Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Életem függ rajta.

Mit tegyek? Életem függ rajta.

Figyelt kérdés
Sziasztok! A lényeg az lenne, hogy anym belekényszerített egy egyetembe, amihez bár volt érdeklődésem, de nem szerettem volna bekerülni(egy OKJ-s képzésre mentem volna inkább helyette). Most hogy bentvagyok, nehezen állom meg a helyemet, állandóan idegroncs vagyok hogy leszek képes az adott dolgokat megtanulni, megcsinálni... Anyám természetesen a lelkemre kötötte, ha otthagyom az egyetemet mehetek isten hírével ahová látok el otthonról.(Nyilván nincs semmi pénzem, semmi megtakarításom) Viszont attól félek, hogy tönkremegyek idegileg,főleg hogy olyat kell tanulnom, olyanért kell küzdenem, ami nekem nem annyira fontos, másrésről pedig, mi lesz ha még az elején tvergődök valahogy de később a vége már nem fog menni? Mit tegyek? Teljesen tanácstalan az egész életem...:(
2016. nov. 6. 21:21
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Mivel még első félévben vagy, sürgősen döntsd el,hogy ott hagyod, vagy nem.

Egyedül az első félévben van lehetőséged ott hagyni az egyetemet következmények nélkül.

Mivel a hallgatói szerződést elfogadtad a beiratkozáskor, ezért vissza kell perkálni a tandíjat,ha később hagyod ott az egyetemet.

Magyarul ha mondjuk 1. év végén hagynád ott,akkor 2 félévnyi tandíjat vissza kell fizetned.

Nem játék az egyetem, nem gyerekeknek való,akik nem mernek ellent mondani anyunak. Ha később hagyod ott akkor tényleg nagyon megszívod. Egyik ismerősöm 4. félévben hagyta ott a szakunkat. 1,5 millió forintot kellett visszafizetnie.Csak azért mert nem merte hamarabb ott hagyni a család miatt.

Ha nem tetszik neked ez a tanári szak,akkor hagyd ott még most.

És alaposan gondold át,hogy mire szeretnél menni. Most még időben vagy ahhoz is,hogy újrafelvételizz más szakra. Jövő szeptemberben kezdhetnél ott,ahova szeretnél is járni.Mivel nagykorú vagy nem kell semmihez már anyu engedélye,oda mész ahova akarsz.

Tényleg nem ajánlom,hogy úgy járj egyetemre,hogy olyan szakon vagy ami nem is érdekel és utálod,rád van erőltetve. Az ilyenekből szoktak lenni a véget nem érő egyetemi évek.

Ha okj érdekel,akkor meg jelentkezz okj-ra. Te életed, neked kell eldönteni,hogy mivel akarsz foglalkozni a következő 40 évben..Nem is értem miért hagytad magad rábeszélni erre,ahova most jársz.

2016. nov. 8. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!