Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról az...

Mi a véleményetek arról az anyáról, aki a tini lányának megtiltotta, hogy anyának szólitsa? (többi lent)

Figyelt kérdés

Férjem előző házasságából származó lányáról van szó.

Az anyja megkérte, hogy ne anyunak szólitsa, hanem a saját nevén. Azzal az indokkal, hogy akkor öregnek érzi magát. Szerintem ultra gáz.

Én örülök, hogy a gyerekeim anyának szólitanak, büszke vagyok rá. Pedig én csak 28 éves vagyok, ő pedig 37.

Mi a véleményetek az ilyen anyáról?

2015. aug. 10. 12:00
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
11%
Én is lennék ha az anya/apa megszólítás rám irányulna. Na de nem is fogok gyereket szülni, az biztos. Amúgy meg ismerek emereket akik saját maguktól nevükön szólítják a szüleiket.
2015. aug. 10. 12:08
 2/31 anonim ***** válasza:
5%
*én is rosszul lennék
 3/31 anonim ***** válasza:
90%

Nekem fura nagyon. Nem hiszem, hogy ettől fiatalabb/öregebb lenne. Na meg 37 évesen azért még nem öreg valaki.

Ha a lányának ez nem gond, akkor az ő dolguk. Ha a lányt ez bántja, akkor sajnálnám szegényt.

Én sose tennék ilyet, de ebből az egy momentumból még nem gondolnám, hogy rossz anya lenne. Ez nagyon sok mindentől függ. Ha egyébként minden rendben, hát oké fura, de nem érdekel. Ha viszont sok más ilyen is van, akkor gáz.

4/31 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem meg nagyon szép név az anya, és szerintem nem öregítő, hanem fiatalító, mert a gyermekkel együtt újra átélheti a felhőtlen jelenben élést, és a gyerek nem öregít, hanem fiatalít, mert bőven ad ajándékba az anyának szebbnél szebb és boldogabbnál boldogabb nevetető élményeket.
2015. aug. 10. 12:13
 5/31 anonim ***** válasza:
82%

Nekem az a véleményem róla, hogy hülye.

Nem attól lesz öreg valaki, ahogyan szólítják, ez már valami másról szól.

2015. aug. 10. 12:19
 6/31 A kérdező kommentje:
Mesélte a lány, hogy mikor valakivel beszélt telefonon és úgy emlitette az anyját a telefonba, hogy "anyu" akkor az anyja ráförmedt, hogy miért azt mondta, hogy anyu, miért nem a nevét...
2015. aug. 10. 12:23
 7/31 anonim ***** válasza:
74%
Nekem az a véleményrem rólad, hogy a tipikus új feleség vagy, aki nagyítóval keres hibát a régiben, hogy aztán utálhassa és jobb lehessen nála. Tényleg olyan fontos kérdés ez, hogy ki kell írni? Biztos rosszul esik a lánynak, de nincs olyan szülő aki soha ne okozna kellemetlenséget a gyerekének - túl fogja élni.
2015. aug. 10. 12:25
 8/31 anonim ***** válasza:
85%

És most csámcsogjuk ki közösen, hogy milyen sz@r anya az első feleség?

Ha csak ennyi a "perverziója", hogy nem szeretné, hogy anyának szólítsák, de mellette ellátja-szereti a gyermekét, akkor nincs különösebben rossz véleményem róla, annak ellenére, hogy 19 éves korom óta "mamáz"-nak a gyermekeim, és szeretem hallani, és büszke vagyok erre.

Még mielőtt: 20 éve élek ugyanazzal a férfivel, gyerekeim apjával, tehát nem vagyok elhagyott első feleség.

Az meglehet, hogy mivel te, a második feleség majd 10 évvel fiatalabb vagy, tehát a volt férj is jóval fiatalabbal kezdett, esetleg párkapcsolataiban megkapta már, hogy "öreg", azért próbál ilyenekkel fiatalabbnak látszani, hogy keresztnéven szólítsa a lánya is. Ettől ugyan nem lesz fiatalabb, semmi köze az egésznek a korhoz, valószínűleg ő is rájön majd.

Mindenesetre több önbizalmat, kiegyensúlyozott párkapcsolatot, boldog anya-gyermek viszonyt, és kevesebb ítélkezőt kívánok neki!

2015. aug. 10. 12:34
 9/31 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem a nő nem 100-as!
2015. aug. 10. 12:37
 10/31 anonim ***** válasza:
40%
A nárcizmus (beteges, hiú önimádat) egyik megnyilvánulási formája.
2015. aug. 10. 12:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!