Első találkozás. Túlzás "ajándékot" vinni? Szokás ez?
A hétvégén mutat be a párom a szüleinek. Arra gondoltam,hogy az anyukájának és a hugának viszek egy-egy doboz desszertet vagy esetleg kisebb csokor virágot,de tényleg olyan szolidabbat, az apukájának meg egy üveg bort,amit a vacsorához elfogyaszthatunk. Vagy süssek süteményt? Nem néznek majd "puncsosnak"?
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon kedves gesztus, illik is egyébként.
Ha nem akarsz 3 féle dolgot venni/vinni, akkor csak süss egy tálca süteményt, azzal te magad bajlódsz, igazán szívből jön :)
Ha emiatt nyomulósnak néznek, akkor olyanok is, rá se ránts. Normális ember számára ez egy szívmelengető, kedves megnyilvánulás!
Ha csak felmennél a barátodhoz, akkor nem kellene, de mivel most bemutatásról lesz szó, akkor illendő.
A bor az rendben,bármikor felbontható, ha a papa antialkoholista lenne.
Én nem sütnék, mert nem ismered az ízlésüket, bár erről kifaggathatod előzetesen a párod. Esetleg kellemetlen, hogy kötelező dicsérni, ha nem nyeri el a tetszésüket, akkor is. Nekem is az jönne le, hogy jelezni akarod a háziasságod.Jó lesz az akkor is, ha ők mennek hozzátok:)
Vannak különlegesebb bonbonok, csokiba mártott gyümölcsök.Ezekkel nem lehet melléfogni. Virágot nő a nőnek első alkalomra - tehát nem szülinap, stb. -nem feltétlenül kell, hogy adjon. De a párod biztos elmondja, hogy mi náluk a szokás.
Ha lány vagy akkor semmiképp ne vigyél virágot.
Én a helyedbe egy tálca csoki fondue vegyes gyümölcsöt (banán, szőlő, alma, körte, szeder, stb...) vinnék, az mindig mindent visz, mert:
- Aki szereti a csokit szeretni fogja
- Aki szereti a gyümölcsöt szeretni fogja
- Aki fogyózik az sem sértődik meg, mert hát "gyümölcs" :)
Őszintén, én a bort is hanyagolnám. Egyrészt, mert ki tudja a papa mit szeret.. Édeset, félédeset, szárazat, vöröset, fehéret, rozét... Aztán ilyen 1200 ft-os Tescos asztali bort vinni tök ciki, a 6 puttyonos tojai meg azért nem túl olcsó... És még azzal is mellé lehet lőni elég könnyen. Ha a papa borszakértő, akkor azért, ha meg "kannásbort iszik sörrel" akkor meg flancolósnak néz egy jó borral.
Én vinnék a mamának valami szolid virágot, a papának egy üveg bort, a tesónak csokit.
Sütit inkább nem, mert olyan nem is tudom, nyomulós talán. Nem kell rögtön konyhatündérkedni, ráérsz vele, ha már jobban ismeritek egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!