Mit vigyünk ajándékba? Egyáltalán ilyenkor kell vinni valamit?
Temetés miatt 2 napra-1 éjszakára megyünk rokonokhoz. Kb 200 km-t buszozunk. Papám testvérénél alszunk.
Valószínűleg aznap csak vele fogunk találkozni, a többi rokonnal csak a temetésen. De akkor meg szerintem nem illik semmi ajándékot adni.
Januárban, papám temetésén találkoztunk néhányukkal, de előtte sok-sok évig nem.
Ha lesz halotti tor, akkor arra vigyetek valamit, legalábbis akkor úgy illik.
Ajándékot nem kell, nem szokás. A papád testvérének vihettek valami apróságot azért, hogy nála lehettek arra a pár napra, köszönetül. Bonbont vagy egy üveg bort pl.
Papa lánytestvére özvegy, van 2 lánya azoknak férje és 2-2 gyerek. Papámnak van egy bátyja, neki is van 2 lánya, és azoknak is van gyereke. És az egyik "lány" férje halt meg.
Tehát ha már ajándékot viszünk, minimum 14 főnek kéne.
Plusz van még ott "rokon", ő is egy özvegyasszony, vele együtt 15.
15 féle ajándékot elcipelni és megvenni se tudunk. :/
Nem tudjuk lesz e halotti tor. :S És arra mit vigyünk? Bort?
Mise lesz a temetés előtt.
én nem értem miért kéne 14 före vinni ajándékot, annak adtok ajándékot illetve egy üveg bort (minimum), akinál aludni fogtok, aki befogad benneteket egy éjszakára, nem pedig a Joska Pista vejének és annak a 2 lányának..
halotti torra egy tálca süteményt szokás felénk vinni.
Nem szokás ajándékot vinni temetésre. Legalábbis mifelénk. Az "ajándék" ilyenkor a koszorú vagy virág.
Ahol alszotok, neki vihettek valamit, kedvességből, hogy nála alhattok. Ha a temetés után összejön a család, akkor a gyerekeknek vihettek esetleg 1-1 csokit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!