Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az baj, ha majd a...

Szerintetek az baj, ha majd a kisbabámat nem a nagyszüleihez, hanem a dédnagyszüleihez szeretném vinni?

Figyelt kérdés
Félek attól, hogy mikor náluk lenne, anya teljesen félrenevelné, nem úgy, mint mi. Anyától nagyon ritkán kaptam szeretetet, sose lehetett vele beszélgetni, mások gyerekét mindig szívesebben istápolta. Az igaz, hogy dolgozott és megvolt mindenem de, ha a nagyszüleim nincsenek, nem tudom, hogy nőttem volna fel. Nagyinál ebédeltem mindig, mert anya nem főzött, nagyihoz mentem fel délutánonként, mert anyával nem lehetett beszélgetni, nagyi tanít mostanában főzni/sütni, hogy mire megszületik a baba, jól menjen. Nagyi számomra az etalon, ő az, aki mindig mindent jól csinál. Ha néha nem úgy néz ki a ház, ahogy kéne, eszembe jut, hogy nagyinál mindig patyolat rend van. Ha főzök egy ételt, amit nagyi is mindig csinál, az jut eszembe, hogy nem olyan íze, mint a nagyié. Nagyinak mutattam meg a jegyeim, nagypapi vitt templomba, mikor első áldoztam, mert anya utált templomba járni - szerinte az nem divat -, nagyi mutatta az első imádságos verseket, szinte nagyitól tanultam meg mindent. Nagypapi volt az, aki először nem állt szóba velem, mikor elkezdtem bulizni járni, ők voltak azok, akikhez először felmentünk a párommal. Őnekik jelentettük be először, hogy terhes vagyok, noha mondtuk anyának ő is, de ő elment a piacra és csak utólag tudta meg. Ők voltak azok, akik segítettek minket anyagilag, mikor sok volt a számla. Anya múltkor mondta, hogy ugye hozom majd a gyereket hozzá? Heti 3 délutánom foglalt lenne okj-s képzés miatt, csak akkor lenne vele, mikor párom dolgozik. Az első fél évben természetesen otthonról sem tesszük majd ki a lábunkat. Mondtam neki, hogy igen, de most kételkedem. Nagyihoz sokkal szívesebben vinném, szerintem anyának öt perc után fájna tőle a feje. Nekem is mindig mondta 5 perc után, hogy nem-e hagynám már abba a monológomat? Pedig ő kérdezte meg, mi volt a suliban. Nagy bunkóság lenne az tőlem, ha nagyihoz vinném? Egy lépcsőháznyira laknak, bármikor átmehet az unokájához, de nagyinál nagyobb biztonságban érezném a babámat.
2016. nov. 18. 19:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%

Sajnos még nem érkezett válasz.

de, érkezett, csak töröltetted. Továbbra is tartom, hogy te sem vagy jobb anya, ha már azon töröd a fejed, hogyan foszd meg a gyereket a nagyszülőtől és fordítva...

2016. nov. 18. 19:45
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Nyugodtan vidd nagyanyádékhoz. Persze azt nem árt előtte felmérni, hogy nem lesz-e megterhelő nekik, mert egy kisgyereknél sokat kell ugrálni. Viszont ha anyád mellett nincs férfi, aki ellensúlyozni tudná anyád viselkedését, akkor nem is marad más. Vannak emberek, akik túlságosan nárcisztikusak és csak magukkal törődnek. Én is ismerek olyan nagymama korú nőt, aki a 3 unokájára egyszerűen képtelen "vigyázni", holott semmi különös tennivaló nem lenne velük. Nem is látogatja őket, pedig egyéb dolga sincs, viszont dekoltált keblű fotókat posztol saját magáról a facebookon.
2016. nov. 18. 19:58
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Nem baj. Az első válaszoló tipikusn az a kis pistike lehet, aki csak károgni tud, ne foglalkotz vele.

Ha te úgy gondolod, hogy anyád alkalmatlan nagyszülőnek, ellenben nagyszüleid meg alkamasak, akkor egész nyugodtan vidd oda a babát. Anyudat meg szereld le, sok beleszólása nincs, hanem tiltod el a láthatástól.

2016. nov. 18. 20:02
 4/15 A kérdező kommentje:
Szia! Az igazából a gond, hogy félek, hogyha anyáéknál lenne, akkor nem foglalkozna vele. Velem sem társasozott, amikor kisebb voltam, még a matekleckében sem segített, emlékszem, hogy keresztanyám magyarázta el, hogy hogy kell és ő teljesen meg volt sértődve. Apukám vele él, szeretem is nagyon, de nem tudja ráncba szedni anyát, ahogy mondtad. (Ez hosszú sztori, a lényeg, hogy ők már külön alszanak és csak a nagyon lényeges dolgokat beszélik meg egymással.) Nagyszüleim pedig együtt főznek, megbeszélik, mi történt velük, tudom, hogy náluk jó kezekben lenne. Természetesen meg fogom kérdezni őket, hogy mennyire lenne megterhelő és aszerint döntenék, de korukhoz képes nagyon jól tartják magukat, nagyinak könny csillant a szemében, mikor elmondtuk, hogy terhes vagyok, anya meg csak annyit mondott, hogy de fiatalon csináltunk belőle nagymamát.
2016. nov. 18. 20:03
 5/15 anonim ***** válasza:
38%

És apád hol van a képből?

Anyád dolgozott két ember helyett, hogy meglegyen mindened, a nagyszüleid meg betöltötték a szüleid szerepét. Tulajdonképpen minden megvolt, ami egy gyereknek kell, ehhez mindhárman kellettek. Anyád nem hisztizett azon, hogy a nagyszüleid "félrenevelnek", mert templomba visznek, holott ő ebben nem hisz.

Talán benned is lehetne annyi bizalom és szeretet, hogy nem zárod el a gyerekedet a nagyijától.

2016. nov. 18. 20:07
 6/15 A kérdező kommentje:
Apa is ott volt, velünk élt, mind a ketten jártak dolgozni csak most már anya eljutott arra a szintre, hogy egyik munkahely sem jó neki és mindenhol felmond. Apa pedig egy munkahelyen van évek óta. Igazából az, hogy mindenem megvolt... amikor dédiék meghaltak, eladták a telket, azt a pénzt nagyi anyáéknak adta, hogy vegyenek belőle házat. Mindenre a nagyi adott pénzt, a szekrényemre, amit ballagásomra kaptam, a ballagásaimat ő szervezte, a szalagavatómon ő jelent meg. Anya akkor Párizsban volt, megengedték neki, hogy hazautazzon a szalagavatómra, de ő nem akart jönni. Mindegy, tudom én, hogy anyáék is azért dolgoztak, hogy nekem meglegyen mindenem, nagyiék pedig szintén megadtak mindent, ill kicsivel több mindent. Csak... nem tudom.. valamiért úgy érzem, hogy nagyihoz szívesebben vinném a babát, hogy ő úgy segítene be a pici nevelésébe, mint ahogy őt nevelték annak idején, még a régi időkben. Foglalkozna vele, mesét olvasna neki, ölelgetné, puszilgatná... ettől nagyon rossz lennék?
2016. nov. 18. 20:12
 7/15 anonim ***** válasza:
86%

Fél évig ki se teszitek a lábatokat, így lesz időd dönteni. Anyukád most buzgó nagyiszerepre vállalkozik, kérdés, lesz-e kitartása.

A nagyikád biztos elvállalná, ott viszont közrejátszhat a kora. Lehet, hogy már nagyon fárasztaná egy több órás gyerekpesztrálás. amikor egy pillanatra sem lazíthat.

Gondold át ezeket, addig ne utl anyuasítsd e

2016. nov. 18. 20:15
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszi
2016. nov. 18. 20:17
 9/15 anonim ***** válasza:
25%

Én ugy latom, h nagymamad a regi vonalas haziasszony tipus, anyukad nem. Neked az elozo tetszik, ennyi.

Ha anyukad valoban olyan, mint ahogy mondod, akkor o fogja kerni, h ne vidd oda a gyereked. Problema megoldva.

Teged elrontott? Na ugye, h nem!

Ne foszd meg a nagymama lettol csak azert, mert nem olyan tipus, mint nagymamad. A gyereknek kellenek a kulonbozo tapasztalatok. Nem akarlak megremiteni, de a termeszetbeli es genetikai tulajdonsagok nagyszulorol unokara szallnak.

2016. nov. 18. 20:20
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy elrontott-e vagy nem. Volt zűrösebb időszakom, mikor egy egész nyarat végigbuliztam és ittam, de miután megismertem a páromat, lenyugodtam és megváltoztam. De azt valahogy érzem, ha nem lettek volna nagyiék, akkor lelki szegény lennék és talán most nem lenne egy rendes párkapcsolatom. Emlékszem, mikor az első szerelmem után sírtam, hogy mennyire hiányzik, miért hagyott el és miért pont a szülinapomon, akkor anya azt mondta, hogy hogy lehetnék én depressziós? Csak röhögött.. Nagyi pedig azt mondta, hogy gyere és átölelt. Ő valahogy mindig tudta, hogy meg fogom találni az igazit, mert exemet valamiért nem kedvelte, de a jelenlegi páromat egyből a szívébe fogadta. Miből gondolod azt, hogy anya kérni fogja, hogy ne vigyük a picit hozzá, ha most annyira szeretné?
2016. nov. 18. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!