Mit gondoltok egy olyan anyáról, aki a gyerekét hibáztatja azért, mert nem tudta kiélni magát?
Sajnos a környezetemben volt ilyen. Az anyuka folyton a lányát ostorozta, és őt hibáztatta mindenért, de legfőképpen azért, mert mondván "nem tud tőle élni, nem tudta kiélni magát". A lány amikor betöltötte a 18-at, és az anyja ismét előadta ezt a mesét, szépen elküldte az anyját a francba, mindent a fejéhez vágott, és elköltözött, dolgozik.
Milyen anya az ilyen? Miért a gyerek tehet arról, ha az anyuka nem tudja kiélni magát? Nem a gyerek kérte az életet....
Mert buta, önző és nem anyának való.
De ezt te is tudod, és ennél sokkal többet mi sem tudunk mondani.
Felesleges volt feltenni a kérdést. Ez megint csak arra jó, hogy közösen köpködjünk valakire.
Tudom hogy önző, csak nem értem.
Ha valaki ki akarja élni magát, akkor miért tartja meg a gyereket?
Mármint ismerek olyat, aki gyereket akart, szült, majd 10 évvel később jött rá ugyanez a dili.
Mert egy szülőtől sem hallod, hogy megbántam a gyereket. Sokan maguknak sem vallják be, mert generációkon keresztól azt verik mindenki fejébe, hogy a gyerek áldás, és ha te másképp érzel, akkor sosem ismered meg az igaz szeretetet blabla.
Ezért olyan nők is szülnek, akiknek amúgy kétségeik lennének az anyasággal kapcsolatban. "Majd biztos jobb lesz", de úgysem lesz.
Csak azt, hogy akkor gondolta volna meg még egyszer ezt a gyerek dolgot annak idején. Ha annyira ki akarta élni magát, miért nem várt még vele? Nyilván tudhatta, hogy egy gyerek már nem egy játékbaba, amivel akkor foglalkozik, ha épp úgy tartja kedve.
De sok hasonló szülő van, főleg a 40 felettiek között, mikor rájönnek, hogy az életük annyi volt, hogy tanultak, dolgoztak, hozzámentek az első férfihoz és jött a gyerek...
Sajnos én is hallottam már ilyenről, szerintem szégyelje magát az ilyen anya. A gyereke annó nem magától fogant meg.
nemcsoda hogy lelépett otthonról, remélem ilyenkor a gyerek tanul a szülő hibájából és tud érzelmileg normális életet élni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!