Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról az...

Mi a véleményetek arról az anyáról, aki a tini lányának megtiltotta, hogy anyának szólitsa? (többi lent)

Figyelt kérdés

Férjem előző házasságából származó lányáról van szó.

Az anyja megkérte, hogy ne anyunak szólitsa, hanem a saját nevén. Azzal az indokkal, hogy akkor öregnek érzi magát. Szerintem ultra gáz.

Én örülök, hogy a gyerekeim anyának szólitanak, büszke vagyok rá. Pedig én csak 28 éves vagyok, ő pedig 37.

Mi a véleményetek az ilyen anyáról?

2015. aug. 10. 12:00
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
40%
Hááátttőőőőő.... Ilyent még nem hallottam. Nagyon régen volt az a szokás, hogy magázták a gyerekek a szülőket, de akkor is Maga, vagy Ön, édesanyám, édesapám, szóval még azt sem mondhatom, hogy az anyuka régi módi. Öregnek érzi magát... Én akkor sem tiltanám meg a gyerekemnek, ha öregnek érezném magam. Ha amúgy szereti a gyereket, meg törődik vele, akkor okés, de így is furcsa. 21/L
2015. aug. 10. 12:54
 12/31 anonim ***** válasza:
13%
Vagy a lánynak nem ő az igazi anyukája, és a lány nem tud róla.
2015. aug. 10. 13:03
 13/31 anonim ***** válasza:
79%

egyes, te hány éves vagy, 12? max 15, ilyen hozzáállással.

igenis hülye dolog a gyerektől elvárni, hogy ne anyunak szólítsa a saját anyját...eddig hogy szólította?

beteges, önző dolog.

2015. aug. 10. 13:38
 14/31 anonim ***** válasza:

Jajjjjjjjjjjj. Ez az "öregnek tűnök"... Minek szült akkor gyereket, igazán ő tehet róla, nem a kislány...

Extrém furcsállom, az a helyzet. Ha jól néz ki, aktív az, az szerintem a lényeg a fiatal(os)ságban, nem az, hogy van-e egy lányunk...

De normális ember örül, ha a gyermeke anyának szólítja, én igazán nem fogom bánni, ha olykor a nevemen szólít, de picit szomorú lennék, ha soha nem lennék neki "anya". Ez kedves dolog és nagy ívben teszek rá, hogy most mások emiatt milyen korúnak néznek (bár én megoldom, mert nem szülök korán)... De én már azt sem értem, miért baj, ha annyi évesek vagyunk, amennyik... Tartsuk magunkat jó karban, annyi. A korunk egy aprócska tény, miért lennénk attól kevesebbek? S csak mert valaki anya, még nem öreg.

Szóval nem értem, s ha érteném valahol, akkor is azt gondolnám, hogy az anya-gyermek kapcsolat (amit persze nem a megszólítás jelent, de értitek, az is része) pár nagyságrenddel fontosabb, mint az, hogy most öregnek néznek-e miatta...

Inkább a gyermekem (ráadásul tinilány, olyan érzékenyek tudnak lenni, s eme témánál úgy érzem, joggal) lelki élete érdekelne s nem a saját félreértelmezett nem is tudom, mim. Nem ismerem az anyát, de nem vet rá valami jó fényt ez az egész, sajnálom a lányt.

2015. aug. 10. 14:31
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom direkt élvezi, hogy a lányom Maminak hívja.

Volt hogy ültünk a játszón, és a lányom hívta, hogy "Mami, gyere hintázni". Ugye, anyós szalad, mire egy másik anyuka megjegyzi, hogy milyen furcsa neki, hogy a gyerek maminak hívja az anyját.

Bár anyósom hajnali négykor, az első kávé előtt néz ki negyvennek.

A hivatalos kora 55.

Amúgy kérdező: én úgy állok hozzá, hogy mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.

Szvsz nem tartom helyesnek, de ezt csak anya-lánya oldhatja meg.

2015. aug. 10. 14:32
 16/31 anonim ***** válasza:
50%
Pszichológiai eset. Azt megmondni, hogy mitől következett be, ennyiből nem lehet. De olyan nincs, hogy valaki egyfelől szereti a lányát és szülőként viselkedik, ugyanakkor irtózik ettől a megszólítástól. A tini lány nem biztos, hogy képes ezt kideríteni (nem is ajánlanám), ellenben az apa - a közös gyermek okán - tisztázhatja az okokat. Sőt, valójában ez kötelessége is. Ha még nem vette észre magát, figyelmeztetheted erre. Más vonatkozásban nem a te feladatod megoldani a helyzetet, eközben te lehetsz jóban a leánnyal.
2015. aug. 10. 14:51
 17/31 anonim ***** válasza:
87%
Ugh, jön a sok önjelölt profilozó a diagnózisával.
2015. aug. 10. 14:58
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
a legjobb barátnőm is úgy szólítja mindig az anyját hogy Ilona . bár nem az anyja találta ki. egészen kicsi korától, valahogy nem akarja használni az ,, anya" szót .
2015. aug. 10. 16:36
 19/31 anonim ***** válasza:
67%
az okébb, ha a gyerek magától nem szólítja anyának az anyját, bár fura. de hogy az anyja saját maga megtiltsa neki????
2015. aug. 10. 18:56
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Fura az biztos. Nekem nagyanyám játszotta el azt,hogy nem mutatkozott velem sehol, nem látogatott stb, mert azt mondta, ő 52 évesen még öreg nagymamának. Hát van ilyen is ezek szerint.

Érdekes amúgy

2015. aug. 10. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!