Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha soha nincs...

Mit tegyek, ha soha nincs otthon vacsora és sorozatosan éhesen fekszem le?

Figyelt kérdés

4-kor hazaérek a suliból és nem tudok mit enni. Csak üres kenyér van, de azzal nem lakom jól. Semmi nincs amit lehetne enni. Hétvégén van kaja, de az se mindig.

Amúgy 18 éves vagyok, gimnazista. Nem tudok az iskola mellett dolgozni. A kicsi ebéddel nem húzom ki másnap reggelig, délig.

Annyira irigylem a többi osztálytársaimat az a kegnagyobb gondjuk, hogy milyen kabátot vesznek, mikor mennek fodrászhoz. Engem már ilyen dolgok nem érdekelnek, nem érdekel, hogy egy nadrágom van, csak enni szeretnék rendesen.

Van pénzünk, tesóm egyetemista és albérletet fizetnek neki. Nem tudom, akkor nekem miért kell ezt elviselni. Meg akarok halni.

2016. nov. 10. 22:50
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha felajánlanád, hogy adjanak neked x ezer forintot, és te elmész a legközelebbi tescoba, és elvégzed a nagybevásárlást? Külön előny, ha jogsid is van, akkor még a kocsit is elviheted, és cipekedni se kell :) Tudom, hogy sokat kell tanulni végzősként, és hiányzik az a pár óra, amit ezzel töltesz hétvégén, de egyetemen is sokat kell majd tanulni (ha tervezel menni), + ugye a meló, ott se lesz sok időd, és ott viszont már muszáj lesz gondoskodnod magadról. Minél előbb megtanulod, annál könnyebb lesz később.

Ha a szüleid nem hajlandóak pénzt adni bevásárlásra, akkor tekintsd tárgytalannak a válaszomat (bár nem értem, miért ne adnának).

Amúgy ha összerakod a napi 300 forintokat, az heti 1500. Abból simán kijön öt főtt étel, és egy kis felvágott+zöldség reggelire a kenyérre (igen, kijön!) Tudom, hogy pocsék egy hétig koplalni, de ezt dobta a gép, ha kibírod, a következő héttől már ehetsz is finomakat.

2016. nov. 12. 21:45
 52/56 anonim ***** válasza:

#51-es vagyok, kiegészítés: A "nem értem, miért ne adnának"-ot nem támadásból írtam, hanem azért, mert tényleg nem tudom ép ésszel felfogni, hogy valaki miért ne adna pénzt arra, hogy a gyereke bevásárol. A szüleim ritkán mentek nagybevásárlásra, mert kevés volt az idejük, de nekem még a kocsit is odaadták, ha azt mondtam, megyek. Szóval nem tudom felfogni, hogy egy szülő miért csinál ilyet. Most egyedül élek, és a hűtőmben általában alapvető kaják vannak, egy-egy doboz maradék előző napról, tojás, tej, kenyér, zöldség. A múltkor apukám a környéken járt, beszaladt egy kávéra, és megkérdezte, hogy adjon-e pénzt, mert látja, hogy üres a hűtőm.

Az anekdotámnak csak az lenne a lényege, hogy nem téged akarlak támadni a válaszommal, megpróbáltam segíteni, csak nem látok bele a szüleid fejébe. Ha ennyire spúrok, akkor nem marad sajnos más választásod, csak a speckó koliskaják, amikről talán szót is ejtettem a válaszomban, de én elég jó vagyok a semmiből főzésben, ha kell tanács, írj rám :D

2016. nov. 12. 21:51
 53/56 Lyon ***** válasza:
64%

Kedves Kérdező!

Leírom az én véleményemet.

Valószínűleg tartom, hogy kamu a kérdés, mivel ahogy az előttem szólók is megírták, 10-11 órakor neked valóban iskolában kéne lenned, ha meg mobilnetről írsz, akkor biztos lenne pénzed kajára is.

De ha nem kamu, akkor azt tanácsolom, hogy igen is vállalj diákmunkát. Ne gyere itt nekem azzal, hogy ,,Jááájjjj nincs időm, sokat kell tanulnom, idén érettségizem, 8-tól 4ig suli van, hétvégén is sokat kell tanulnom. Iskolai éveim alatt megtanultam, hogy amelyik kutya ugat, az bizony nem harap. Vagyis pont az szarik a legjobban a tanulásra, aki állandóan azt hajtogatja, hogy mennyit ül a könyv fölött. A másik dolog, hogy hétvégén igen is el tudnál menni dolgozni, vasárnap is egy 8 órás műszakot lehúzni. A havi 8 napi munkával simán lenne havi 40-45.000 Ft-od és azt szépen beosztva nem feküdnél le este éhesen. Tojásrántottát ha meg nem tudsz összedobni 18 évesen, akkor tényleg szerencsétlen vagy. Rengeteg olcsó kaja és nagyon is jók, elmész egy Lidl-be, vagy Penny-be és megvan oldva minden napra olcsón a probléma. Gondolkodni kéne kicsit.

Erről ennyit!

2016. nov. 13. 07:25
 54/56 Lyon ***** válasza:
63%

Előző vagyok (Lyon)!

Azt kifelejtette, hogy é középiskolai és EGYETEMI éveim alatt is heti 3x mentem el dolgozni. Pedig nekem egyáltalán nem volt rá szükségem, nem éheztettek, csak voltak dolgok, amiket már úgy éreztem, nekem kell megvenni, és gyűjtögettem is.

Pedig aztán egyetemen kicsit többet kell tanulni, mint egy nyamvadt érettségire. Egyszerűen csak sajnáltatod magad.

2016. nov. 13. 07:30
 55/56 anonim ***** válasza:
Kérj pénzt és menj el bevásárolni. Egy hétre előre bevásárolsz és ehetsz minden este minimális előkészületek után. Egy szendvicset összedobni kb 3 perc, talán még annyi sem. Ha melegen akarod enni akkor 15 perc a sütéssel (mellette sem kell állni, elég néha ránézni). Egy rántotta szintúgy negyed óra. Egy csirkemellet befűszerezni és kisütni sem nagy tudomány. A rizst szinte keverni sem kell, ha köretet akarsz mellé.
2016. nov. 13. 14:32
 56/56 anonim ***** válasza:
Sajnos szegény kérdezőnk időközben éhen halt. Nyugodjunk mindannyian békében.
2016. nov. 13. 14:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!