Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Életem függ rajta.

Mit tegyek? Életem függ rajta.

Figyelt kérdés
Sziasztok! A lényeg az lenne, hogy anym belekényszerített egy egyetembe, amihez bár volt érdeklődésem, de nem szerettem volna bekerülni(egy OKJ-s képzésre mentem volna inkább helyette). Most hogy bentvagyok, nehezen állom meg a helyemet, állandóan idegroncs vagyok hogy leszek képes az adott dolgokat megtanulni, megcsinálni... Anyám természetesen a lelkemre kötötte, ha otthagyom az egyetemet mehetek isten hírével ahová látok el otthonról.(Nyilván nincs semmi pénzem, semmi megtakarításom) Viszont attól félek, hogy tönkremegyek idegileg,főleg hogy olyat kell tanulnom, olyanért kell küzdenem, ami nekem nem annyira fontos, másrésről pedig, mi lesz ha még az elején tvergődök valahogy de később a vége már nem fog menni? Mit tegyek? Teljesen tanácstalan az egész életem...:(
2016. nov. 6. 21:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
91%

A szakközépiskolai tanárok közül a tesitanárok keresnek a leggyengébben, de a matek , fizika, fölrajz, kémia tanárok ott is elég jól keresnek!

Egy egyetemi tanársegéd is 200 felett keres netto.

Ráadásul ott a lehetőség a magánóra adásra, a könyv lektorálásra, annyit kereshetsz amennyit nem szégyellsz, csak a legtöbb lusta disznó!

te ne legyél az! Addig tanulj ameddig lehet!

2016. nov. 6. 22:04
 12/31 A kérdező kommentje:
Sajnos az egyik szakom a testnevelés. :D Mondom én hogy benne vagyok a tutiban..
2016. nov. 6. 22:06
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg bármikor átszakosodhatsz másra, vagy átjelentkezhetsz!

Azt hiszem a harmadik befejezett egyetemi év után kell szakosodni nem?

2016. nov. 6. 22:07
 14/31 A kérdező kommentje:
És egyébként épp a tesi miatt szeretném abbahagyni, mert sokminden nem megy. A másik tárgyam a történelem ott eddig minden tökéletesen megy. Nem tudom érdemes lenne szakot váltani és földrajzot felvenni a testnevelés helyett?
2016. nov. 6. 22:07
 15/31 A kérdező kommentje:
Sajnos azt nem tudom mert pont most variáltak a felsőoktatásban a tanári képésekben szóval ez se igazán könnyít a helyzetemen.
2016. nov. 6. 22:08
 16/31 anonim ***** válasza:
49%

A testnevelésben is van fantázia, ne írd le!

Lehetsz edző például! Szted mennyit keres egy edző, vagy egy sportoktató?

Amennyit nem szégyell!

2016. nov. 6. 22:08
 17/31 anonim válasza:

Szia! Teljesen megértelek, hasonló helyzetben vagyok (csak épp a kényszerítéses rész nélkül, ill. OKJ-ra se gondoltam). Jól látod, nem elég bekerülni az egyetemre, benn is kell maradni. Az első 2 válaszoló szerintem jó fogódzkodókat adhatnak. A 9-es válasza kissé keménynek tűnhet, ám valós példa, szintén segíthet. :)

A következőket is érdemes még átgondolnod. Egyetemen sok olyan dolgot kell(ene) elsajátítanod, amire nem lesz később szükséged. Viszont a diplomához feltétel. Lehet, hogy nehézség és értelmetlenség most, de gondolj arra, hogy emberek tucatjainak (vagy akár százainak) sikerült már előtted - úgy, hogy nem sok kedvük volt a dolgokhoz.

A másik... Hogyha olyan állapotban vagy, hogy semmiképp nem akarod folytatni a szakodat (meg több észérved is van), érdemes átgondolnod, volna-e másik szak, ami adott esetben jobban érdekel és/vagy könnyebb. Ezt a szaktársaidtól, ill. a többiektől is megkérdezheted. Gondolok itt olyan órákra, amelyen több szakról is jelen vannak egyszerre.

Nem utolsó sorban a tanulmányi ügyintézők is segíthetnek. Ők már jó pár hasonló esettel találkoztak az évek folyamán. :)

Érdeklődj, járj utána! :)

2016. nov. 6. 22:11
 18/31 anonim ***** válasza:
65%

# 14

Ha a földrajzot nem is, talán abban nincs annyi fantázia, de a nyelvet felvehetnéd! Gyakorlatilag két legyet ütsz egy csapásra, mert a nyelvvizsgád is kapásból megvan!

Vegyél nyelv szakot! Például német, vagy francia, angolul már a netről megtanul mindenki.

2016. nov. 6. 22:11
 19/31 A kérdező kommentje:
Tudom. Éppen edző lett volna az az OKJ-s képzés amire mentem volna. Egy edzőivel sokkal többet megkerestem volna mint egy tanárival, és edzősködni még szívesen is edzősködtem volna, mivel abban már van tapasztalatom, valamint a sportot is imádom. Csak hát mivel az OKJ nem egyetemi diploma így anyám nem engedte. Csak egyetem mellett engedné meg hogy cisnáljam, de lássuk be ha így sem megy az egyetem amellett hogy menne?
2016. nov. 6. 22:12
 20/31 anonim ***** válasza:
88%
:D De egy OKJ-s edzőt senki sem vesz komolyan, egy diplomás testneveléstanárt már annál inkább!
2016. nov. 6. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!