Mit tegyek? Életem függ rajta.
A szakközépiskolai tanárok közül a tesitanárok keresnek a leggyengébben, de a matek , fizika, fölrajz, kémia tanárok ott is elég jól keresnek!
Egy egyetemi tanársegéd is 200 felett keres netto.
Ráadásul ott a lehetőség a magánóra adásra, a könyv lektorálásra, annyit kereshetsz amennyit nem szégyellsz, csak a legtöbb lusta disznó!
te ne legyél az! Addig tanulj ameddig lehet!
Mellesleg bármikor átszakosodhatsz másra, vagy átjelentkezhetsz!
Azt hiszem a harmadik befejezett egyetemi év után kell szakosodni nem?
A testnevelésben is van fantázia, ne írd le!
Lehetsz edző például! Szted mennyit keres egy edző, vagy egy sportoktató?
Amennyit nem szégyell!
Szia! Teljesen megértelek, hasonló helyzetben vagyok (csak épp a kényszerítéses rész nélkül, ill. OKJ-ra se gondoltam). Jól látod, nem elég bekerülni az egyetemre, benn is kell maradni. Az első 2 válaszoló szerintem jó fogódzkodókat adhatnak. A 9-es válasza kissé keménynek tűnhet, ám valós példa, szintén segíthet. :)
A következőket is érdemes még átgondolnod. Egyetemen sok olyan dolgot kell(ene) elsajátítanod, amire nem lesz később szükséged. Viszont a diplomához feltétel. Lehet, hogy nehézség és értelmetlenség most, de gondolj arra, hogy emberek tucatjainak (vagy akár százainak) sikerült már előtted - úgy, hogy nem sok kedvük volt a dolgokhoz.
A másik... Hogyha olyan állapotban vagy, hogy semmiképp nem akarod folytatni a szakodat (meg több észérved is van), érdemes átgondolnod, volna-e másik szak, ami adott esetben jobban érdekel és/vagy könnyebb. Ezt a szaktársaidtól, ill. a többiektől is megkérdezheted. Gondolok itt olyan órákra, amelyen több szakról is jelen vannak egyszerre.
Nem utolsó sorban a tanulmányi ügyintézők is segíthetnek. Ők már jó pár hasonló esettel találkoztak az évek folyamán. :)
Érdeklődj, járj utána! :)
# 14
Ha a földrajzot nem is, talán abban nincs annyi fantázia, de a nyelvet felvehetnéd! Gyakorlatilag két legyet ütsz egy csapásra, mert a nyelvvizsgád is kapásból megvan!
Vegyél nyelv szakot! Például német, vagy francia, angolul már a netről megtanul mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!