Szerintetek gáz ha nem tudunk nagy értékben ajándékot vinni a gyereknek?
A bátyám lányát keresztelik egy hónap múlva. Mivel külföldön élnek csak az utazás 30 E Ft. Pályakezdőként még a 100 E-t sem kapom meg, albérletben élünk (120 euro), a párom nem dolgozik, a szülei segítenek nekünk. Lehet számolni, nem sok marad félretenni (ha egyáltalán marad). Ezen túl, most próbálunk meg gyűjteni az esküvőnkre (jövőre)...
Max., nagyon max még 5 E. Ft ot tudunk költeni ajándékra. Vagy pedig nem megyünk el és akkor 30 E. Szerintetek?
23-N
"Ezen túl, most próbálunk meg gyűjteni az esküvőnkre (jövőre)... "
Ja egyszer jövőre aztán a JÖVŐBEN. A kérdező se tudja!
Inkább menjetek, minthogy ajándékot küldjetek. A 30 ezres ajándékot egyenesen hülyeségnek tartom.
De ha se pénzetek, se kedvetek, akkor hívd fel őket vagy küldj egy képeslapot, és maradjatok otthon.
Ha van kedvetek menjetek, pici szimbolikus ajándékkal! Ha nem szeretnétek menni, akkor sem kell nagy ajándék, szimbolikus is, praktikus is lehet. Az esküvő, meg ne legy sem egzisztencia függő, sem hetedhétországra szóló, ha nem telik rá.
Én személy szerint jobban örülnék annak, ha a föld népessége a a tehetősségen alapulna, egyből nem lennénk hét-milliárdan. (Bár akkor "magas egzisztenciával" is dolgozni kellene.)
Uram atyám... Ez az oldal egyre jobb. Ki kért véleményt az esküvőről? És akkor mivan, ha a szülők fizetnék ki? Régi jó magyar és paraszt szokás, hogy az esküvőt az ara szülei állják, nem értem mi lett ez a nagyzolás és felvágás, hogy gáz, ha a szülők is beszállnak a költségekbe!? Miért lenne ez ciki?
Mi összespóroltuk rá a pénzt az utolsó fillérig, aztán amikor eljött az a szakasz, amikor már konkrétan fizetni, foglalózni kellett sorban, akkor anyukámék előálltak azzal, hogy szeretnék kifizetni a ruhámat, a vendégek szállását, stb stb. A párom családja a zenészeket, fotóst, kamerást akarta... Nem akartuk elfogadni, mert mi azért gyűjtögettünk, hogy önerőből kitudjuk fizetni, de a szüleink nem engedtek, mert ők is erre gyűjtögettek hosszú idő óta. Mi nagyon szépen megköszöntük és hálásak voltunk, ez nagyobb ajándék volt tőlük, mint bármilyen más nászajándék, bár hozzáteszem nem akartunk nászútra menni, a két család még is befizetett egyre minket, ezt kaptuk ajándékként a szüleinktől. Nem szégyellem, hogy a szüleim besegítettek (kb 3-ad részt fizetett így mindenki), sőt inkább hálás vagyok és eszméletlenül büszke, hogy ilyen szülőkkel áldott minket meg a sors. Mások véleménye meg marhára nem érdekel!
És ha a kérdezőnek is besegítenének anyagilag, hogy jövőre összeházasodhassanak? Az nektek fájna?
Nem minden szülő tudja a gyerekét lakással, autóval, vagy bármi mással támogatni. Ha tudja annyival, hogy belead egy kicsit az esküvőbe, akkor miért kellene azt foggal körömmel elutasítani, amikor az lehet a szülőnek rosszul esik, hiszen erre tette félre!?
Na az off után válaszolok a kérdésre is. Szerintem egyáltalán nem gáz, hogy nem tudtok értékes ajándékot vinni. Ennyi pénzből pl. összejön egy szép kis fülbevaló, vagy egy medál, ami maradandó és mégsem üres kézzel mentek. Hülyeség sok 10 ezret egy keresztelőre költeni, a gyerek még úgysem tudja ezt értékelni, pedig elvileg neki viszed az ajándékot.
Ha nincs kedvetek menni, akkor ne menjetek, de csak azért, mert nincs annyi pénzetek ajándékra, szerintem hülyeség lenne itthon maradnotok!
10-es! Nem a kérdező él külföldön, hanem a testvére, ahová utazni kell a keresztelőre. Szerintem nem szir-szar családi rendezvény a keresztelő. Legalábbis nekem nagyon is fontos.
Szerintem a testvéred nem azt fogja elvárni, hogy több tízezer forintos ajándékkal menjél. Én sem azt várnám, hanem, hogy jelen legyél. És igen illik vinni valamit, hogy ne üres kézzel menj, de arra bőven elég az 5 ezer, amit írtál. Nem tudom mennyi idős a kicsi, de, ha nagyobb valami jobb minőségű játékot vinnék neki, vagy egy szebb ruhát.
Válaszolók többsége szánalmas, hogy támad. Közük nincs az esküvőtökhöz, és szó nem volt a kérdésben esküvőről. Nagyon sokan szeretnek itt kötözködni.
Sziasztok!
Köszönöm a nem támadó jellegű válaszokat!
Valóban a kérdés nem szólt az esküvőről, de arra is válaszoltam, lám, az is legyen világos.
Egyébként én úgy gondolom, hogy ha majd egyszer az én gyerekem nősül, akkor fizetni fogom a költségeket, mert a család és a szülők arra valók, hogy támogassák, elindítsák a gyereket az életben. Még ennek ellenére is úgy gondolom, hogy mi szeretnénk előteremteni az összeget, mert ha házasok leszünk is a saját lábunkon kell megélnünk...
ON: Mindenképp szeretnénk elmenni, már nagyon várom, de nagyobb ajándékra nem telik, sajnos...
15-ös vagyok. Ebben az esetben szerintem mindenképpen menjetek! Kérdezd meg a testvéredet esetleg nincs-e szükségük valamire, avagy szerinte minek "örülne" a gyerek (nyilván attól függ mekkora). Így rögtön azt is elmondhatod, hogy sajnos túl sok pénzetek nincsen, de mindenképpen elmentek. Nem hiszem, hogy ebből probléma lenne, legalábbis ha én külföldön élnék, akkor örülnék ha a tesóm eljönne, nem azt nézném milyen összegű ajándékot hoz, egyáltalán hoz-e.
Még amit esetleg eltudok képzelni egy szép kis takaró, vagy ahogy utánam írták egy csinosabb ruha egy üdvözlő lappal és kész. Egy szép pár ezüst fülbevaló is kijön ennyiből, ha ügyesek vagytok már lehet egy picike arany is. Én olyasmikben gondolkodnék, ami maradandó, de mégsem drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!