Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az baj, ha majd a...

Szerintetek az baj, ha majd a kisbabámat nem a nagyszüleihez, hanem a dédnagyszüleihez szeretném vinni?

Figyelt kérdés
Félek attól, hogy mikor náluk lenne, anya teljesen félrenevelné, nem úgy, mint mi. Anyától nagyon ritkán kaptam szeretetet, sose lehetett vele beszélgetni, mások gyerekét mindig szívesebben istápolta. Az igaz, hogy dolgozott és megvolt mindenem de, ha a nagyszüleim nincsenek, nem tudom, hogy nőttem volna fel. Nagyinál ebédeltem mindig, mert anya nem főzött, nagyihoz mentem fel délutánonként, mert anyával nem lehetett beszélgetni, nagyi tanít mostanában főzni/sütni, hogy mire megszületik a baba, jól menjen. Nagyi számomra az etalon, ő az, aki mindig mindent jól csinál. Ha néha nem úgy néz ki a ház, ahogy kéne, eszembe jut, hogy nagyinál mindig patyolat rend van. Ha főzök egy ételt, amit nagyi is mindig csinál, az jut eszembe, hogy nem olyan íze, mint a nagyié. Nagyinak mutattam meg a jegyeim, nagypapi vitt templomba, mikor első áldoztam, mert anya utált templomba járni - szerinte az nem divat -, nagyi mutatta az első imádságos verseket, szinte nagyitól tanultam meg mindent. Nagypapi volt az, aki először nem állt szóba velem, mikor elkezdtem bulizni járni, ők voltak azok, akikhez először felmentünk a párommal. Őnekik jelentettük be először, hogy terhes vagyok, noha mondtuk anyának ő is, de ő elment a piacra és csak utólag tudta meg. Ők voltak azok, akik segítettek minket anyagilag, mikor sok volt a számla. Anya múltkor mondta, hogy ugye hozom majd a gyereket hozzá? Heti 3 délutánom foglalt lenne okj-s képzés miatt, csak akkor lenne vele, mikor párom dolgozik. Az első fél évben természetesen otthonról sem tesszük majd ki a lábunkat. Mondtam neki, hogy igen, de most kételkedem. Nagyihoz sokkal szívesebben vinném, szerintem anyának öt perc után fájna tőle a feje. Nekem is mindig mondta 5 perc után, hogy nem-e hagynám már abba a monológomat? Pedig ő kérdezte meg, mi volt a suliban. Nagy bunkóság lenne az tőlem, ha nagyihoz vinném? Egy lépcsőháznyira laknak, bármikor átmehet az unokájához, de nagyinál nagyobb biztonságban érezném a babámat.
2016. nov. 18. 19:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
16%

...addig ne utasítsd el az anyukádat.

Bocsánat, tüsszentettem, ölemben a géppel, azért írtam ilyen összevisszán!

2016. nov. 18. 20:26
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

Egyvalamit már most jól véss a fejedbe: a kisbabád a TE és a PÁROD gyereke. Ti a saját meglátásotok szerint nevelitek, ti döntitek el, kire bízzátok majd jó szívvel stb. Ez legyen a fontos, ne az, hogy a család többi tagja mit akar.

Természetesen ne foszd meg anyukádat az unokájától, és a gyereket a nagymamájától. De ha nem érzed úgy, hogy teljesen nyugodt szívvel rábíznád, akkor ne tedd. Akkor találkozzanak a te jelenlétedben.

2016. nov. 18. 20:50
 13/15 anonim ***** válasza:
70%
Olyan, mintha neked inkább a nagymamád lett volna az anyukád, ő tette meg azokat a dolgokat érted, amit neki kellett volna, így teljesen természetes, hogy benne jobban bízol. Csupán udvariasságból ne bízd olyanra a gyereked, akinél nem éreznéd teljes biztonságban. Legyen együtt az unokájával bármikor, amikor te is ott vagy, esetleg egy rövid sétára elviheti a babakocsiban. De kár előre ennyit aggódni, hiszen 10-12 hónapos koráig babakocsis lesz, szóval nem kell utána rohangálni. Soha ne hagyd, hogy mások helyetted döntsenek, neked kell érezni és tudni, hol a legjobb a kicsinek, na meg már egy idő után ők is érzik, hogy nekik kivel jó, kit szeretnek igazán. Nálunk a gyerekeim pl. anyukámat szeretik, anyósomat nem, pedig szegény még csak nem is csinált semmi rosszat, egyszerűen nem ért a gyerekek nyelvén, nem tud velük játszani, inkább főz, vagy pakol, minthogy odaüljön hozzájuk. Anyukám meg lemegy gyerekbe és együtt legóznak, babáznak.
2016. nov. 18. 22:03
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :)
2016. nov. 18. 22:06
 15/15 anonim ***** válasza:
Beszéld meg velük, ha bírják nem gáz, de az én nagymamám már 76 éves és nem vinném hozzá vigyázásra sokat a gyereket mert már nem bírja annyira egy kisgyerek iramát.
2016. nov. 20. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!