Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy ilyen anyáról meg kell...

Egy ilyen anyáról meg kell emlékezni?

Figyelt kérdés

Az édesanyánk alkoholista és agresszív volt. 14 éves koromba, miután a 12 éves húgom után dobot egy baltát és megsérült, állami gondozásba kerültünk. 18 éve voltam mikor meghalt, ennek már 10 éve.

A húgom a közösségi oldalon megosztott egy képet amire az van írva, hogy gyújtsunk egy gyertyát azokért az édesanyákért akik már nem lehetnek köztünk.

Felhívtam, kérdeztem mi volt az? Azt mondta, hogy mégis csak az anyánk volt és most már kimehetnénk hozzá együtt a temetőbe, hogy legalább egy szál virágot vigyünk.

Most komolyan, egy ilyen nőről meg kell emlékezni ???

Annyi rosszat tett velünk, hogy leírni is napokig tartana, soha egy józan pillanata ne, volt.

2016. máj. 1. 10:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A halál tényleg nem mentesít. A halál abban segít, hogy kívülről lehet már látni egy életet, mint lezárt egészt. És ez, hogy már nem benne vagyunk a történetben ez valahogy átrendezheti a dolgokat.

Kérdező: az nehéz, ha már nem lehet információt szerezni anyád történetéről. Mert igazán az oldhatná fel benned, ha tudnád vele mi történt. Milyen gyerekkora volt, hogyan került össze apáddal, kit szeretett, kit nem.

Nekem nagymamámnál volt hasonló sztori, aki anyámat verte, követte, bántotta. És amikor képbe kerültem, hogy ő milyen körülmények közül jött, akkor az ezt valamennyire feloldott. Nyilván nem teszi semmissé, mert anyámban ez nyomot hagyott. És biztos bennünk is úgy, ahogy én nem is látom.

Igazából ez a nehéz és egyben a szép is, hogy ilyen sok generációs történeteket nem tovább vinni tudni.

2016. máj. 1. 12:20
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne legyél mérges a húgodra azért, mert ki szeretne menni. Mások vagytok, máshogy dolgozzátok fel. Megértem, ha te nem szeretnél emlékezni rá, de értsd meg őt is, hogy szüksége lehet mégis erre. Ha nem akarsz menni, akkor udvariasan utasítsd vissza, hogy te máshogy látod ezt, de ne vitázzatok ezen, mert fölösleges.
2016. máj. 1. 15:42
 13/14 anonim ***** válasza:
A húgodnak nem az agresszív alkoholista anyátok hiányzik. A húgodnak egy anya hiányzik, aki szerette volna őt és gondoskodott volna róla. Megmaradt benne ez az érthető hiányérzet és ezt kivetíti az egyetlen anyára, akit ismert, de valójában nem őt hiányolja. Azt az anyát gyászolja, aki anyátok lehetett volna, ha normálisabb (mert lehetett volna normális anya, ha úgy dönt). Akinek lennie kellett volna.
2016. máj. 1. 17:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Az ilyen nem anya. Ne menj ki hozzá. Nem érdemli meg, mint ahogy azt sem, hogy gyermekei lehettek. Azt írod, ha kimennél hozzá ( amit a testvéred miatt tennél), akkor az képmutatás lenne. Igazad van. Te nem azt érzed, hogy meg kellene róla emlékezni, ezért nem is kell megerőszakolni az érzéseid és azok ellen tenni. A megemlékezés mindig szívből jövő nem haragból és sérelemből. Lehet majd egyszer úgy érzed másképp lesz, lehet, hogy nem (senki nem fog elítélni), de most nem így áll a helyzet. Én megértelek. Nem kell úgy tenni, hogy másoknak megfelelj, főleg érzelmi ügyekben nem.
2016. máj. 2. 04:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!