni ???

Annyi rosszat tett velünk, hogy leírni is napokig tartana, soha egy józan pillanata ne, volt.

2016. máj. 1. 10:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
34%
Dehogy kell. Miért kéne? Egyáltalán nem kötelesség. Attól mert életet adott neked,még nem kötelező szeretni meg megemlékezni. Az én anyám még él. De sz*rom le az anyáknapját. Ő sem köszöntött fel soha, mellesleg már évek óta nem is láttam. Tisztelem,mert Isten azt mondja, hogy "Tiszteld anyádat,s apádat,hogy hosszú ideig élj a földön." Rosszat sem mondok róla,de nem érdekel hol van,mit csinál stb... Nyilván ha meghalna elmennék a temetésére,de nem járnék ki hozzá.
2016. máj. 1. 10:31
 2/14 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Az ilyen "anyát" el kell felejteni...
2016. máj. 1. 10:33
 3/14 anonim ***** válasza:
98%

Egy nagyon fontos dolgot megtanított nektek, azon kívül, hogy a világra hozott titeket:

megmutatta, hogyan nem szabad élni, gyerekeket nevelni, családi szeretetet nyújtani... egész életetekben van/lesz egy olyan példa előttetek, amit soha-soha nem szabad követni!!

2016. máj. 1. 10:33
 4/14 anonim ***** válasza:
97%

Nem kötelező, de nem is tilos. Úgy tűnik a húgod már nem neheztel anyádra. Lehet valahogy úgy látja, hogy az is valaminek a következménye, hogy ő ilyen lett. Bizonyos értelemben egy tragédia, hogy valaki ilyenné válik.

Hogy lett amúgy ez anyádból?

Ja és a lényeg. Nagyon legyél résen, hogy akaratod ellenére ne jöjjön elő belőled ez a rossz minta. Sokszor van, hogy a gyerek a szülő rossz mintáihoz nyúl, amikor jönnek az életben a nehézségek.

2016. máj. 1. 11:00
 5/14 anonim ***** válasza:
57%
Én kimennék mert bármi történt az meg történt és szerintem a megbocsájtás a legfontosabb... mert ha meg bocsájtol felszabadul a lelked és nyugodtabban élsz és nem ez fogja irányitani az életed de amig nem bocsajtasz meg nem engeded el addig reszed marad es gondolkozol rajta ... Szerintem menj ki ..
2016. máj. 1. 11:03
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én ki se tenném a lábam a házból egy ilyen ember miatt
2016. máj. 1. 11:11
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó válaszolónak igaza van. ennek nem anyukátok számára van jelentősége, hanem a tesód számára. Úgy döntött hogy elengedi a rossz emlékeket.Könnyebb lesz így az élete, ne vond kérdőre érte, de ha te úgy érzed nem menj ki vele a temetőbe.

Hidd el tudom miről beszélek.... harminc éven keresztül gyűlöltem apámat. óriási megkönnyebbülés volt mikor elengedtem ezt a haragot (apám halála után)

2016. máj. 1. 11:11
 8/14 anonim ***** válasza:
az ötös válaszolóra gondoltam.
2016. máj. 1. 11:12
 9/14 anonim ***** válasza:
Kövezzetek meg, de a halál senkit nem mentesít fel az alol, hogy milyen volt az életben. Nyilván nem egyből lett alkoholista, és rossz anya, de az ilyen ne akarjon gyereket, vagy adja oda egy normális családnak, kezeltesse magát stb. Ha meg sem próbált jobb ember lenni, akkor jó helyen van.
2016. máj. 1. 11:21
 10/14 A kérdező kommentje:

Mióta az eszemet tudom ilyen volt, az évek alat csak rosszabb-rosszabb lett. Csak azért nem kerültünk előbb állami gondozásba, mert apánk nem ivott annyira, meg hát vidéken akkoriban szerintem nemis foglalkoztak vele annyira.

Nem haragszom ra, de kétszínű dolognak tartom, hogy most én kimenjek a temetőbe hozzá.

2016. máj. 1. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!