Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha soha nincs...

Mit tegyek, ha soha nincs otthon vacsora és sorozatosan éhesen fekszem le?

Figyelt kérdés

4-kor hazaérek a suliból és nem tudok mit enni. Csak üres kenyér van, de azzal nem lakom jól. Semmi nincs amit lehetne enni. Hétvégén van kaja, de az se mindig.

Amúgy 18 éves vagyok, gimnazista. Nem tudok az iskola mellett dolgozni. A kicsi ebéddel nem húzom ki másnap reggelig, délig.

Annyira irigylem a többi osztálytársaimat az a kegnagyobb gondjuk, hogy milyen kabátot vesznek, mikor mennek fodrászhoz. Engem már ilyen dolgok nem érdekelnek, nem érdekel, hogy egy nadrágom van, csak enni szeretnék rendesen.

Van pénzünk, tesóm egyetemista és albérletet fizetnek neki. Nem tudom, akkor nekem miért kell ezt elviselni. Meg akarok halni.

2016. nov. 10. 22:50
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim válasza:
72%

Én is hasonló helyzetben voltam. Anyám rettentően spórolós volt, mindenen spórolt, így a kaján is. Ha kinyitottam a hűtőt volt benne margarin és zsír, néha felvágott. Főzni csak hétvégén főzött. Én elhiszem, hogy a kérdező nem lustaságból főz, mert igenis van olyan, hogy valaki megengedhetné, de még tojást, rizst, tésztát stb. sem vesz. Én anno mindig mondogattam anyámnak, hogy ne a kaján spóroljon, ha elmentünk vásárolni mondtam mit vegyen, de mindenre sajnálta a pénzt. Neki az volt az öröme, hogy a bankba rakhatta a pénzét. Sajnos vannak ilyen emberek. Én se tudtam mellette diákmunkára menni, csak iskolai szünetekben. Egyébként nálam is a tanulás volt az első, hogy felvegyenek a kiszemelt főiskolára. Azóta élem az önálló életem. Főiskolán volt tanulmányi ösztöndíjam, tudtam diákmunkát is vállalni néha. Anyám a mai napig betegesen spórolós. A hűtőjében azóta is ugyanaz a felhozatal, pedig bármilyen élelmiszert megvehetne magának és el is tudná készíteni. De megmaradt annál a rossz szokásánál, hogy csak hétvégente főz. Ha nálunk van és benéz a hűtőbe akkor pedig jól leteremt, hogy minek költök ennyit élelmiszerekre és főzéshez szükséges alapanyagokra...

Kérdező: Szerintem próbáld meg elérni, hogy egy kicsivel több pénzt adjanak, bár gondolom nem lesz könnyű. Vagy ha élnek még a nagyszüleid, akkor próbálj meg velük beszélni erről, hátha tudnak egy kis pénzt adni, hogy kaját vehess magadnak.

2016. nov. 11. 14:38
 42/56 anonim ***** válasza:
85%

elég undorító dolog,hogy egyből a kérdezőnek kell esni,hogy kamu meg takarodjon el dolgozni..

basszus még tanul, 8 általánosa van, most tesz érte,hogy legalább egy érettségije legyen.

a szüleinek kutya kötelessége lenne eltartani még, hiába múlt el 18.

ez a minimum,hogy legalább van otthon valami kaja.

annyit tudsz tenni,hogy szorgalmazod nekik,hogy vegyenek otthonra is kaját. oké,hétközben nem tudnak elmenni vásárolni. de menjenek el akkor hétvégén és vásároljanak be egyszerre nagyobb tételben,hogy hétközben is legyen mit enni.

+ nekik könnyű,hogy a munkahelyükön kajálnak,de te nem kajálsz sehol,otthon tudnál ha LENNE MIT. akár erélyesebben is nekik állhatsz,mert ez tényleg nem normális,hogy ők zabálnak a munkahelyen, te meg haljál éhen kb...

egyébként nincsen nagyszülő/nagynéni vagy valamilyen rokon akivel tudnál beszélni erről a helyzetről?

az vigasztaljon,hogy már csak májusig kell kibírnod. utána én lépnék otthonról ahogy tudok..

2016. nov. 11. 14:55
 43/56 anonim ***** válasza:
27%

Ismeri valaki a kérdezőt,hogy 100%-osan tisztába van vele és alá tudja támasztani h hogy élnek?! Lehet itt támadni a kérdezőt is, meg amint olvason a válasz adokat is!

DE ,nem hiszem el h nem kap valamikor x össszeget a kérdező,h eddig nem volt képes elmenni diákmunkázni...ha én illetve mások eltudtak akkor ő is!Minden akarat kérdése

2016. nov. 11. 15:10
 44/56 anonim ***** válasza:
73%

Itt látszik a válaszadók között hogy az emberiség megérett a pusztulásra.

Szégyen milyen válaszokat tudnak adni egyesek.

Amúgy meg én is a rokonokat ajánlom.

2016. nov. 11. 15:59
 45/56 anonim ***** válasza:
39%

Itt látszik a válaszadók között hogy az emberiség megérett a pusztulásra.

A kérdezők közt dettó.

2016. nov. 11. 17:21
 46/56 anonim ***** válasza:
13%
Ez a kérdés nyilvánvalóan kamu.
2016. nov. 11. 18:37
 47/56 anonim ***** válasza:
73%

Kamu / nem kamu,

a szülők kötelessége lenne étellel ellátni, persze, de ha mégsem ez a helyzet, a kérdező akkor is lehetne életrevalóbb, hogy megoldja, ahelyett, hogy ide irkál.

Azt írja, kap napi 300 forintot, amiből egy személyre, tényleg meglepően sokmindent ki lehetne hozni egy kis fantáziával.

Ettől még persze nem helyes, hogy a szülők nem gondoskodnak ételről. De ha ez van, akkor jobb két lábra állni, mint éhezni.

2016. nov. 12. 12:53
 48/56 anonim ***** válasza:
10%
Ha valakinek nem tetszik egy adott válasz,minek ír? Görgessen tovább!
2016. nov. 12. 15:42
 49/56 anonim ***** válasza:
13%
Adj el dogaidat jofogason
2016. nov. 12. 19:50
 50/56 anonim ***** válasza:

A fórum tele van olyan hozzászólásokkal,ahol csóró egyetemisták írják le,hogy hogyan oldják meg a kajálást és hogy miket esznek.

Ilyenkor ősszel például a krumpli szezonja van például.

Sült krumpli,krumplileves,főtt krumpli,stb..

2016. nov. 12. 20:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!