Mi a véleményetek arról az anyáról, aki a tini lányának megtiltotta, hogy anyának szólitsa? (többi lent)
Férjem előző házasságából származó lányáról van szó.
Az anyja megkérte, hogy ne anyunak szólitsa, hanem a saját nevén. Azzal az indokkal, hogy akkor öregnek érzi magát. Szerintem ultra gáz.
Én örülök, hogy a gyerekeim anyának szólitanak, büszke vagyok rá. Pedig én csak 28 éves vagyok, ő pedig 37.
Mi a véleményetek az ilyen anyáról?
egyes, te hány éves vagy, 12? max 15, ilyen hozzáállással.
igenis hülye dolog a gyerektől elvárni, hogy ne anyunak szólítsa a saját anyját...eddig hogy szólította?
beteges, önző dolog.
Jajjjjjjjjjjj. Ez az "öregnek tűnök"... Minek szült akkor gyereket, igazán ő tehet róla, nem a kislány...
Extrém furcsállom, az a helyzet. Ha jól néz ki, aktív az, az szerintem a lényeg a fiatal(os)ságban, nem az, hogy van-e egy lányunk...
De normális ember örül, ha a gyermeke anyának szólítja, én igazán nem fogom bánni, ha olykor a nevemen szólít, de picit szomorú lennék, ha soha nem lennék neki "anya". Ez kedves dolog és nagy ívben teszek rá, hogy most mások emiatt milyen korúnak néznek (bár én megoldom, mert nem szülök korán)... De én már azt sem értem, miért baj, ha annyi évesek vagyunk, amennyik... Tartsuk magunkat jó karban, annyi. A korunk egy aprócska tény, miért lennénk attól kevesebbek? S csak mert valaki anya, még nem öreg.
Szóval nem értem, s ha érteném valahol, akkor is azt gondolnám, hogy az anya-gyermek kapcsolat (amit persze nem a megszólítás jelent, de értitek, az is része) pár nagyságrenddel fontosabb, mint az, hogy most öregnek néznek-e miatta...
Inkább a gyermekem (ráadásul tinilány, olyan érzékenyek tudnak lenni, s eme témánál úgy érzem, joggal) lelki élete érdekelne s nem a saját félreértelmezett nem is tudom, mim. Nem ismerem az anyát, de nem vet rá valami jó fényt ez az egész, sajnálom a lányt.
Anyósom direkt élvezi, hogy a lányom Maminak hívja.
Volt hogy ültünk a játszón, és a lányom hívta, hogy "Mami, gyere hintázni". Ugye, anyós szalad, mire egy másik anyuka megjegyzi, hogy milyen furcsa neki, hogy a gyerek maminak hívja az anyját.
Bár anyósom hajnali négykor, az első kávé előtt néz ki negyvennek.
A hivatalos kora 55.
Amúgy kérdező: én úgy állok hozzá, hogy mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.
Szvsz nem tartom helyesnek, de ezt csak anya-lánya oldhatja meg.
Fura az biztos. Nekem nagyanyám játszotta el azt,hogy nem mutatkozott velem sehol, nem látogatott stb, mert azt mondta, ő 52 évesen még öreg nagymamának. Hát van ilyen is ezek szerint.
Érdekes amúgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!