Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek gáz ha nem tudunk...

Szerintetek gáz ha nem tudunk nagy értékben ajándékot vinni a gyereknek?

Figyelt kérdés

A bátyám lányát keresztelik egy hónap múlva. Mivel külföldön élnek csak az utazás 30 E Ft. Pályakezdőként még a 100 E-t sem kapom meg, albérletben élünk (120 euro), a párom nem dolgozik, a szülei segítenek nekünk. Lehet számolni, nem sok marad félretenni (ha egyáltalán marad). Ezen túl, most próbálunk meg gyűjteni az esküvőnkre (jövőre)...

Max., nagyon max még 5 E. Ft ot tudunk költeni ajándékra. Vagy pedig nem megyünk el és akkor 30 E. Szerintetek?

23-N

2014. márc. 18. 09:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%

Pff most komolyan esküvő??!! Mikor egy kis pár ezres ajándékot se tudtok venni?

És majd a lagzit a szüleitek fizetik ki? Párod talán munkaképtelen???

2014. márc. 18. 09:11
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

Off: te dolgozol, párod nem. A párod szülei segítenek nektek. Miért is annyira fontos most az a esküvő?

on: Szerintem a bátyádnak fontosabb a jelenléted, mint az hogy x ezer ft értékben küldj ajándékot.

2014. márc. 18. 09:12
 3/19 A kérdező kommentje:

Az esküvőnk jövőben lesz, és addig már a párom is fog dolgozni. kiszámoltuk és igen, addig félre tudjuk tenni a pénzt. Kicsit eltértél a témától...

A párom még egyetemista, nem munkaképtelen, hanem 6 plussz 4 év egyetemet jár...

2014. márc. 18. 09:13
 4/19 A kérdező kommentje:
Nem MOST lesz az esküvő, de most kell elkezdenünk gyűjteni, ahhoz, hogy jövőben ki tudjuk fizetni.
2014. márc. 18. 09:14
 5/19 anonim ***** válasza:
16%
jövőre - szóval egy év alatt a te 100 ezredből meg a párod SZÜLEINEK pénzéből lesz lagzi...de egy ajándékot nem tudtok venni, remélem majd ti nem vártok el akkor ajándékot/pénzt!!!!
2014. márc. 18. 09:15
 6/19 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem nem gáz. Mondd meg a bátyádnak, hogy most ennyit tudtok adni. Ha majd egyszer jobban álltok, valamilyen alkalommal pótoljátok. Pl. egy nagyobb szülinapi ajándékkal.
2014. márc. 18. 09:16
 7/19 Andizsuzsi ***** válasza:
88%
Nem gáz. A testvéred gondolom tudja, hogy mik a körülményeitek, és nem vár erőtökön felül ajándékot. Én személy szerint a testvérem látogatásának jobban örülnék, mint egy nagyértékű ajándéknak.
2014. márc. 18. 09:19
 8/19 A kérdező kommentje:

Akkor vázolom a helyzetet, mert ezen az oldalon nagyon gyakran az emberek csak támadni tudnak.

EBBEN az évben dolgozom egyedül csak. Jövő évtől a párom is dolgozik majd, plusz nyáron, külföldön, tehát az esküvő pénz abból lesz meg.

Jelenleg 50 E. Ft-om van megspórolva, ebből kell megoldanunk a keresztelőre való kijutást, ajándékot.

HIÁBA lesz pénzem 3 hónap múlva, ha a keresztelő most lesz. Az utolsó vasunkat is hiába adjuk oda, mert nálunk is közbe jöhet még valami, amire pénz kell.

És nem, nem a párom szülei fogják fizetni az esküvőt, bár felajánlották nem fogadtuk el..

Nem értem miért ítélkeztek...

2014. márc. 18. 09:21
 9/19 anonim ***** válasza:
29%
Keresztelőre ajándék, ez nekem új, hülye divat az biztos.
2014. márc. 18. 09:25
 10/19 anonim ***** válasza:
38%

Nem. Sőt az sem gáz, ha nem tudsz hazamenni a keresztelőre.

Tudom, tudom, most jönnek a nagyoncsaládcentrikuszsigerhisztikék és belevernek a betonba. Na de én nem nekik írom ezt, hanem azoknak, akik a józan eszüket hajlandóak használni.

Kérdező: ti külföldön laktok. Az otthoniak elvárják, hogy szíre-szóra mindenféle családi eseményre hazarohangásszatok, és eszükbe sem jut, hogy ti nem egyik honi városból mentek haza, hanem esetleg két országgal messzebbről.

Nézd, a keresztelő az nem nagy dolog, maximum a királyi családokban, de pl. a leendő angol király keresztelésekor még ott sem volt jelen mindenki.

Küldj egy szép képeslapot írjátok alá mindketten és letudva. Ha annyira kell a pénz, amint írod is, akkor spórolni kell, nem pedig szórni a pénzt. Az otthoniak pedig csak ne büntessenek titeket azzal, hogy mindenféle "családi" rendezvény címén hazarángatnak, és eszükbe sem jut, hogy az nektek mennyibe kerül.

A többit leírom privátban.

2014. márc. 18. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!