Mit tegyek, ha soha nincs otthon vacsora és sorozatosan éhesen fekszem le?
4-kor hazaérek a suliból és nem tudok mit enni. Csak üres kenyér van, de azzal nem lakom jól. Semmi nincs amit lehetne enni. Hétvégén van kaja, de az se mindig.
Amúgy 18 éves vagyok, gimnazista. Nem tudok az iskola mellett dolgozni. A kicsi ebéddel nem húzom ki másnap reggelig, délig.
Annyira irigylem a többi osztálytársaimat az a kegnagyobb gondjuk, hogy milyen kabátot vesznek, mikor mennek fodrászhoz. Engem már ilyen dolgok nem érdekelnek, nem érdekel, hogy egy nadrágom van, csak enni szeretnék rendesen.
Van pénzünk, tesóm egyetemista és albérletet fizetnek neki. Nem tudom, akkor nekem miért kell ezt elviselni. Meg akarok halni.
Normális családban élő embernek belegondolni is szörnyű, de valóban van ilyen.
Anno, amikor először átvitt magukhoz a férjem - persze épp senki nem volt otthon :) -, kútvíz lévén megkért, hogy csapvíz helyett szolgáljam ki magam a hűtőből.
Kinyitottam, és eltátottam a szájam. Volt benne: 6 üveg olcsó ásványvíz, egy karton bontott tej, egy fél csomag olcsó párizsi, és hatalmas mennyiségű sör az apjának. Ennyi.
Kiderült, hogy az anyja eszik egész nap a munkahelyén, néha vacsorát is hoz magának, az apja külön kasszából megoldja, este mire hazaérnek, már csak nasizgatnak a dugikészletekből.
Az, hogy az egyszem fiuk mit eszik, úgy igazából mindegy volt. Vagy vettek neki kenyeret és felvágottat, vagy nem. Egyedül hétvégén kapott főtt kaját, ha hét közben már nagyon éhes volt, átjárt a haverjaihoz enni.
Mondanám, hogy elláthatta volna magát a diákmunkával megkeresett pénzéből, de azt is az utolsó fillérig elvették tőle.
Valahol megváltás volt neki, amikor elkezdtem oda járni, mert az anyjának kezdett ciki lenni a helyzet. Ha nem is főzött továbbra sem, legalább a hűtőt feltöltötte ezzel-azzal.
Kérdező, ha van pénzetek, marad az, hogy megpróbálsz a szüleiddel vásárolni járni - esetleg még át is vehetnéd néha a feladatot -, majd besúvasztani a kocsiba ezt-azt. olcsó felvágottat, alap élelmiszereket, amikkel már olcsóbb ételeket össze tudsz dobni.
1. Elmész dolgozni (igen, 18 évesen kivitelezhető)
2. Kérsz pénzt. Ha nem a szüleidtől, akkor nagymamától, nagypapától, nagynénitől, nagybácsitól
3. Szólsz az iskolában, hogy éheztetnek otthon, tegyenek jogi lépéseket (hozzáteszem, 18 évestől ez kicsit nevetséges, de hát ha ezen a szinten vagy...)
4. Készítesz valamit abból, ami otthon van, mert ne haragudj, de én ugyan el nem hiszem, hogy a családotokban mindenki fényevő, vagy hogy dugdossák előtted az ételt, ők meg dőzsölnek egész nap. Mi vagy te, tán valami Hamupipőke?
Kérdező, most kiverted nálam a biztosítékot, de még fel is húztam magam!
Gyerekkoromban éheztem sokat.Szó szerint, mert egy 4-5 éves gyerek még nem tud pénzt keresni, sem főzni.
18 évesen elhúztam dolgozni, kivettem egy albérletet, megtanultam főzni.
Mamár 32 éves vagyok, van gyerekem, háztartást vezetek.
Ha te egy ekkora lusta szerencsétlen trehány vagy, hogy főzni nem akarsz otthon, dolgozni nem akarsz, akkor mit akarsz?Mi a bajod, hogy nem teszik az orrod elé a kaját???
Tudod miért fáj most kegyetlenül ez a szánalmas nyivákolásod B+?Mert van akinek tényleg keserves volt még 18 évesen is, de TETT ellene.És igen, fáj visszagondolni.
Szégyelld magad de nagyon!!!
Utolsó neked mi bajod van úgy őszintén? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?? Sajnálom ami veled történt, de nem normális, és nem is értem az olyan válaszokat hogy menjen el dolgozni...Basszus középiskolás, és ha enni akar még azért is kérjen elnézést és takarodjon dolgozni? Komolyan nem hiszem el, hogy ilyen emberek létezek mint itt egyesek. Ha egy gyerek valami drága dolgot akar magának, akkor persze menjen el dolgozni, meg alapból segítsen be otthon stb...De ha létfontosságú dolgokról van szó mint étel ital, alapszinten, már nehogy ő legyen már a hibás...Mi a frászért tol a világra bárki azért egy gyereket, ha aztán zavarná dolgozni még az üreskenyérért is lassan.
Nem tudom a kérdés igaz e vagy nem, de hogy a válaszadók egy része nincs rendben az hót ziher.
Nem az a baj, ha nem megy el dolgozni, hanem hogy még az ételt is lusta elkészíteni.Ne mondjátok már nekem, hogy semmit nem talál otthon, hisz megírta, nincsenek anyagi gondjaik.
Egyszerűen lusta, és ennyi.
Akkor meg vegyen egy kötelet magának, ha ennyi esze van.
Úgy is azt írta, nem akar élni.Senki nem tartja vissza.
Egy bundáskenyeret, vagy egy bármilyen levest nem igaz nem lehet összeütni.
Ha talál valamit mondjuk a fagyasztóba, nekiáll és főz.
Esetleg a szülei ne rágják meg helyette?
Amellett, hogy kamu a kérdés, és nem hiszem el az igazságtartalmát, szánalmas is.
Sziasztok! Egyébként tényleg nincs semmi amiből főzni tudnék, nem vesznek. Nem is hagynak itthon pénzt, amiből vehetnék valamit és főzzekNem mellesleg kifogyott a gáz és egy hete nem vesznek gáz palackot. Addig szoktam egy-egy krumplit venni és azt megfőzni este.
Hogyan vállaljak állást és éhesen dolgozzak még iskola után is éjfélig? Aztán reggel iskola és tényleg sokat kell tanulni.
Ők a munkahelyükön esznek. Anya már maximum egy almát eszik, amit onnan hoz,
8.000.000 Forint van a bankszámlájukon es mondtam már, hogy akkor mindjuk le a netet. Adjam el a telefonomat, hogy tudjak enni? Ma reggel is kérdeztem, hogy nem hagyna egy kis pénzt és csinálnék vacsorát, ha hazaérek. Azt mondta nem érdekli, itt a kenyér, egyek azt.
Kérdező, azt nem akarom elhinni, hogy nincs otthon semmi, csak száraz kenyér. Se felvágott, se vaj? Se rizs, se hús, se tojás?
Mert az, hogy lusta vagy főzni valamit vagy tényleg nincs, az két külön dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!